Szalony kierowca lini 104 TRANS KATARINA , Jak to jest ?, powiedzcie mi , że kierowca stojący na przystanku dziś około godz.7;45 NA SIENKIEWICZA , nie upewniając sie , czy ma wolną jezdnię , gwałtownie i bezczelnie włancza sie do ruchu drogowego , ja rozumię kiedy autobus daje znać kierunkowskazem , że ma zamiar sie włączyć do ruchu wtedy Ok, zwalniamy, puszczamy go , ALE NIE W MOMENCIE KIEDY AUTO JEST NA WYSOKOŚCI POŁOWY AUTOBUSU !!!!! kierowca GWAŁTOWNIE WJEŻDZA NA JEZDNIĘ , nie upewniwszy się nawet , czy ma wolny pas , czy nic nie jedzie !!!!!, TAKIE SYTUACJE I CHAMSKIE ZACHOWANIE TO CZĘSTO SPOTYKANE JEST U KIEROWCÓW TEJ FIRMY .Nie patrzą , na innych uczestników ruchu drogowego , zachowują sie , jakby byli kierowcami pojazdów uprzywilejowanych , ba....pędzących na ratunek !!!!, bo nawet pojazd policji , pogotowia i straży , potrafi kulturalnie zachować się na drodze włanczając się do ruchu
Bo na kolejnym przystanku muszą być pierwsi żeby im ktoś nie sprzątnął pasażerów sprzed nosa.
dlaczego tak jest? bo busy i autobusy toczą wojnę o każdego klienta na przystanku, dlatego nie patrzą na to kto ma pierwszeństwo jaka prędkość czy pasażerowie latają po autobusie przy zakrętach itd itp
Konkurencja nie spi !
Zazdroszcza ze trans katrina super utrzymuje sie na rynku podczas gdy autobusy i inne busy upadaja. Kierowcy sa fajni mili zawsze dzien dobry powiedza nigdy nie spotkalam sie z kims niekulturalnym czy jakims nieogarnietym a jezdze roznymi numerami po calym miescie
popieram, nie dalej jak wczoraj z linii 102 na Iłżeckiej miałem taki sam przypadek
Zgadzam się co do braku znajomości lub ignorowania przepisów ruchu drogowego przez "kierowców" Trans Katariny,kilkakrotnie spotkało mnie włączanie się do ruchu na bezczelnego przez kierujących tymi pojazdami ale jestem na etapie zakupu kamery rejestrującej i gdy spotka mnie jeszcze raz taki incydent to "pan szofer" skończy w Wydziale Ruchu Drogowego. Panowie czuja się, że prawo ich nie dotyczy ?! Może i dla pasażerów są mili bo z tego maja kasę ale dla innych użytkowników drogi już nie !!!
Ja również tego doświadczyłem. Staram się zawsze wpuszczać autobus lub bus wyjeżdżający z zatoczki, gdy sygnalizuje wyjazd, ale to co robią niektórzy kierowcy tej firmy to po prostu szok. Kiedyś na takich mówiło się, że są piratami drogowymi.
to proponuję zainteresować się kursem z CELSY o godź 14.05. życie i bezpieczeństwo ludzi nie ma dla tego pana żadnego znaczenia, on otwarcie i głośno mówi, że musi być pierwszy,żeby zgarnąć ludzi przed MPK, jest zima, jest ślisko, ale to tego kierowcę nie interesuje, on MUSI. Znam numery, dwa razy odpuściłem, ale teraz od razu zadzwonię na policję. Pieszy panie kierowco, to też człowiek i nie ma szans z pojazdem, trochę kultury i taktu.
gosciu 01;07 co ma jedno do drugiego? mozna być przemiłym , a nie znac przepisówi jeżdzić jak sie potrafi tylko i wyłacznie
Zgłoś na policję
Miałem nieprzyjemność jechać busem 103 , starszy człowiek za kółkiem jedzie jak z teściową do rejenta . Panie Kierowco , ludzie to nie worek kartofli .
Chyba od rejenta,a nie do.A na serio to nie tylko się wciskają .Maja też inną metodę.Jeszcze nie wszyscy wsiądą a oni już włączają lewy kierunkowskaz.Kulturalny kierowca zatrzymuje się żeby go wpuścić o on rusza dopiero po jakimś czasie.Doprowadza to do tego ,że niechętnie ich wpuszczamy.
Ale oni mają przepisy do których i tak się nie stosują:
Art. 18.
1. Kierujący pojazdem, zbliżając się do oznaczonego przystanku autobusowego (trolejbusowego) na obszarze zabudowanym, jest obowiązany zmniejszyć prędkość, a w razie potrzeby zatrzymać się, aby umożliwić kierującemu autobusem (trolejbusem) włączenie się do ruchu, jeżeli kierujący takim pojazdem sygnalizuje kierunkowskazem zamiar zmiany pasa ruchu lub wjechania z zatoki na jezdnię.
2. Kierujący autobusem (trolejbusem), o którym mowa w ust. 1, może wjechać na sąsiedni pas ruchu lub na jezdnię dopiero po upewnieniu się, że nie spowoduje to zagrożenia bezpieczeństwa ruchu drogowego.
Jechałam ostatnio zwykłym mpk, z przodu.Kierowca jechał jak szatan, szybko( było ślisko),wioząc ludzi jak napisał ktoś powyżej jak worek kartofli.
22:31 to idz na piechote albo wez sobie taxi jak ci nie odpowiada. Najwyrazniej nie stac cie na taxi tylko na przejazd za 1,50 zl . albo zrob prawo jazdy
Do rejenta , bo może się rozmyślić . Było MPK są Busy czekam aż się pojawią ryksze . Miasto się rozwija .