Widocznie Pan Prezydent zapomniał lub ludzie mu nie przekazali jak Rodzice potrafią walczyć o swoje dzieci i szkołę....Może nie pamięta jak to było 15 lat temu...tamten Prezydent też mówił że się szkoła nie utrzyma, a mimo jego starań już minęło 15 lat i dużo nie brakło ,a mieszkańcy /wyborcy Ostrowca usunęliby go ze stanowiska. Prezydencie po wyborach też się pamięta o swoich wyborcach, a nie tylko o gaży.... Panie Sułek do boju!!!!!!!
ale te kilka tysięcy dzieci przez ostatnie 15 lat ubyło w całym mieście i okolicy - nie tylko w rejonie PSP11 wyborco, trzeba było zadbać, aby dzieci nie uciekały do Szewny i Bodzechowa z subwencją - tam opłaci się wójtowi i gimbusa podstawić i tanie obiady załatwić, bo inwestuje w oświatę, a u nas? jeszcze bardziej młodzież będzie uciekać z miasta .... aż będziemy gminą miejsko-wiejską i nastaną czasy burmistrza :-)
Podobno szkoła nr8 jest do likwidacji czy to prawda?
Burmistrzowie i wójtowie z okolicznych gmin byli odważniejsi i dawno już polikwidowali nierentowne szkoły i wyszło to wszystkim na dobre. Ostrowcu ta reforma powinna być zrobiona dawno, po co pompować pieniądze w puste budynki i je utrzymywać. Lepiej je zainwestować w dzieci i ich wiedzę. Przecież nauczyciele mają zagwarantowaną pracę a dzieci miejsca do nauki. Nie rozumiem po co to larum.
Tereny i szkoła 11 będą włączone do strefy ekonomicznej i parku technologicznego. W życiu nie zapisałabym swojego dziecka w takie otoczenie gdzie tylko przemysł ,huta i wyziewy z niej. A jeszcze wokół las gdzie łatwo się zgubić jak któremu maluchowi coś strzeli do głowy. Uważam że likwidacja szkoły w tym miejscu jest zasadna.
Rozumiem, że szkoła katolicka na terenie PSP 9 płaci co miesiąc miastu ceny rynkowe miejskie, 400 m2 x 20 zł + vat= 9.840 + media ok. 3.000 + vat, = 3.690 + połowę terenu gruntu wokół szkoły ok. 1.000. Łączna kwota ok . 14.530 zł. Rozumiem, że taka kwotę wpłaca szkoła katolicka do budżetu miasta co miesiąc, jestem na emeryturze, mam dużo czasu ,więc nie omieszkam sprawdzić tych wiadomości jako ciekawy podatnik. Z tego co widzę w tym mieście są równi i równiejsi.
P.S. Nie Będę prowadzał wnuczki ok.2,2 km do PSP 5 cztery razy dziennie = 8,8 km ( 1 raz trzeba ją odprowadzić raz przyprowadzić). P. Wiceprezydent obiecała że podstawi autobusy, więc rozumiem , ze 2 minimum= koszt ok. 40.000 dla miasta- czy to wg ekonomii się opłaca? 10 miesięcy = 400.000 z kieszeni podatników. Parę ładnych lat nie było mnie w Ostrowcu, a z racji mojego dawnego zawodu będę bacznie patrzył władzy na ręce/ wydatki.( dopłaty do KSZO, Rawszczyzny, CKU, WSBiP, ZDZ i innych przyjacielskich tworów władzy.
a wszystkie powinny zostać, każdy myśli tylko na teraz, same się zlikwidują. po co prezydentowi ten kłopot?
Fajnie ktoś pisze - wynająć piętro w szkole nr 8, ale komu?To są peryferia