Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy jesteś za przeprowadzeniem w Ostrowcu Świętokrzyskim referendum odwołującego prezydenta miasta
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

Szkoła Podstawowa nr 4 - pierwszaki bez basenu

Ilość postów: 38 | Odsłon: 2931 | Najnowszy post
  • Szkoła Podstawowa nr 4 - pierwszaki bez basenu

Czy to nie skandal i kto wpadl na ten cudowny pomysł ,dzieci które chodziły na basen o września ,teraz po zimowej przerwie zostały go pozbawione ,Ciekawi mnie komu to przeszkadzalo ,czy tym z MOSIR -u,czy tez komys z władz Kochanego Ostrowca ,a może szkole )w co osobiście wątpię)Dzieci z kals starszych chodza dwa razy w tygodniu ,aluchow po pol roczu ,pozbawiono tej przyjemnsci i rozwoju Ile ktoś na tym zyska i czy warto w takim razie posłać malucha do tej szkoły Ja już się zastanawiam nad przepisaniem .

Gość_EWA
    Zgłoś
    Odpowiedz
    • Odp.: Szkoła Podstawowa nr 4 - pierwszaki bez basenu

Ewa nie szalej. W każdej szkole klasy 1 nie będą jeździć na basen. Klasy 2 jeżdżą w ramach w-f. W wielu miastach tego wcale nie ma. Klasy 1 i 3 jeździły za pieniądze z projektów. Widocznie ktoś znacznie wyżej zdecydował, że tylko klasy 3 będą jeździły i to aż 2 razy. I ani to wina szkoły ani władz miasta.

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz

Pani Ewo, matko (jak przypuszczam) pierwszoklasisty, proszę nie siać paniki, nie szkalować szkoły i władz miasta.. Klasy pierwsze i trzecie mają przerwę zimową ale już niebawem Pani dziecko znów będzie jeździć na basen. Klasy drugie mają basen przez cały rok i pani dziecko za rok też tak będzie miało. Dzieci klas drugich jeżdża tylko RAZ W TYGODNIU!!! Jest Pani niedoinformowana. Jeśli ma Pani jakieś wątpliwości to proszę iść do wychowawcy, dyrektora lub rady rodziców, każda z tych komórek rozwieje Pani niewiedzę.

Zapraszam Panią do dyskusji rodziców 06.03.2014 godzina 17.

Gość_rodzic_z_tej_szkoły
        Zgłoś
        Odpowiedz

No i tu się mylisz 15:45. Klasy I nie będą jeździły. Od poniedziałku "ruszają" do pływania tylko klasy 3!

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

Drugie klasy mają basen przez cały rok.

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz
      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 5

Odp.: Szkoła Podstawowa nr 4 - pierwszaki bez basenu

Czyli niczyja to wina ,jak zwykle ,winni sa oni ,tylko kto!!!Pierwszaki chodzily na basen zaczynaly się uczyc i już cos zalapaly a tu jak zwykle jakiś urzędas sobie cos wymyslil ,już jak widać nie maja w tym interesu ,albo Tusk szuka kasy ,Szkoda tylko ,ze na boiska maja kase a na plywalnie już nie.Skandal i tyle dziecko w 3 klasie będzie uczyc się plywac .

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz

tragedia doprawy :D nie wiem jak z tym życ dalej :(

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

Ewo to zapłąc za lekcje i zawoż dziecko osobiscie, no prablem. unijnej kasy z projektu starczyło na pół roku.

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz

Ale jak zabrakło kasy jak te godziny dla klas pierwszych dostały klasy trzecie?

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz
            • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 18

gociu, wspczuje twojemu dziecku

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz
        • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 9

Ja mam dziecko w klasie 3 i nie do końca rozumiem gdzie tu oszczędności skoro wszystkie dzieci jeździły raz w tygodniu tzn. kl.1, 2 i 3 a teraz 3 będą jeździły dwa razy przejmując ta jedną godzinę od klas pierwszych. Nikt nie jest z tych zmian zadowolony. Ani klasy pierwsze ani trzecie. Jednym zabrano coś co lubią a drugim dano nadmiar i np. klasa mojego dziecka ma w związku z tym 2 razy w tygodniu na godz. 7:00 do szkoły. Ale kogo to obchodzi? Nikt nas o zdanie nie pytał.

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz
        • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 11

Nie niczyja, o jakiej winie mówisz? To są pieniądze z projektów. Mogło się zdarzyć, że projekt nie przechodzi i właśnie dla 1 nie przeszedł. Może frekwencja zaważyła, bo z tego co wiem, jest to bardzo ważne. Wystarczy zapytać u źródła, bo MOSiR na pewno coś na ten temat wie. Po co wieszać psy na kimś , kto zupełnie nie ma z tym nic wspólnego.

Jestem ciekawa ile rodziców w czasie ferii chodziło z dziećmi na basen? Za 10 godzin nauki uczniowie klas młodszych płacili tylko 20 zł. Już można było skorzystać.

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

w ferie to ludzie wyjezdzaja i maja rozne inne plany.Glupoty opowiadacie ,to dzieci ze starszysch klas będą chodzic 2 razy w tygodniu a maluszki ani razu,I to jest ok ???? A co się z kasą stało???

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz

Pewnie zaraz uwierzę19:51 , że wszystkie pierwszaczki wyjeżdżają i to na 2 tygodnie. Po prostu nie chce sie lepiej przed tv siedzieć?

Co się z kasą stało? A nic, po prostu PROJEKT nie wygrał dla klas 1, ale za to klasy 3 będą miały 2 godziny. Widzisz kasy nikt nie wziął.

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz
            • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 15

Rusz się i sam na basen z dzieckiem się udaj.

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz
            • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 23

No kasę wykorzysta 3klasa.Jej,na razie sama chodź z dzieckiem a w 3klasie będzie miało gratis ze szkoły.

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz
          • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 19

moja córka chodziła i już nie może się doczekać basenu, a ja muszę, jej powiedzieć, ze nie będzie

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz

No,trauma.Pewnie bez psychologa się nie obejdzie.Daleko masz na ten basen?

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz
2 posty w tym wątku zostały wyłączone z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Losowa firma:
WarszawaRemont.com
Branża: Remonty
Dodaj firmę