znowu teorie spiskowe - przecież jasno padła deklaracja - jest stowarzyszenie - to budynek za darmo z wyposażeniem.I jaki tu misterny plan?Kogoś chyba......
W TVP Info była Dębniakowa,a prezydenta znowu nie było.Górczyński znowu się chowa pod spódnicą pani Wiceprezydent!
Nie musi się chować, pani wiceprezydent odpowiada za oświatę, prezydent już wypowiadał się w tej sprawie.
Szkoła nie zniknęła z wykazu tylko znajduje się w miejscu gdzie są zespoły szkół,po co wprowadzacie zamieszanie.
Szalone panie omc emerytki z PSP 11 dowodzone przez pana S. dajcie sobie spokój!
Teraz rodzice, zgodnie z deklaracją w programie TVP Info, powinni się wziąć za robienie dzieci, by zapełnić klasy w PSP 11.
Propagandziści z um dajcie sobie na wstrzymanie tylko przestudiujcie dane Waszego guru to on mówił o dzietności na terytorium 10 gdzie mają się dzieci jak króliki kocic.Te same dane tego nie obrazują tam urodziło się w ciągu 3 lat raptem 64 a przecież on tam biedny działki sprzedawał i wie lepiej,u nas było to 106 osób o 4 więcej niż w 3.To o naszej szkole od 15 lat mówi się,że idzie do kasacji co raczej nie sprzyja naborowi. Przestańcie wciąż mieszać w to pana S a już pisanie o emerytowany nauczycielach to szczyt herezji zwyczajne kłamstwo,nie mamy nauczycieli za sobą .Gdybyście pracowali na połowę naszego zaangażowania to miasto by nie szło na dno więc zamiast pisać głupoty w necie weźcie się do roboty.
Zróbmy coś z tą władzą, bo jak widać likwidacja tylu szkół to ewenement na skale całego kraju skoro tv ogólnopolska przyjeżdża!
To zaden ewenement,jak sie ich zaprosi to przyjeżdżają.
Jak władza lokalna nie słucha wyborców to chyba jest dyktatura a nie demokracja
Słucha tych wyborców, którzy od lat postulowali konieczność wprowadzenia zmian w sieci szkół w związku ze zmniejszeniem się ilości uczniów.
Dziwne w tej szkole od paru lat jest tyle samo uczniów ,może do tej reformy wypadało by się przygotować i podejść fachowo
Ktoś pisał że emerytura kompensacyjna jest wysoka ,jaka wysoka jak mają po 30 latach 1000 zł ,a pani która ma 2000 to pewnie była dyrektorką bo zależy ona od zarobków wcześniejszych i niech nikt nie pisze że można wygonić na siłę-nie można jak nie zechce nauczyciel.Nie odchodżcie, jak tak zrobiłam i mam 1000 zł i zrobiłam błąd i żałuję.Podobno nauczycielki którym na siłę wciskają kompensacyjną i grożą zwolnieniem mają podać sprawę do sądu i dobrze. Nikt podobno nie chce odejść na emeryturę kompensacyjną.
Piszą ci w niewiedzy i ci którzy myślą że za wszelką cenę wygonią tych z 30 letnim stażem na kompensacyjną, na normalną emeryturę tak ale nie na kompensacyjną.Niech dadzą 2000 i prawie każdy odejdzie a nie 1000 zł i myślą że jak dadzą 12 odpraw to wszyscy się połakomią.Wstyd.
Już mam te 1000 zł i co? Również myślałam ze dostanę około 2000 bo tak mówili a to zależy od wkładu przez 30 lat.Podobno nikt nie chce odejść na kompensacyjną i nikt ich do tego nie zmusi.To jest ich dobra wola.Zobaczymy jak ci młodzi będą śpiewali jak im dojdzie 30 lat pracy.
Jak nie musicie to zostańcie i nie odchodzcie jak ja za 1000 zł które wydaję na leki i opał.
Gdzie oni pomieszczą tych wszystkich nauczycieli po likwidacji 4 szkół to naprawdę nie mam pojęcia,myślą że wszyscy z 30 letnim stażem odejdą i się przeliczą bo musza im dać zatrudnienie
Moim zdaniem coś źle panie kalkulują,jak nie przejdziecie z uczniami po prostu pójdziecie na zasiłek dla bezrobotnych i to chyba nie od razu ze względu na odprawy.Proponuje się udać do prawnika bo inna jest sytuacja jak kogoś się przymusza do przejścia a inna jak się kasuje zakład pracy.Powiem tylko,że macie i tak lepsze świadczenia niż inni,znajomi po 35 latach pracy siedzą na zasiłkach po kilkaset zł i mogą dorobić 250 zł a przynajmniej tak jeszcze niedawno było.Znajomy pracuje na starym zakładzie z emerytem górnikiem po 27 latach na kombajnie ma obecnie prawie 4000 zł i może normalnie dorobić,to było dla przeciwwagi poprzednich świadczeń.
Panie raczej do niedawna,dobrze kalkulowały.Teraz się zorientowały ,że obiecanki cacanki a gl,,,,,, radość a wydawało
by się ,że to inteligentni ludzie.