Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Kto zostanie nowym Prezydentem RP
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

Szlachetna Paczka 2012

Ilość postów: 45 | Odsłon: 3238 | Najnowszy post | Post rozpoczynający
      • Odp.: Szlachetna Paczka 2012

ja też w to wchodzę

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 19

Odp.: Szlachetna Paczka 2012

A jak to było w tamtym roku? Ktoś może był wolontariuszem i może mi coś powiedzieć? tak ze swoich obserwacji. warto czy nie? bo kasy z tego nie ma podobno

Gość_zuzka
      Zgłoś
      Odpowiedz

Czy ktoś z ostrowieckiej elity politycznej już zgłosił się do udziału w tej inicjatywie? Może władza uszczupliłaby powiedzmy o 10 % swoje uposażenie i pomogła w słusznej sprawie? Panowie i Panie z Rady Miasta, Starostwa Powiatowego i wszyscy, którzy żyjecie z naszych podatków a zarabiacie dużo więcej niż średnia krajowa pomóżcie biednym ludziom, którym konstytucja tego kraju niejako gwarantuje prawo do godnego życia a Wy stojąc na straży Konstytucji RP powinniście dbać o obywateli.

Gość_xxyyzz
        Zgłoś
        Odpowiedz

Mogę Cię zapewnić, że w ubiegłym roku w grupie darczyńców znalazło się kilku wielkich z naszego samorządu i nie ujawnili swoich danych personalnych!!! Bo Szlachetna Paczka nie toleruje takich zachowań. To jest dar serca, a nie powód do nagłaśniania, że się komuś pomogło

Gość_gościo
          Zgłoś
          Odpowiedz

zgadza sie..prawdziwie potrzebujący nie wyciagają rąk...

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz

A szczerze obdarowujący nie afiszują się z tym. Wystarczy im satysfakcja, że komuś pomogli

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz

Ja też chcę taką paczkę:)

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz

Do Szlachetnej Paczki nie można się zgłosić. Informacje o rodzinach otrzymuje się z różnych źródeł takich jak: pedagog szkolny, nauczyciel, wychowawca, dzielnicowy itd. Potem przeszkolony wolontariusz wybiera się do konkretnej rodziny na wywiad i to on decyduje czy danej rodzinie pomoc się należy i czy ta pomoc będzie inspiracją do zmiany, impulsem do działania. Praca nie jest ciężka, trwa od polowy X do polowy XII a niesie za sobą wiele radości, najwięcej wtedy gdy w Grudniu idzie się z paczkami do rodzin. Zawsze największa radość mają dzieci, bo zazwyczaj w paczkach poza najpotrzebniejszymi rzeczami, znajdują się również prezenty, które darczyńcy dokładają od siebie po to żeby własnie najmłodszym sprawić radość. Na prawdę nie wszyscy wiedzą ile radości dziecku może sprawić np lalka lub niewielki samochód do zabawy. Byłam w ubiegłym roku wolontariuszem szlachetnej paczki i wiem co piszę :) Chętnych zapraszam na stronę www.superw.pl, klikając zakładkę: zostań super w a następnie: zgłoś się. Można wybrać rejon Ostrowiec Górny lub Dolny. RAZEM MOŻEMY ZROBIĆ COŚ DOBREGO, POŻYTECZNEGO DLA INNYCH A W ZAMIAN DOSTANIEMY JESZCZE WIĘCEJ.

Gość
                  Zgłoś
                  Odpowiedz

To prawda, największą radość daje uśmiech dziecka

Gość_lidka
                    Zgłoś
                    Odpowiedz

co wkładac do takiej paczki żywnośc czy ubrania?

Gość_Laura
                      Zgłoś
                      Odpowiedz

Tak to świetna inicjatywa.Jestem wolontariuszką już parę lat i współpracuję z małymi dziećmi pomoc, którą jestem im wstanie dać przynosi mi niesamowitą satysfakcję. W tym roku zdecydowałam, że się zaangażuję w szlachetną paczkę bo to naprawdę jest bardzo SZLACHETNY CEL. Radość, którą się widzi na twarzach ludzi, którym się pomaga jest nie do opisania. A co do kasy, warto zrobić coś dla kogoś za darmo.

zuzia12
                        Zgłoś
                        Odpowiedz

Aneta angażujesz się w tak wspaniały cel i nie możesz się zalogować? Nie możesz podać linku? Pozazdrościć takich wolontariuszy. Żenada !!!

Sceptyk
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Do sceptyka:wpisując link Forum nie przepuszczało mojego wpisu. Jeśli ktoś jest zainteresowany to wrzuci hasło Szlachetna Paczka w Google i natychmiast odnajdzie stronę. W ogłoszeniu o wolontariacie umieszczone są też numery telefonów. Wystarczy zajrzeć do źródła. Nie ma więc konieczności logowania się na forum

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 31

No i jeszcze mam pytanie czy warto udzielać się w Szlachetnej paczce czy może zostać gangsterem i ukraść tą paczkę. W sumie wyrok niewielki :-)))

Sceptyk
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

sceptyk o co ci chodzi? jeżeli nie masz zamiaru zostać wolontariuszem to nie komentuj bo tak płytkie zachowanie jest tu nie na miejscu

Gość_woliontariusz
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 33

Do sceptyka. Denerwują mnie tacy ludzie, którzy nic nie robią i mają g..... dopowiedzenia a głupio dyskutują.ŻENADA.

zuzia12
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Ty za to napisałaś teraz bardzo dużo :)

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Na pewno napisała więcej od ciebie.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
1 post w tym wątku został wyłączony z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tym postem.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Losowa firma:
FHU MALPOL Halina Michalec
Branża: Nieruchomości
Dodaj firmę