Czy ktoś pamięta o dzisiejszym święcie? Przecież dziś 22 lipca. Manifest PKWN.
Wiem , że zostało w 1990 zniesione, ale flagę można by wywiesić.
Pamiętam z lat dzieciństwa że kiedyś ten dzień był hucznie obchodzony. W sumie fajne wspomnienia.
Jak jeździłam na kolonie w tamtym czasie to musiała być akademia, wierszyki itp.
Był dzień wolny od pracy,odbywały się liczne imprezy -fajne wspomnienia...
http://sdmsandomierz.pl/symbole-sdm-w-ostrowcu-swietokrzyskim-parafia-nmp-saletynskiej/
Kolega Tos pewnie młody człowiek,może nie wiedzieć.
Towarzyszu Wiesławie,wieszajcie sobie na swym bloku w obrębie swych okien,niech ludzie wiedzą ,że czerwona zaraza jeszcze żyje.
Ja już wywiesiłem, ciekawe czy ktoś pójdzie za moim przykładem ;)
Nie wiem co tu pamiętać, skoro PKWN był marionetkowym organem utworzonym de facto przez Stalina. Podstawami ustrojowymi powstania PKWN był monopol władzy komunistycznej i podporządkowanie Polski ZSRR...
Jedyna flaga jaką można by wywiesić przy takiej "okazji", to ta z sierpem i młotem...
Zamiast wspominać komunistyczne święta warto najpierw pouczyć się historii Polski.
Do postów ukrytych. A żle wam było za komuny? Nie przesadzajcie. Jakoś każdy miał pracę każdy mógł się uczyć za darmo i nie było tak okropnie jak piszecie.
A ja urodziny i imieniny razem
Tęskno za komuną? Pakuj się w samolot i do Korei Północnej, będziesz mieć tyle komuny że ci uszami wyjdzie.