Plotka głosi, że ma być tam niepubliczne gimnazjum i liceum (SMYK)
Nie wzywaj imienia pana Boga nadaremno !!
Jedna z prywatnych szkol podobno.
Na szkołę publiczną stan budynku był fatalny, a sam budynek niedostosowany itd., itd. Szkoła niepubliczna może w takim budynku funkcjonować i niczego nie brakuje? Akurat dopłaty gminy na tę szkołę nie były duże, dzieci pełno i coraz więcej. Problemem było raczej gimnazjum nr 2 i jego wielki budynek, takim sposobem zamieniono siedzibę szkoły 4. Wspaniałej szkoły "z duszą".
co za pierdoły piszesz że smyk . smyk ma nowoczesny i zmodernizowany budynek po co miał by sie przenosić do budynku który jest stary i wymaga remontu
Stan techniczny nie odbiegał od normy, to budynek historyczny, wiele pokolen ostrowiaków się tam uczyło.
Na spotkaniu z rodzicami mówiono o złożeniu wniosku o dofinansowanie projektu biblioteki publicznej w tym budynku.
Naprawdę żal mi historii mojego miasta mieszczącym się w tym budynku.Budynek tej szkoły to historia przed okupacją już była tam szkoła . Budynek szkoły czy jest wpisany w rejestr zabytków naszego miasta. Jeśli tak to proszę o nie sprzedawanie tego budynku. Cztery pokolenia mojej rodziny uczyły się w tej szkole. Dziś wódz pan Górczyński decyduje czy szkoła ma istnieć czy nie. Własność społeczną tak łatwo pozbywamy się w imię czego. na pewno na placu szkolnym i przylegającym do szkoły parku wypoczynkowym nie zgodzimy się jako mieszkańcy,na budownictwo devoloperskie. Już dziś będziemy składać petycje o zachowanie tych terenów w formie parku ,boiska,placu zabaw. Więc o co chodzi w tej grze jaką prowadzi prezydent Górczyński likwidując szkołę podstawową nr 4.
i znowu ktoś pisze głupoty, nie ma to jak podgrzewać atmosferę, choćby pisać głupoty
Jeśli jest tak jak mowia ,ze ze wzgledow finansowych musza polikwidować szkoły w ostrowcu i poprzenosić dzieci do tej na Polnej ,TO NAJEKONOMICZNIEJ BYLOBY PRZENIESC DZIECI DO TRZECH NAJWIEKSZYCH SZKOL ZROBIC DWIE ZMIANY I TAK POMIESCIC 90 PROCENT UCZNIOW Z PODSTAWOWEK W TRZECH BUDYNKACH Idac tokiem rozumowania i usprawiedliwiania się urzedasow to posuniecie jest najbardziej ekonomiczne A dlaczego to w centrum miasta gdzie teren jest najdroższy nize przeniesie się gdzies na ubocze po terenach np. Huty i nie zlikwiduje np. MPK Tereny przeznaczyć do slrzedazy i ile by było z tego kasy dla miasta a co za tym idzie mieszkancow .Wedle mnie pies jest pogrzebany w tym b y ktoś dostal dobre tereny i dobre budynki a nie ekonomia .
znowu plotka z p.Wnuk, naprawdę ktoś na tym forum nie lubi prezydenta.Działa to tak :pies się zesrał to pewnie jego, nieważne że nie ma psa
Widać, że nie macie pojęcia o czym piszecie. Żadnych takich planów nie ma. Po co snuć takie spekulacje? Chciałabym zobaczyć Wasze miny jak się okaże, że Pani Kinga Wnuk nie ma z tym nic wspólnego. Przeprosicie ją wtedy publicznie? Na pewno nie.
A skąd wy macie takie informacje?Czy to pani Kinga Wnuk to pisze czy pan Prezydent?Bo tylko wtedy informacje są pewne.
Miałem okazję poznać Panią Kingę gdy do Konarskiego uczęszczała moja corka. Doświadczenia pozytywne i negatywane ale oceniajac dorobek w tworzeniu od podstaw szkoły i przedszkola jak najbardziej pozytywny. Czytajac wypowiedzi na temat szkoły 4 nasuwa się pytanie : a co z budynkiem jak szkoła przestanie istnieć ? Moim zdaniem Urzad Miasta z dużym rabatem powinien sprzedać budek Pani Kindze lub oddać jako darowiznę ponieważ szkoła dalej by isniała, uczniowie dalej zdobywaliby wiedzę, nauczyciele mieliby pracę Gwarantem powodzenia jest zdobyte doświadczenie i osiągnięcia. Oczywiscie kazdy czujący się na siłach może złożyć swoją ofertę.
o czym Wy ludzie mówicie? Czy ktoś z Was był w tej szkole i wie jakie są tam warunki? Trzeba mieć dużo pieniędzy, żeby zainwestować w ten budynek. Przy dobrej woli miasta jeśli przeznaczą go na jakieś miejsce publiczne np. bibliotekę to wyrazy uznania za chęć dopłacania i dokładania do budynku.
Co Was kto przejmie budynek? Dobrze będzie jeśli ktoś go będzie chciał.