Ludzie piszcie bez błędów bo, aż w oczy kole,co do Pani Bukały ,jest dyrektorką wymagającą i pilnującą porządku ,jako polonistka ...to wiedza b.ogromna ,a po resztą jestem za nauczycielami którzy wymagają od uczniów nauki .
Z tą ilością dzieci ciężko Wam będzie się utrzymać a już na bank bardzo ciężko będzie Wam znaleźć 15 chętnych by założyć stowarzyszenie moim zdaniem to w Waszym wypadku nierealne.Nauczyciele rzucą Wam pod nogi wszelkie dostępne kłody i na forum już to robią :)oni mają inne priorytety.Szansą mogło by być to,że jakieś stowarzyszenie w pobliżu Ostrowca ma wolne moce przerobowe i nauczycieli z Ostrowca to może jakiś cień szansy by był.Rachunek jest prosty nawet gdybyście mieli wszystkie dzieci będzie to bardzo trudne,potrzebujecie powyżej 100-120 by mieć szanse ,co prawda z tego co patrzyłem u Was są duże subwencje od państwa ale koszty Was zjedzą.
A ja z tego co wiem to rodzice wypełnili deklaracje ale już większa część się wycofała i wycofuje i to dobra decyzja będzie. Co będzie potem jak wy już szalejecie i pryskacie jadem przyszli organizatorzy stowarzyszenia .Wstyd.Wiadomo kto tak szczuje.
Dlatego szkoda budynku i lepiej go jednak przeznaczyć na DPS-Dom Spokojnej Starości bo bardzo dobre miejsce tam jest ,cisza i spokój i nie zakłócało by to mieszkańcom tamtejszym.A i ludzie by dostali pracę z tamtych okolic.
Człowiek nie bardzo rozumiem dlaczego napisałeś :.Nauczyciele rzucą Wam pod nogi wszelkie dostępne kłody, przecież oni i tak dostaną pracę i jeśli rodzice chcą stowarzyszenia to nauczycielom nic do tego , niech sobie zakładają,dlaczego ciągle napiętnujecie nauczycieli.Przeciez w gruncie rzeczy ktoś kto tam zaklada stowarzyszenie będzie musiał tychże nauczycieli pozyskać ,a czy mu się uda,czy będą chętni?wątpię.
a dlatego, że stowarzyszenie zatrudnia na umowę o pracę na podstawie kodeksu pracy, a miasto musi na podstawie karty nauczyciela.W stowarzyszeniu koniec różnych przywileji.
Będą chętni jest około 200 nauczycieli bez pracy w Ostrowcu,Ci nauczyciele co są,nie przejdą do stowarzyszenia bo dostaliby tam dużo niższe pensje ew takie same jak podstawa 1800 na rękę ale bez dodatków przewidzianych kartą nauczyciela to około 600-700 zł,stracą również socjal bo nie będzie już obowiązkowy,nie będzie 13,14 wakacji pod gruszą itp.
Jeżeli dobrze się orientuję to początkujący dostaje na Grabowieckiej około 2300 ale brutto to jakieś 1500 zł na rękę i dużo godzin.
Znam jedną nauczycielkę akurat z 8 i strasznie straszy stowarzyszeniem :) ,twierdzi że najlepiej dzieci do 3 posłać.
Nie jestem nauczycielem więc dane nie są dokładne ale może odezwą się tu nauczyciele więc łatwo będzie można skorygować dane .
nie ma stowarzyszenia
to bd to stowarzyszenie czy nie?
mysle ze nalezy sie dowiadywac od organizatora a nie na beznadziejnym forum gdzie wpisuja sie osoby ktore robia zamieszanie a nic na ten temat nie wiedza
to ktoś może powie kto zakłada to stowarzyszenie?
to nie stowarzyszenie a osoba fizyczna
Tak że nic nie wiadomo czy powstała ta szkoła nr8 pod osobą cywilną czy nie , mam wrażenie jakby się toczyła jakaś wojna między obecnymi nauczycielami a panem radnym , ale czasy dla nauczycieli - miejsca pracy likwidują , żeby dostać pracę w następnej szkole musisz tak robić żeby dzieci poszły razem z tobą , trzeba zrobić promocje same 6 przez pół roku w nowej szkole.
Podobno dzieci nie idą z nauczycielami bo każdy nauczyciel dostał pracę w innej szkole ale nie w szkole 4 nauczyciele nie idą z dziećmi do szkoły i to jest prawda
osoba fizyczna czyli kto? kadra zostaje?
kadra nie zostaje bo szkoły nie będzie kadra i personel zostali rozproszeni po innych szkołach ale nie do 4 tam idzie podobno tylko 1 lub 2 nauczycieli
a wsród tych nauczycieli chyba pani dyrektor
te dzieci które miały iść do 4 i mówiono im że nauczyciele idą z nimi to dzieci może tak ale nauczyciele nie i po co było tak wmawiać rodzicom i ich przekonywać mojej corki i znajomej syna wychowawczyni miała iść z klasą i nie idzie klasa idzie bez wychowawcy a wychowawca się znajdzie inny a jak długo dzieciaki beda miał y dojazd to zobaczymy i zobaczymy i myslimy nad szkoła