Szafy pełne wódki i „szybka” umowa na 14 milionów – „ABC” ujawnia wyniki audytu rządów Tuska i Kopacz
Szafy pełne wódki, setki tysięcy złotych wydane na zbytki i rozrywkę dla ludzi Platformy Obywatelskiej, wreszcie miliony złotych rozdysponowane wśród zaprzyjaźnionych mediów i firm doradczych z budżetów spółek skarbu państwa. Tak wygląda bardzo wstępny bilans audytu w ministerstwach i państwowych spółkach po ośmiu latach rządów ludzi Donalda Tuska i Ewy Kopacz. „Tak się doiło państwo!” – brzmi tytuł na okładce nowego wydania tygodnika „ABC”.
Dziennikarze tygodnika „ABC” dotarli do bulwersującej informacji dotyczącej posunięć byłego szefostwa spółki PKP Intercity. Poprzedni zarząd spółki zgodził się na podpisanie umowy wartej 14 mln zł zaledwie tydzień przed końcem swojego urzędowania. Tę olbrzymią kwotę wydano niemal w całości w ciągu… miesiąca od podpisania umowy.
europejczycy info
Beata Szydło dostała niechciany spadek po swojej poprzedniczce Ewie Kopacz. Nie chodzi jednak tylko o wszechobecną nieprzyjemną woń po papierosach, ale alkoholowe zakupy w KPRM. Szefowa Platformy kupowała najchętniej wino, likiery, koniaki i wódkę – ok. 350 sztuk – wynika z przeglądu rządowej „piwniczki”. „Doktor Ewa” najwyraźniej uznała, że służbowo, do celów reprezentacyjnych można się towarzysko napić i alkohol musi być na stanie kancelarii premiera – czytamy w nowym wydaniu tygodnika „ABC”.
http://europejczycy.info/109882/propaganda/szafy-pelne-wodki-i-szybka-umowa-na-14-milionow-abc-ujawnia-wyniki-audytu-rzadow-tuska-i-kopacz/
Tak się "szlachta" bawiła...
Fatalnie, Pis przeciez nie pije, ani tym bardziej nie pali.
14:32 - :-) 10/10 To wzór do naśladowania. Oni będą jeszcze dokładać z "własnej kieszeni".
PO pilo nie tylko w gabinetach rzadowych. pilo tez po knajpach. sa przeciez nagrania.
Czego to jeszcze nie wymyśli propaganda PIS?
Powiedzcie lepiej ile w tym roku pójdzie z naszych podatków na budżet kościelny? Konkordat+ fundusz kościelny+światowe dni młodzieży chrześcijańskiej, oj uskłada się okrągła sumka.
A co tu jest zmyślonego,sama prawda
A co tam jest prawdziwego?
Pięknie, Wiemy teraz w obronie jakiej demokracji protestują!
SONDA ULICZNA W WOJ. PODLASKIM
http://ewybory.eu/sonda-uliczna-w-woj-podlaskim/
Celowo wybrałeś województwo z Polski "B"? (To nie moje nazewnictwo).
Ja też zrobiłem sondę wśród sąsiadów na ulicy: PIS 0%
A u mnie na uliczce PIS 22 domy na 39
wiadomo juz po co jest KOD.
skonczyla im sie dojna krowa Polska i "biedacy" musza kupowac w Biedronce zamiast w knajpie u Sowy?
zamiast wina po 300 zl za kieliszek musza kupowac butelke po 12 zl. i to ich boli.
Jeszcze łapy po 500 zł na dziecko wyciágajá. Niech im kopacz wsadzi do do mu po emigrancie zamiast tego
po 500 zl na dziecko to pierwszy łapę wyciaga zalozyciel KOD! trzeba 80 000 zl alimentow splacic. tyle ten KOD jest warty.
I tak że jeszcze lasów Państwowych nie zdążyli sprzedać bo uchwała była przygotowana i na jagody lub grzyby chodzilibyśmy PO uiszczeniu biletu