Prawda ale dzięki władzom i ich zasadom
Pani Kosztowniak chyba uczyła geografii- mnie nie uczyła(rocznik 1959), mieszkała na ulicy Czerwińskiego lub Widok.Pozdrawiam wszystkich absolwentów tej Zacnej Uczelni.
Pozdrawiam cię ja także rocznik 1959 12:55
Dziękuję za pozdrowienia klasa A (śp. Helena Mitura,Mieczysław Tomaszewski)
Klasa B, klasa 1-3 pani Wojtowicz, klasa 4-8 pani Pietrzyk.
Kiedys nauczyciel to mial szacunek, nie co teraz rozdarte bombelki i roszczeniowe madki
Rocznik 64. Wychowawczynią była pani Danuta Gonciarz. Niedawno widziałam Jej nekrolog. Wielka szkoda ....
Odeszła niedawno p. Zofia Klechowska, która pracowała w świetlicy za moich czasów. Razem z Nią pracowała p. Kalinowska
A w bibliotece były panie Dróżdż i Stadryniak
A pamięta ktoś panią Nowak ze świetlicy? Wysoka. A czy Pani Wanda Golofit od polskiego żyje?? Widywałam ja kiedyś na Kopernika teraz już nie widzę.
Pani Gołofit uczyła mnie Języka polskiego.Super kobieta,wymagała i nauczyła.Nowak była na świetlicy.Osa.
Pani Gołofit, polonistka, żyje. Nie żyje pani Mitura ale nie pamiętam czego uczyła, historii?
Wtedy 13 to szkoła o najwyższym poziomie nauczania w Ostrowcu. Był porządek, a nauczyciel do był zawód przez duże N, a nie to co teraz. Samo to, że pomimo upływu tylu lat, każdy wspomina lata szkolne z rozrzewnieniem.
10.41 bo teraz nauczyciel niewiele moze, kiedys jebnal linijkq czy gumą i byl spokoj, teraz bombelek by sie rozsypal i od razu do psychologa