Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Kto zostanie nowym Prezydentem RP
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

Szlachetna Paczka 2012

Ilość postów: 10 | Odsłon: 1 | Najnowszy post
W aktualnym widoku dostęne są posty, które zostały czasowo wyłączone z wyświetlania ze zwykłego widoku. Ten widok ma pewne ograniczenia (np. nie można odpowiadać na posty). Przywróć zwykły widok wątku „Szlachetna Paczka 2012”.
  • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 3

Odp.: Szlachetna Paczka 2012

w jaki sposób można starać się o tą paczkę jak ktoś żyje w nędzy.

Gość
    Zgłoś
  • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 6

Ja byłam wolontariuszką w tej akcji w ubiegłym roku i w tym również jestem zainteresowana, czy wobec tego mam coś już robić w tym kierunku?

Gość
    Zgłoś
  • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 8

To prawda- szukamy osób, które żyją w niezawinionej biedzie- bezrobocie, wielodzietność, choroba, starość i samotność i inne losowe. Szlachetna Paczka daje impuls do działania, pokazuje ludziom, że nie są sami , że ktoś o nich pamięta... Nie pomagamy rodzinom roszczeniowym, które żyją z zasiłków, nie chcą nic zmienić w swoim życiu i uważają, że tak ma być, że im się należy pomoc, a wręcz jej żądają.

Gość_Aneta
    Zgłoś
  • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 11

Możesz sam przygotować paczkę lub wspólnie z sąsiadami czy też z ludźmi z pracy. Wiadomo, że nie każdego stać na to, by przeznaczyć na pomoc kilkaset złotych, ale razem można dużo zrobić

Gość_A.
    Zgłoś
  • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 16

Bylem wolontariuszem 2 lata temu. Wygląda, że na jakiś czas zostanę w Ostrowcu więc jestem chętny dołączyć do zespołu :-) napisz na mój mail: szczepan.molenda@gmail.com

Gość_sz.
    Zgłoś
  • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 21

Czy ktoś z ostrowieckiej elity politycznej już zgłosił się do udziału w tej inicjatywie? Może władza uszczupliłaby powiedzmy o 10 % swoje uposażenie i pomogła w słusznej sprawie? Panowie i Panie z Rady Miasta, Starostwa Powiatowego i wszyscy, którzy żyjecie z naszych podatków a zarabiacie dużo więcej niż średnia krajowa pomóżcie biednym ludziom, którym konstytucja tego kraju niejako gwarantuje prawo do godnego życia a Wy stojąc na straży Konstytucji RP powinniście dbać o obywateli.

Gość_xxyyzz
    Zgłoś
  • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 26

Do Szlachetnej Paczki nie można się zgłosić. Informacje o rodzinach otrzymuje się z różnych źródeł takich jak: pedagog szkolny, nauczyciel, wychowawca, dzielnicowy itd. Potem przeszkolony wolontariusz wybiera się do konkretnej rodziny na wywiad i to on decyduje czy danej rodzinie pomoc się należy i czy ta pomoc będzie inspiracją do zmiany, impulsem do działania. Praca nie jest ciężka, trwa od polowy X do polowy XII a niesie za sobą wiele radości, najwięcej wtedy gdy w Grudniu idzie się z paczkami do rodzin. Zawsze największa radość mają dzieci, bo zazwyczaj w paczkach poza najpotrzebniejszymi rzeczami, znajdują się również prezenty, które darczyńcy dokładają od siebie po to żeby własnie najmłodszym sprawić radość. Na prawdę nie wszyscy wiedzą ile radości dziecku może sprawić np lalka lub niewielki samochód do zabawy. Byłam w ubiegłym roku wolontariuszem szlachetnej paczki i wiem co piszę :) Chętnych zapraszam na stronę www.superw.pl, klikając zakładkę: zostań super w a następnie: zgłoś się. Można wybrać rejon Ostrowiec Górny lub Dolny. RAZEM MOŻEMY ZROBIĆ COŚ DOBREGO, POŻYTECZNEGO DLA INNYCH A W ZAMIAN DOSTANIEMY JESZCZE WIĘCEJ.

Gość
    Zgłoś
  • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 27

To prawda, największą radość daje uśmiech dziecka

Gość_lidka
    Zgłoś
  • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 45

o co chodzi z tymi pseudo politykami ..nie rozumiem????,,,, tak to wolisz myśleć że jakieś dziecko nie dostało wymarzonej czekolady na święta tylko dlatego że nie odpowiadają Ci osoby które się tym zajmują...żenada ...wstyd wstyd wstyd!!!!!!!!! TACY SĄ WŁAŚNIE LUDZIE Z OSTROWCA ...PO GRATULOWAĆ!!!!!

Gość
    Zgłoś
  • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 46
    Treść posta czasowo wyłączonego z wyświetlania jest niedostępna.
    Ten post został czasowo wyłączony z wyświetlania. Zostanie przywrócony do wyświetlania, jeśli jest zgodny z Zasadami Forum. Kiedy post zostanie przywrócony do wyświetlania?
    Zgłoś
W tym wątku znajdują się 8 postów, które oczekują na weryfikację (m.in. sprawdzenie, czy są zgodne z Zasadami Forum; możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami).

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -