Witam.
Od pewnego czasu chodzi mi po głowie pomysł założenia w naszym mieście czegoś w rodzaju klubu sympatyków lat 80-tych i 90-tych.
Interesuje się szeroko pojętą kulturą tamtych lat. Posiadam kolekcję: komiksów, monet, gier, kaset i płyt z tamtych lat. Co jakiś czas dokupuje następne. Często oglądam też stare filmy i seriale.
Jeśli podzielacie moje zainteresowania to czekam na kontakt. Macie może jakieś pomysły na rozkręcenie takiego klubu (grona sympatyków)?
Klub do zabawy z muzyka z tamtych lat, w ogóle w środku żeby był w stylu lat 80-90tych to by było coś. Wchodzisz do takiego miejsca i od razu czujesz inną epokę, jakby czas się zatrzymał, takie przeniesienie do przeszłości. A muzyka tamtych lat nie była takim kiczem jak obecna więc na pewno by się ludzie bawili. Nie sama dyskoteka ale taki klub, gdzie można siąść wypić piwko, zagrać np w bilarda ale żeby był wystylizowany jak w filmach amerykańskich tamtych lat.
a dlaczego stylizacja na amerykanskie? nasze prl-owskie było złe?
do tego jedzienie typu sałatka warzywna, śledzik, smalec ze skwarkami i ogórek kisozny. Chyba było cos w tym stylu na ogrodach ''Seta i galareta'' ale padło.
dobre,popieram i wchodze w to,tylko jak z organizacja?
Jestem ZA!!! Pod warunkiem, że to będzie klimat od A-Z nasz! Czyli PRL . Amerykanizmów już przesyt :)
ja tez jestem zaaaa.......;)
nasz PRL? czyli biednie i pusto...a może talerze na łańcuchu?
Oj to chyba marne pojęcie masz o tych czasach gościu 13:33. PRL znasz chyba tylko z filmów Barei a sam jesteś w wieku gimnazjalnym. Podejrzewam też, że nigdy nie byłeś w restauracji z dancingiem z tamtych czasów...
Nareszcie!!! Kasety i płyty interesują mnie najbardziej.Byłem tzw DJ em.Grałem muzykę przez duże m.Chętnie poznam osoby które czują klimat tamtych lat.Jakbym pokopał w piwnicy mam taśmy z muzyką zmontowane pod imprezy.Chętnie pogrzłbym jak zaq dawnych lat.
Super sprawa, mozna urzadzac imprezy tematyczne, np. Wieczor z muzyka konkretnego wykonawcy, seans teledyskow, fajnie by bylo :)
No dobra super sprawa,tylko gdzie można się spotkać? Gdzie można pograć tą muzykę?
super sprawa !! :)
A może właściciele budynku dawnej Kryształowej zrobiliby taki lokal na górze. Chętnie napiję sie tam kawy i potańczę. Chyba najlepsze miejsce w mieście na odświeżenie tamtych klimatów. Super taras z widokiem na rzekę i zachód słońca. Dziwię się że jeszcze stoi to puste. Czekam ...))
przejdz sie do ktoregos urzedu, w niektorych ciagle komuna jezeli chodzi o obsluge klienta
Ja mam jeszcze kasety z muzyką :)
Tak, tam gdzie kryształowa było super moje lata,i tak ten klub nazwać,ja też wchodzę,ale od a do z lata 80,nareszcie by coś było w tym Ostrowcu żeby chodź garstka nas gdzieś miała wyjśc, zabawić się,tylko dla osób którzy w latach 80 mieli naście lat.Super niech ktoś się tym zajmie,weźmie dofinansowanie, spyta o lokal nad kidemem i heja.
wjedz do kina lub na gore do perspektyw hehe tam to czuc ten klimat ,chyba nie inwetowano w to miejsce od poczatku kiedy to powstalo