Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy jesteś za przeprowadzeniem w Ostrowcu Świętokrzyskim referendum odwołującego prezydenta miasta
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.
Aktualny widok mógłby udostępnić posty, które oczekują na weryfikację (m.in. sprawdzenie, czy są zgodne z Zasadami Forum). Jednak w tym wątku brak jest takich postów. Przywróć zwykły widok wątku „Szkoła Podstawowa nr 11 do likwidacji”.
                          • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 590

Odp.: Szkoła Podstawowa nr 11 do likwidacji

Dzieci i tak będą się uczyć, jedynie nauczyciele stracą na likwidacji szkół.

Gość
                            Zgłoś
                            Odpowiedz
                          • Odp.: Szkoła Podstawowa nr 11 do likwidacji

Dziś byli u nas przestawiciele stowarzyszenia Noesis,professssionego jak mówią o sobie.Czarno to niestety widzę bo nie lubię półprawd i kłamstw.Z KRSu wynika,że skasowali działalność w 2013 roku,twierdzą że przenoszą zarząd ze stowarzyszenia Delegatów Stowarzyszenia Oświatowców Polskich co wydaje mi się niemożliwe.

Sam nie wiem co o tym sądzić,na plakatach pisze,że prowadzą stowarzyszenie od 1997 roku a wynika z tego,żew trakcie rejestracji w Krakowie ?.Mam nadzieje,że jednak coś będzie.

Gość_Damy radę
                            Zgłoś
                            Odpowiedz

pisać można dużo,ja bym był za nie a decyzja nalezy do was

Gość
                            Zgłoś
                            Odpowiedz

takie obce stowarzyszenie będzie musiało pokazać gdzie prowadzi szkoły .

Gość_urzędnik
                            Zgłoś
                            Odpowiedz
                          • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 594

Nie udało nam się przekonać rodziców by wspólnie poprowadzić szkołę ale to nie znaczy,że nie będziemy ratować szkoły jestem/śmy gotowi wejść nawet na ten kruchy lód.Szkoły obecnie żadnej nie prowadzą bo i jak skoro skasowali wedle KRS stowarzyszenie.

Nie mam zamiaru blokować tej inicjatywy która ma spore poparcie osób które miały bardzo duży udział w protestach a które nie wierzyły w siebie i możliwość prowadzenia szkoły.To,że nie jest coś po mojej myśli to nie powód by torpedować czyjąś inicjatywę zwłaszcza,że może być ostatnia taka próba.

Gość_Damy radę
                            Zgłoś
                            Odpowiedz
                          • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 595

Święta racja. Na plakatach był podany nr krs i nazwa Stowarzyszenie Oświatowców Polskich oddział w Tarnowie w rzeczywistości jest zlikwidowane: http://www.sop.wshit.edu.pl/

Natomiast Stowarzyszenie NOESIS jeszcze jest nie zarejestrowane przez sąd, wszystko jest w organizacji. Zastanawiam się czyja to zagrywka?

Pytam się: Profesjonaliści? W czym? W kłamstwie?

Gość_ilo
                            Zgłoś
                            Odpowiedz

po co wam to stowarzyszenie

Gość
                            Zgłoś
                            Odpowiedz

Po to żeby nasze dzieciaki zostały w tej szkole.Uważam ,że zostawmy sprawdzenie tej firmy osobom z Urzędu Miasta którzy dysponują pełna dokumentacja tejże firmy,przecież to logiczne,ze nie dadzą im prowadzić stowarzyszenia jeśli będzie coś niejasne.

Damy radę miałeś swoja szansę by prowadzić stowarzyszenie nie wyszło więc nie przeszkadzaj teraz innym ,nie kreuj się na przedstawiciela wszystkich bo nim nie jesteś.

Gość
                            Zgłoś
                            Odpowiedz

Gdybym chciał przeszkadzać to robilbym to co robią osoby obecnie promujące to stowarzyszenie a wcześniej wszystko w kwestii stowarzyszenia negowały. Możesz wskazać gdzie się tak kreuje za przedstawiciela wszystkich ?.Jeżeli umiesz czytać to przeczytaj to co wcześniej napisałem a nie insynuuj bzdur.

Gość_Damy radę
                            Zgłoś
                            Odpowiedz

Nie wiem kto negował a kto nie i nie drąż tego w koło,prawda jest taka ,ze nie mieliście pojęcia o założeniu a tym bardziej prowadzeniu stowarzyszenia.Nie insynuuję bzdur tylko właśnie czytam ze zrozumieniem i stwierdzenie "nie mam zamiaru blokować tej inicjatywy itd.kim ty jesteś fachowcem w tej dziedzinie.Zostaw to sprawdzanie ludziom którzy się na tym znają,prezydent nie odda budynku z wyposażeniem w dzierżawę komuś kto będzie wzbudzał podejrzenia,ze coś kombinuje.Ani ty ani ja nie widzielismy tych dokumentów,więc o czym mówimy.Poczekajmy na wyniki ustalen UM.

Po co siac zamęt w głowach ludzi .

Gość
                            Zgłoś
                            Odpowiedz

Nie opowiadaj bajek mieliśmy wszystko do założenia stowarzyszenia,statut i sprawozdanie założycielskie byłou prawnika.Szkołę ktoby nie prowadził wybiera dyrektora a prowadzący jest instytucją nadzorujaca a miasto w tej kwestii się raczej nie popisalo.O jakich dokumentach piszesz skoro to stowarzyszenie jest w trakcie rejestracji a poprzednie zostało zlikwidowane ?.

Gość_Damy radę
                            Zgłoś
                            Odpowiedz

Nie opowiadam bajek , mowie o dokumentach które ta firma przedstawiła do sprawdzenia przez prawnika UM mówił o tym radny z naszego okręgu, ale ty nie słuchasz co się mówi ,ponieważ uznajesz tylko swoja prawdę.To nie rozumiem w czym miasto się nie popisało?dlaczego to wasze stowarzyszenie nie wypaliło jak było tak świetnie przygotowane?

Gość
                            Zgłoś
                            Odpowiedz
      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 601

Ci ludzie ze stowarzyszenia twierdzą, że prowadzą szkołę pod swoim zarządem...ale niestety nie mogę znaleźć żadnych namiarów na nią. Może ktoś z Was ma jakieś dane o tej szkole?. Chętnie bym porozmawiała z kimś np. z tej szkoły.

Gość_anka
        Zgłoś
        Odpowiedz

http://bazy.ngo.pl/search/info.asp?id=205675

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

Nigdzie nie napisałem,że było świetnie przygotowane tylko gotowe do rejestracji,rezygnacja nastąpiła po wywiadówce,wiedział/abyś o tym gdybyś na nich był/a i miał/a chęć wzięcia tego na swoje barki.

Wystarczy porównać koszty utrzymania 3 i 11 i zobaczysz różnice ale przecież to Ty wszystko wiesz ?prawda ?.

Prowokujesz mnie swoimi wpisami potwierdzającymi tylko mataczenie lub totalny brak wiedzy ?.

Za radiem Kielce

"Stowarzyszenie "Noes", które miałoby prowadzić zarówno podstawówkę jak i gimnazjum, działa już w Małopolsce. Prezes Andrzej Gierlach zapewnił, że nauka będzie całkowicie bezpłatna. W ofercie nauczania znajdzie się dodatkowy język obcy a czas opieki nad uczniami, już w ramach zajęć pozalekcyjnych będzie wydłużony do późnych godzin popołudniowych. Według Małgorzaty Jasińskiej(moim zdaniem Kasińska )-Wajcowicz, przedstawicielki stowarzyszenia edukacyjnego, jego atutem jest wieloletnie doświadczenie w prowadzeniu takiej działalności oraz wykwalifikowana kadra."

Znajdź różnice

Stowarzyszenie Inicjatyw Poznawczo-Rozwojowych "NOESIS" którego link wstawiasz o 12;37

Joanna Żymalska - prezes

Agnieszka Jastrzębska - wiceprezes

Łukasz Mytnik - wiceprezes

Małgorzata Somerfeld-Lasko - skarbnik

Rafał Ledwoń - członek zarządu

Od kiedy Polkowice są w Małopolsce ? na spotkaniu była mowa że stowarzyszenie rejestrowane w Krakowie co jest naturalną sprawą przy adresie stowarzyszenia.

http://krs-pobierz.pl/stowarzyszenie-oswiatowcow-polskich-oddzial-w-tarnowie-i477760

Ostatnią szkołę którą prowadzili zamknęli w 2013 roku i była to szkoła prywatna ,na ulotkach prowadzą działalność od 1997 roku a rejestracja w krs w 2003 ?.

Jestem za tym by ta szkoła była ale nie mogę przejść obojętnie obok bzdur któ .

Gość_Damy radę
            Zgłoś
            Odpowiedz

Chłopie daj już spokój z tymi wywodami bo wszyscy maja ich już dosyć,ja nie biorę się za coś o czym nie mam pojęcia w przeciwieństwie do ciebie.Nie uważam ,że wszystko wiem i nie matacze (chyba nie znasz znaczenia tego słowa).Dlaczego ludzie się wycofali ze stowarzyszenia które proponowaliście a może problem tkwi w tobie i twojej żonie ,ponieważ nie dopuszczacie nikogo do głosu a jeśli ktoś ma inne zdanie to jest wykluczony.Na wywiadówce nie byłem ponieważ nie lubię pieniactwa tylko rzeczową dyskusje.Jeszcze raz powtarzam nie znam osób które chcą prowadzić stowarzyszenie ale nie opieram swojej wiedzy na informacjach zamieszczanych w internecie ,czekam na wiadomość z Urzędu Miasta czy dokumenty które przedstawili są wiarygodne jeśli tak to niech zakładają stowarzyszenie ,jeśli nie to nikt z nimi nie podpisze dzierżawy ze strony przedstawicieli miasta ,tyle w temacie.Czekaj i nie siej zamętu.

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz

By być na wywiadówce trzeba mieć w szkole jeszcze dziecko a Ty go w niej nie masz,można wiedzieć kiedy kogoś nie dopuściłem do głosu ?.Po co wstawiasz linki do całkiem innych stowarzyszeń niż to co było w szkole ?,czy napisałem coś co nie jest prawdą ?,bo Ty tak.To co piszesz to oszczerstwo i mnie jeszcze pomawiasz o sianie zamętu ?.

KŁAMIESZ tylko nie wiem po co.

Gość_Damy radę
                Zgłoś
                Odpowiedz

Do damy rade:nie kłamie bo nie mam po co ,kolejna sprawa nie wstawiam linków bo dla mnie to dziecinada a info z internetu traktuje z przymrużeniem oka.Dzieci w tej szkole mam dlatego ten temat mnie interesuje.Mam prawo do innego zdania niż ty zarówno ja jak i inni rodzice -zrozum to wreszcie.

Czekam na wiadomość czy ta firma jest wiarygodna jeśli nie to szukam szkoły dla dzieci tyle w temacie.

Gość
                  Zgłoś
                  Odpowiedz
    1234 ... 2728303233
    Przejdź do strony nr
    66 postów w tym wątku zostało wyłączonych z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami.

- Reklama -
    - Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
    - Reklama -
    - Reklama -
    Losowa firma:Dodaj firmę