A czemu szkoła nr 4 przeniesiona na ul. Polną?Przecież na Sienkiewicza nie ma żadnej podstawówki. Co w budynku czwórki?
Ludzie. Szkoła Podstawowa numer 11 liczy około 100 osób... Trzeba odróżnić GIMNAZJUM od PODSTAWÓWKI! W klasach jest po 10 osób i po jednej klasie.....Po co płącić za puste sale? Zastanówcie się.... Podstawówka liczy niemal powyżej 100 osób, może 120 max ale to na przyszłość jest nie opłacalne, niż demograficzny robie swoje. Trzeba odróżniać gimnazjum od podstawówki
Mówi się wręcz podobno o zburzeniu budynku szkoły nr 11, aby nie zagrażał swym istnieniem komunikacji wokół mającej tam powstać nowej galerii handlowej. Wiadomo prze kogo wybudowanej........
Z tego co się orientuję ,a mam dziecko w klasach młodszych - klasy liczą po 20 i więcej uczniów co pozwala nauczycielom dotrzeć do każdego dziecka indywidualnie. Dzieci z tych klas uczą się na II piętrze, a gimnazjum na I. Na parterze jest świetlica, stołówka, sala zabaw, dwie pracownie multimedialne. Więc zachowane jest bezpieczeństwo dzieci, które są dopilnowane . Rozumiem że dla Gościa Gaga lepsze są molochy, z klasami po 45 osób- wtedy "poziom nauczania jest wyższy dla urzędu miasta, a dziecko anonimowe- bo wtedy mniej kosztuje".
Litości,nie ma mowy o 45osobowej klasie. Będzie po prostu więcej klas w innej szkole.
A dlaczego
Na spotkaniu z Panią Vice-prezydent w czwartek tylko rodzice zabierali głos. Nauczyciele, radny, przewodnicząca rady osiedla mieli aparat mowy zasznurowany. Ale można się było tego spodziewać. Wszak najważniejsze dla nich to gdzieś się zawiesić i trwać ...
Zgadzam się z tobą całkowicie.Taka jest niestety prawda.
A szkoła na Grabowieckiej u zakonnic?? Wiem, że to nie te rejony, ale to podobno szkoła publiczna, jeśli tak to dostaje państwowe pieniądze. Czy to prawda?
Jeśli tak, to jak można było pozwolić na jej otwarcie, skoro istniejące już szkoły mają problemy finansowe.
A może czas żeby był burmistrz, skoro prezydent nie przychodzi nawet na spotkania z ludźmi . Wysyła zastępcę i to kobietę, ze może jej nie bedą atakować. A on schowa sie za babska spódnica i jakoś to przetrwa.
Bardzo trafny i obrazowy wpis z 17:09.
Obywatel coraz częściej staje się tylko darmowym narzędziem do osiągnięcia władzy. Natomiast nic w zamian. Ale " ....wszystko ma swój czas i przychodzi kres na kres ..." ))
nie byłam na zebraniu bo nie mam dzieci w tym wieku(już dawno wyrosły) ale z tego co ogladałamw TV to raczej rodzice nie dali dojść do głosu pani vice,może zamiast krzyków trzeba było wysłuchać na spokojnie argumentów za apotem spokojne wypowiedzieć przeciwny a tak krzyk nikomu nie pomoże a wręcz przeciwnie
Ja byłem na tym spotkaniu, raczej Pani Wice nie chciała wysłuchać argumentów Rodziców, ona miała mikrofon, Rodzice nie- stąd złudzenie ze ludzie krzyczeli. Z tego co wiem kolejne spotkanie z Rodzicami odbędzie się we wtorek , może Dyrekcja Szkoły się postara o kilka mikrofonów np. z Urzędu Miasta. Wg mnie to Pani Wice przedstawiała swoją rację i tylko swoją rację.....przecież ona już nie musi prowadzać dziecka na drugi koniec miasta.
Ta dyskusja była by pełniejsza gdyby przedstawiono pełny wykaz dopłat i kosztów innych szkół.Pominięto 8 z dopłatami 7 tysiecy na ucznia,nic sie nie wspomina o 10 gdzie dopłaca się ponoć ponad 6 tysiecy.Tu nie chodzi o szkołę tylko teren :).Zakładając hipotetycznie,że lokalna społeczność założyłaby stowarzyszenie czy miasto udostepniło by szkołę do jej prowadzenia ?raczej nie.Zostają szkoły mniejsze z większymi dopłatami i gdzie są te niby argumenty miasta ?.
Droga pani ,jeżeli nie była pani na zebraniu to jakim psim prawem krytykujesz zachowanie rodziców, na podstawie migawek z TV? Nie było żadnych rzeczowych argumentów dlatego rodzice byli zdenerwowani, czy tak trudno zatrybić??
Ostrowiec to zascianek i duza wies sie zrobi jesli polikwiduja szkoły puknijcie sie w czoła
kto to widział zeby szkoły zamykac ale zamet siejecie