pan Szostak likwidował przedszkola,ap.Górczyński szkoły.Szkoła nr11sprzedana panu Lichocie ma być tam hotel.Dlaczego otym pan prezydent nic nie mówi
Dość odważnie z twojej strony.Jeśli pan prezydent sprzedał panu Lichocie szkołę,i o tym tak otwarcie piszesz,to zapewne masz na to dowody?Dowody,że to prawda a nie jakieś oszczerstwa?
łysica a teraz ACADDEMIA, ma byc przerobiona na apartamentowce, tylko musi upłynąc 3 lata od zakupu. Takie plotki slyszalam.
Apartamentowce w Ostrowcu?Dobre sobie,chyba że ze 3 huty jeszcze tu powstaną,lotnisko i metro.
Ludzie skad te rewelacje macie,jaki hotel,szkola jeszcze istnieje wy juz tam hotel widzicie.
A ile jest bloków koło cmentarza na Denkowskiej ? Już całe osiedle niedługo powstanie, widok z okna wspaniały, zapachy z cmentarza na i listopada orientalno - kadzidełkowe,a jacy spokojni sąsiedzi....bez żartów.
w miejscu szkoły nr 11 będzie parking do galerii Kamienna - wspomnicie moje słowa :) wiedźma jestem :)
Mieszałem,mieszałem i mieszałem i nagle zamiast parkingu jednak szkoła mi się pokazała tylko nie wiem jeszcze stara czy nowa,pomieszam jeszcze trochę bo nie mogę dojrzeć czy to normalna czy doskonalona :).
Tak serio to jeżeli prawda jest z tym przeniesieniem SOSW do budowlanki to prawdopodobnie chodzi o ratowanie budowlanki poprzez obniżenie kosztów utrzymania budynku,dzieci z SOSW mają bardzo duży współczynnik.Dziwne bo przecież dopiero w samych superlatywach część piała o oszczędnościach a tu się im nie podobają ?.
Szkoły średnie podlegają pod powiat i są zadłużone,nie kasują ich bo taki jest prikaz przed wyborami,z tego co pamiętam nowy starosta odziedziczył półroczne zaległości w zusie za nauczycieli i jakoś musi załatać tą dziurę.
I to jest najbardziej prawdopodobne. W planach galerii nie było usytuowany parking, teraz już jest miejsce. Ale to nie zmienia faktu, że i tak pan L. prawdopodobnie już kupił tą szkołę.
Najpierw Łysica a potem Gromada a teraz Accademia
Pan prezydent zaproponował starostwu aby do jednej z likwidowanych szkół przenieść SOSW z Gulińskiego, jednak nasi powiatowi włodarze wolą przenieść dzieciaki do budowlanki zamiast np. do budynku po szkole 11 skąd np. na rehabilitację miałyby blisko.
prezydent zapowiedział przecież na zebraniu - publicznie, że p.L i na hospicjuim nie sprzeda budynku.Po co ktoś rozsiewa plotki.Chyba jasno widać kto tu pisze.Na zebraniu było około 150 osób i odbyło się w psp11
No właśnie ,przecież większość tych dzieciaków chodzi na rehabilitację do ośrodka u księdza Anioła. Też myślałam że tam przeniosą dzieciaki z Nowego Zakładu żeby miały lepiej ,wygodniej i bardziej wśród ludzi. A tu budowlanka gdzie chodzą największe łobuzy. Nie wiem gdzie w tym są dzieci ,chyba polityka.
Tylko polityka, nawet jeśli do budowlanki chodzą same anioły to połączenie w jednym budynku tych szkół jest pomysłem, który mógł się zrodzić tylko w głowie kogoś, kto z dziećmi nie miał nigdy nic wspólnego.