Czy to nie skandal i kto wpadl na ten cudowny pomysł ,dzieci które chodziły na basen o września ,teraz po zimowej przerwie zostały go pozbawione ,Ciekawi mnie komu to przeszkadzalo ,czy tym z MOSIR -u,czy tez komys z władz Kochanego Ostrowca ,a może szkole )w co osobiście wątpię)Dzieci z kals starszych chodza dwa razy w tygodniu ,aluchow po pol roczu ,pozbawiono tej przyjemnsci i rozwoju Ile ktoś na tym zyska i czy warto w takim razie posłać malucha do tej szkoły Ja już się zastanawiam nad przepisaniem .
Ewa nie szalej. W każdej szkole klasy 1 nie będą jeździć na basen. Klasy 2 jeżdżą w ramach w-f. W wielu miastach tego wcale nie ma. Klasy 1 i 3 jeździły za pieniądze z projektów. Widocznie ktoś znacznie wyżej zdecydował, że tylko klasy 3 będą jeździły i to aż 2 razy. I ani to wina szkoły ani władz miasta.
Pani Ewo, matko (jak przypuszczam) pierwszoklasisty, proszę nie siać paniki, nie szkalować szkoły i władz miasta.. Klasy pierwsze i trzecie mają przerwę zimową ale już niebawem Pani dziecko znów będzie jeździć na basen. Klasy drugie mają basen przez cały rok i pani dziecko za rok też tak będzie miało. Dzieci klas drugich jeżdża tylko RAZ W TYGODNIU!!! Jest Pani niedoinformowana. Jeśli ma Pani jakieś wątpliwości to proszę iść do wychowawcy, dyrektora lub rady rodziców, każda z tych komórek rozwieje Pani niewiedzę.
Zapraszam Panią do dyskusji rodziców 06.03.2014 godzina 17.
No i tu się mylisz 15:45. Klasy I nie będą jeździły. Od poniedziałku "ruszają" do pływania tylko klasy 3!
Drugie klasy mają basen przez cały rok.
Czyli niczyja to wina ,jak zwykle ,winni sa oni ,tylko kto!!!Pierwszaki chodzily na basen zaczynaly się uczyc i już cos zalapaly a tu jak zwykle jakiś urzędas sobie cos wymyslil ,już jak widać nie maja w tym interesu ,albo Tusk szuka kasy ,Szkoda tylko ,ze na boiska maja kase a na plywalnie już nie.Skandal i tyle dziecko w 3 klasie będzie uczyc się plywac .
tragedia doprawy :D nie wiem jak z tym życ dalej :(
Ewo to zapłąc za lekcje i zawoż dziecko osobiscie, no prablem. unijnej kasy z projektu starczyło na pół roku.
Ale jak zabrakło kasy jak te godziny dla klas pierwszych dostały klasy trzecie?
gociu, wspczuje twojemu dziecku
Ja mam dziecko w klasie 3 i nie do końca rozumiem gdzie tu oszczędności skoro wszystkie dzieci jeździły raz w tygodniu tzn. kl.1, 2 i 3 a teraz 3 będą jeździły dwa razy przejmując ta jedną godzinę od klas pierwszych. Nikt nie jest z tych zmian zadowolony. Ani klasy pierwsze ani trzecie. Jednym zabrano coś co lubią a drugim dano nadmiar i np. klasa mojego dziecka ma w związku z tym 2 razy w tygodniu na godz. 7:00 do szkoły. Ale kogo to obchodzi? Nikt nas o zdanie nie pytał.
Nie niczyja, o jakiej winie mówisz? To są pieniądze z projektów. Mogło się zdarzyć, że projekt nie przechodzi i właśnie dla 1 nie przeszedł. Może frekwencja zaważyła, bo z tego co wiem, jest to bardzo ważne. Wystarczy zapytać u źródła, bo MOSiR na pewno coś na ten temat wie. Po co wieszać psy na kimś , kto zupełnie nie ma z tym nic wspólnego.
Jestem ciekawa ile rodziców w czasie ferii chodziło z dziećmi na basen? Za 10 godzin nauki uczniowie klas młodszych płacili tylko 20 zł. Już można było skorzystać.
w ferie to ludzie wyjezdzaja i maja rozne inne plany.Glupoty opowiadacie ,to dzieci ze starszysch klas będą chodzic 2 razy w tygodniu a maluszki ani razu,I to jest ok ???? A co się z kasą stało???
Pewnie zaraz uwierzę19:51 , że wszystkie pierwszaczki wyjeżdżają i to na 2 tygodnie. Po prostu nie chce sie lepiej przed tv siedzieć?
Co się z kasą stało? A nic, po prostu PROJEKT nie wygrał dla klas 1, ale za to klasy 3 będą miały 2 godziny. Widzisz kasy nikt nie wziął.
Rusz się i sam na basen z dzieckiem się udaj.
No kasę wykorzysta 3klasa.Jej,na razie sama chodź z dzieckiem a w 3klasie będzie miało gratis ze szkoły.
moja córka chodziła i już nie może się doczekać basenu, a ja muszę, jej powiedzieć, ze nie będzie
No,trauma.Pewnie bez psychologa się nie obejdzie.Daleko masz na ten basen?