czy wiecie cos na temat BEZPŁATNYCH szkolen dla bezrobotnych w tym wspanialym miescie?
Dla klientów MOPS są organizowane od kilku lat.
nie ma od kwietnia dopiero
tak są szkolenia dla osób po 50roku życia !!! Tak zwane kursy 50+ !!!
w kwietniu dopiero
Nie ograniczaj się tylko do Ostrowca, w całym województwie są takie szkolenia, a jeżeli dojeżdżasz to oddają Ci za dojazdy.
Pieniądze z Funduszu Pracy podzieliło właśnie Ministerstwo Pracy i Polityki Społecznej. Dla województwa świętokrzyskiego z tej kwoty przypadło 89 mln zł. Te środki mają być przeznaczone na promocję zatrudnienia oraz łagodzenie skutków bezrobocia. 65 proc. całej kwoty, czyli ponad 57 mln zł, trafi do urzędów pracy. Najwięcej przypadnie Powiatowemu Urzędowi Pracy w Kielcach (10 mln zł), Miejskiemu Urzędowi Pracy w Kielcach (6,6 mln zł). Prawie 6 mln zł trafi do PUP-u w Ostrowcu Świętokrzyskim, a po 5 mln zł do Końskich i Skarżyska - Kamiennej.
Czyli będą już staże?
staze przewaznie sa w kwietniu jak dobrze pojdzie
http://sn.it.kielce.pl/ polecam te szkolenia, zwracają za dojazdy, dają stypendium chyba 3zł za godz., oprócz tego obiady i poczęstunek.
w oc jest prawie tulu bezrobotnych co mieszkancow konskich
podnosze temat, jestem po studiach bez pracy, mam szanse na jakies szkolenia?
co za różnica po jakich skoro to po żadnych nie ma pracy. mysle wiec zeby sie jeszcze dokształcić i miec co wpisac w cv
byłam dzisiaj w naszym ostrowieckim pup-ie pani poinformowała że na dzień dzisiejszy nie ma żadnych ponieważ w dalszym ciągu czekają na pieniążki :(
Beda czekac w nieskonczonsc chyba ;/ staze mialy byc od 15 stycznia i co ?? wielkie g**