Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy jesteś za przeprowadzeniem w Ostrowcu Świętokrzyskim referendum odwołującego prezydenta miasta
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.
Aktualny widok mógłby udostępnić posty, które oczekują na weryfikację (m.in. sprawdzenie, czy są zgodne z Zasadami Forum). Jednak w tym wątku brak jest takich postów. Przywróć zwykły widok wątku „Szkoła Podstawowa nr 11 do likwidacji”.
            • Odp.: Szkoła Podstawowa nr 11 do likwidacji

do budynku po gimnazjum na Polnej, zostanie przeniesiona szkoła podstawowa nr 4 z sienkiewicza.

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz

jakoś w urzędach się niczego nie likwiduje, a nawet rozbudowuje biurokrację i jest ok

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz

Cóż,tak to już jest. Dobrze, że zaczęli od czegokolwiek może znajdą większe oszczędności. Ostrowiec to niewielkie miasto i nawet na drugi koniec nie problem dziecko dowieźć.To nie W-wa.

Gość
                  Zgłoś
                  Odpowiedz

Zgadza się ,ale nie wszyscy mają samochód,a szkoła jest położona w bardzo dobrym miejscu choćby ze względu na dobre połączenie komunikacyjne z rożnych stron miasta.Szkoła funkcjonuje bardzo dobrze,dzieciaki czują się w niej bezpiecznie,i jest jedyną tego typu placówką w tej części miasta.

Gość_kika
                    Zgłoś
                    Odpowiedz

Jeśli jest tak dobrze położona jak twierdzi kika, to czemu nie pęka w szwach, a dzieci starcza zaledwie na 1-2 klasy każdego poziomu?!

Gość_GTX
                      Zgłoś
                      Odpowiedz

Dzieci jest tyle ile potrzeba,szkoła nie musi pękać w szwach,jest tam podstawówka,gimnazjum i punkt przedszkolny.Uważasz ,ze budynek położony przy Alei nie jest atrakcyjny?

Gość_kika
                        Zgłoś
                        Odpowiedz
                  • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 27

Odp.: Szkoła Podstawowa nr 11 do likwidacji

Pretensje miejcie tylko do siebie!

Odpowiedzcie sobie na pytanie: po ile macie dzieci? Jedno, dwoje?

Jakby każda rodzina miała po troje dzieci, nie byłoby problemu z niżem demograficznym.

A tak, to trudno, nikt nie będzie utrzymywał pustych szkół.

Okrutne, ale prawdziwe!

Gość_Mama ucznia
                    Zgłoś
                    Odpowiedz

dokładnie, zgadzam się z Tobą

Gość_Paweł
                      Zgłoś
                      Odpowiedz

troje dzieci? poważna jesteś? i z czego tą trójkę utrzymać? z dwóch minimalnych pensji krajowych bo tak zazwyczaj wygląda sytuacja rodziny w Ostrowcu? bo na inną pracę w ostrowcu nie ma szans? zastanów sie co mówisz...ja osobiście wolę mieć jedno dziecko ale żeby niczego mu nie brakowało.

Gość
                        Zgłoś
                        Odpowiedz

ja mam troje dzieci i kazde uczace w trzech roznych szkolach kokosow nie ma ale dziekuje bogu ze je mam a na utrzymanie mamy dwie minimalne pensje i dajemy rade ;)

Gość_wm
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 30

Szkoła nr 11 ,nie jest pusta jest zapełniona ponieważ jest jeszcze gimnazjum,wiec mówimy o dwóch różnych sprawach.Jest prawda ,ze nie ma sensu utrzymywać pustych szkół.Niestety w tym przypadku chodzi chyba o atrakcyjność miejsca polożenia tej szkoły.

Gość_kika
                      Zgłoś
                      Odpowiedz

Jeżeli ktoś uważa, że można prowadzić szkołę z ilością uczni oscylujących w granicach 100 bez dokładania do niej (tylko z subwencji) niech przejmie tą szkołę - ma zatrudnienie i szkoła nie zostanie zlikwidowana. Taka możliwość istnieje w przypadku zatrudnienia nauczycieli na umowę o pracę, a nie zgodnie z "kartą nauczyciela". W takim przypadku nauczyciel nie pracuje 18 godz. w tygodniu lecz 40. Przez to zamiast zatrudnić np. 15 nauczycieli wystarczy 10.

Gość
                        Zgłoś
                        Odpowiedz

Jeżeli chodzi o 11 to nie chodzi o uczniów czy istnienie szkoły tylko o teren,zakładam że większość zna potencjalnego kupca terenu.Gdyby chodziło o pieniądze to skasowali by 9 do której dużo więcej się dokłada a nie planowali przeniesienia 11 do CKU na Sandomierskiej bo gdzie tu jest logika ?.Teraz będzia akcja przekup lub zastrasz :) i to będzie koniec kariery pana prezydenta.

Czlowiek
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

W 11 chodzi o teren a w ósemce o piękny budynek- tylko 4 lata dla tego prezydenta:(

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 287

Na pewno nauczyciel będzie prowadził 40 lekcji w tygodniu i będzie się do nich wcześniej przygotowywać w domu.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 38

MCK też w atrakcyjnym miejscu a nie chcą zlikwidować.

Co oni tam robią?

Gość
                        Zgłoś
                        Odpowiedz
                    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 31

Nie pomyślałaś mamo ucznia,że rodziny najnormalniej nie stać na więcej jak 1 czy 2 dzieci?Gdyby mnie było stać,uwierz mi miałabym pięcioro dzieci a nawet więcej,ale jest jak jest i z jednym dzieckiem łatwo nie jest.No chyba,że myślisz,że kobieta ma siedzieć i wychowywać dzieci,a tatuś na emigracji.Powodzenia.

Gość
                      Zgłoś
                      Odpowiedz

Nie, nie pomyślałam tak.

Ja pracuję (nie siedzę w domu) i mąż tez pracuje, i nie jest na emigracji. Nasze pensje to niewiele ponad najniższą krajową. Kokosów nie mamy, za to mamy czwórkę dzieci i jakoś dajemy radę.

Jednak wiem, że utarło się powiedzenie, że jak już więcej dzieci to patologia i to mnie bardzo boli.

Dlatego nie żałuję, że szkoły są do likwidacji. Nie można sztucznie utrzymywać szkół.

I niech wszystkie paniusie nauczycielki zastanowią się czy postarały się o zmniejszenie niżu demograficznego. Kochane po ile macie dzieci? Po jednym? To teraz będziecie siedziały w domu i uczyły tylko swoje.

Tak, jestem złośliwa, ale ja też -nie raz, ze względu na ilość dzieci usłyszałam wiele złośliwości.

Gość_Mama ucznia
                        Zgłoś
                        Odpowiedz
1356 ... 30313233
Przejdź do strony nr
66 postów w tym wątku zostało wyłączonych z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -