Pływać uczą INSTRUKTORZY, którzy nie są RATOWNIKAMI. Przynajmniej ta pani - na pewno. To wątek o ratownikach, a nie o nauce pływania, ale mamuśki zawsze muszą krzyczeć o tych swoich dzieciach. A to która pani do pierwszej klasy, a to instruktor, a to czkawka, a to gdzie urodziny zrobić. No dajcie spokój już z tymi dziećmi.
Każdy instruktor jest ratownikiem, najpierw się robi uprawnienia ratownicze, później instruktorskie.
U nas ci co nie chcieli jeździć na basen musieli mieć zaświadczenie od lekarza. Trzecia klasa więc nie klep mi tu o czymś o czym pojęcia nie masz.
Moje 13 letnie dziecko wróciło wczoraj z basenu i opowiadało jak jeden ratownik obrzucal jego i kolegów, z którymi tam był ,wyzwiskami. a to dlatego że się chłopcy wygłupiali, jak to chłopcy. W efekcie kazał im wypierdalać. Czy to jest normalne żeby tak odzywał się do dzieci ratownik?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
co za głupie pytania zadajesz? czemu nie zgłaszacie tego nigdzie tylko piszecie na forum?
A synek był grzeczniutki? Pewnie zachował się na tym samym poziomie co ratownik.
To jest wersja Twojego dziecka, a ciekawe jak było na prawdę? Może dzieci skakały do wody i nie reagowały na upomnienia ratownika, może mu jeszcze napyskowały? A ratownik jest odpowiedzialny za ich życie i zdrowie na basenie więc ma prawo zareagować, a dzieci często nie zdają sobie sprawy z zagrożenia. Najlepsze wyjście by było, jakby każdy z szanownych rodziców szedł z dzieckiem na basen i go pilnował, wtedy by na pewno do takich sytuacji nie dochodziło.
nie, o tym nie decyduje Rodzic- są to zajęcia w ramach wf, więc obecność jest tak samo obowiązkowa jak na wf-ie, matematyce i polskim. Tylko zamiast docenić tę super możliwość jaką mają dzieci w Ostrowcu to lepiej narzekać, że woda za zimna, że baba krzyczy, że pan nie ma empatii, tam nie ma miejsca na fanaberie dziecka....najlepiej nie wymagać niczego od siebie i swoich dzieci...pewnie, że najlepiej posadzić przed kompem i mieć z głowy. Może nie byłoby dla dziecka to wszystko takie straszne gdyby mamusia czy tatuś w niedzielę zamiast do tesco zabrali dziecko na basen i oswoili z wodą....na lekcji było by dziecku znacznie łatwiej, bo dzieci jest grupa a instruktor tylko jeden, pilnować musi wszystkich tak samo, pracować z każdym tak samo.
chciało ci się tyle tego pisać? jeszcze mu mówiłeś na pan? rozumiem, że pewnie był sporo od ciebie większy dlatego nie strzeliłeś go w pape? ;)
to są patałachy ja byłem kilka dni temu to nas z kolegą wpuścić nie chcieli bo powiedzieli ze pijani jesteśmy mnie wpuścili ale doszedł do mnie wyżej wymieniony ratownik i tez sie pluł to ja mówię do niego ze dzwon pan na policje skoro pijany jestem po tym poszedł o de mnie więcej razy do tej mordowni nie przyjadę
Nic nie rozumiem z tego wywodu,ktoś obłąkany jest czy co ? Ale na pewno ma jakieś problemy psychologiczne ze sobą.Tutaj na forum szuka lekarstwa,spowiednika,a może zrozumienia jego trudnego życia i problemów w nim.
Ja nie widzę tu żadnego problemu,problem ten człowiek ma sam ze sobą,ale rozwiązanie jego problemu przecież nie nastąpi dzięki forum,konieczny jest inny specjalista,bardziej rozeznany w rozwiązywaniu psychicznych problemów ludzkich....
A ogolnie to nie jest Ci wstyd ze jestes taka łajzą ktora musi pisac na forum o takich incydentach? Czas "zglaszajacych" juz szczesliwie minal ;p Jesli nie umiesz plywac to co robiles na srodku basenu zamiast na torach polozonych blisko brzegu?;x
Bardzo dobrze, że wszystko i tu napisałeś. Dzięki temu inni będą wiedzieć jacy ludzie tam pracują i jaki stosunek mają do innych.
A może wypowie się założyciel wątku i opowie nam jak sprawa potoczyła się dalej???
To miasto to dno. Wszędzie, gdzie się nie ruszyć to patologia i chamstwo.
ludzie litości czy sami pieniacze w tym mieście żyją ? rozpieszczone b.....dadzą niedługo popalić mamusiom w domu bo wszystko im wolno już nawet w szkołach nie boją się nauczycieli ani dyrektora nie mają moresu przed nikim ......przestańcie hodować a zacznijcie wychowywać tak jak było kiedyś bo na dzień dzisiejszy zaczną terroryzować całe miasto i wszyscy niedługo będą stać przed nimi na baczność TO NIEDOPUSZCZALNE !!!!!!!
Dorosły nie ma prawa wyzywać nikogo a szczególnie dziecka, bo te niekoniecznie musi umieć się bronić.
Gościu, czy ktoś Cię przeprosił?