Nie sądzę aby w zimie mieli takie duże imprezy jak studniówka gościu 23:33. Dla takich restauracji jest wtedy martwy sezon. Na turystach tyle nie zarobią, uwierz mi.
Zgadza się, gdyby Świętokrzyski Dwór miał taką salę balową jak wybudowali w Bałtowie, to bardzo wiele szkół organizowałoby tam studniówki
Tam jest jeszcze dalej. Ja na pewno na taką studniówkę bym się nie wybrał. Jeszcze raz powtarzam, studniówki powinny być w szkołach, tak jak bywało to kiedyś. Jeśli zaś nie ma takiej możliwości to powinny odbywać się jak najbliżej a nie gdzieś na wichurach poza miastem. Takie moje zdanie.
Ale nie rozumiesz człowieku, że już nie jest tak jak kiedyś? Wszystko się zmienia, przede wszystkim przepisy, którym nie sposób sprostać w szkole. Poza tym zmieniają się zwyczaje wymagania zarówno młodzieży jak i rodziców.
Tak jak kiedyś, tak jak kiedyś... Kiedyś to było kiedyś a teraz jest teraz.
Ja rozumiem że już tak nie jest jak kiedyś, nie rozumiem tylko dlaczego ? Czy to styl wygodnictwa, snobizm czy pogoń za pieniądzem zdecydowały że jest tak, a nie inaczej. Zmieniają się wymagania młodzieży jak i rodziców powiadasz ? Tu jest chyba pies pogrzebany. Te wymagania jak dla mnie są o wiele za duże i nie służą niczemu dobremu ale to tylko moje zdanie.
Może przeczytaj jeszcze raz.
Przede wszystkim zmieniły się przepisy. Już kilka osób o tym pisało w tym wątku ale jakoś to nie trafia widzę.
Przepisy ludzie, przepisy. Sanepid, ppoż, na terenie placówki oświatowej nie wolno pić alkoholu - wystarczy, żeby ktoś nagrał komorką jak pity jest alkohol na terenie szkoły i dyrektor ma przechlapane. Upilnujesz 200 czy 300 osób żeby nikt nie wniósł alkoholu? Nie upilnujesz. Dotarło, zwolenniku przeszłych czasów?
W Świętokrzyskim Dworze koło Słupii była jedna studniówka z Broniewskiego, bodajże 2 lata temu. Pierwsza i ostatnia bo narobili tyle szkód, że właściciel już więcej studniówek nie chce.
Byłam na tej studniówce, pamiętam grający rewelacyjnie zespół, chyba z Kielc. Zgadzam się że jest to klimatyczne, przepiękne miejsce, ale sala dyskotekowa jaką oferują pękała w szwach, i nie była w stanie pomieścić wszystkich tańczących, panował straszny tłok na parkiecie.
I dlatego sala pękła w szwach i były straty..ha ha ha
W ostatnią sobotę w Dworze Świętokrzyskim bawiło się technikum z Samochodówki. Piękne miejsce, pyszne jedzenie i nikt niczego nie zdemolował.
Świętokrzyski Dwór jest super na imprezy ok. 200-250 osób. Wspaniały klimat dobre jedzonko i sympatyczna obsługa.
A my mieliśmy studniówkę w Magnacie i było super. Blisko , duża sala i dobre jedzenie
Przepiękne studniówki były na hali w Broniewskim, z łezką w oku wspominam, a byłam trzykrotnie. Atmosfera prawdziwego balu, którą nigdzie pózniej nie spotałam.
Świat poszedł do przodu, ok, ale w przypadku studniówek sytuacja przekierowała się w złą stronę -bardzo duże koszty, dojazdy na próby, to powinien być szkolny klimat, urok samodzielnego strojenia sali, ostatnie miesiące spędzone w roli ucznia, to szkoła powinna być bazą do takich balów.
Doczytaj powyżej posta jak jeden rodzic organizował studniówkę i jakie są wyliczenia co do "oszczędności" w szkole.
Czy do Was dociera, że w obecnych czasach jest dosłowną niemożliwością zorganizowanie studniówki w szkole. Trzeba się z tym pogodzić i tyle. Ja swoją miałem 20 lat temu w szkole i prawdą jest, że klimat i urok jest zupełnie inny. Jednak już jest inaczej i nic na to nie poradzimy.
Rowniez sie nie dziwie dyrekcji ze nie pozwala w szkole na imprezy. Kiedys nikt nie nagrywal glupot telefonami . Dzis zaraz sprawa w gazecie u prokuratora, kuratora itp.
No właśnie. I o to głównie chodzi. Ale jak widać niektórzy wciąż nie rozumieją, że teraz jest inaczej niż kiedyś.
Inaczej wcale nie znaczy że lepiej gościu 23:04. Uważam że to wszystko poszło w bardzo złym kierunku. Jak widać nie jest to tylko moje odosobnione zdanie. Może kiedyś znowu studniówki wrócą do szkół.