Ile w roku 2014 wynosi stypendium stażowe??? Jaka jest kwota brutto i netto???
Z Funduszu Pracy czy EFS? :))))
Dzięki już znalazłam :)
A ja się spytam - Wy idziecie na chcecie iść na staż i nawet nie wiecie ile za niego dostaniecie? Czy może już będąc na stażu pytacie ile wynosi stypendium stażowe?
A co to za różnica kiedy pytam??? Ja się cieszę, że dostałam staż, bo o to teraz też bardzo ciężko... bezrobotnych przybywa a nie ubywa... Grunt to żeby pracować, a nie siedzieć w domu ;)
No to właśnie widać - idziesz do pracy (chociaż stażu pracą nazwać nie można i nie powinno się), a nawet nie wiesz ile będziesz zarabiała. Świetny materiał na nieświadomego pracownika, do tego takiego który będzie pracował bez względu na stawkę, bo dla niego ważniejsze jest to że cokolwiek robi, a nie ile zarabia.
a czemu stażu nie można nazwać pracą ja się pytam!? Pracuje sie tak samo 8 godz i wykonuje sie te same czesto obowiazki! Człowiek po pracy w formie stażu przychodzi zmęczony tak samo jak pracownik zatrudniony na normalną, stałą umowę o pracę, a czasem nawet i bardziej zmęczony.
Bo staż z założenia nie jest i nie powinien być taką samą pracą jak na ta wykonywana na etacie. Jeśli tak jest i wykonujesz takie same obowiązki jak pracownik zatrudniony na normalną, stałą umowę o pracę, to ktoś właśnie wykorzystuje Cię do swoich celów nie płacąc za to ani grosza, a Ty sobie na to jeszcze pozwalasz! Tak się właśnie wykorzystuje nieświadomych bezrobotnych.
120% zasiłku dla bezrobotnych.
Dzięki za info :)