Byliście pełnoletni - to prawda - ale nie dorośli.
Rodzice płacili za studniówkę.
I za kreacje pewnie też.
niektórym pewnie tak, ale byli tacy, którzy oszczędzali :)
Ale za wszystko co się działo na terenie szkoły odpowiadała jej dyrekcja. A nie Wy, więc nie gadaj o dorosłości...
Nauczyciele nie mają nic do organizacji studniówki.Decyduję młodzież i rodzice.
Ja tez uważam ze studniówki powinny wrócić do szkol.To fajna tradycja.Zabawa młodzieży w swoim gronie.Do lokalu owszem ale na wesele albo romantyczna kolacje a nie studniówkę.To młodzież jest kreatywna i potrafi sobie zorganizować fajny wystrój sali,fajna muzę i jedzonko.Ja wierze w nasza młodzież.A nie lans lokali.Mlodzi walczcie o swoje szkoły nie dajcie sie wpychać do lokali.
2:15 naprawdę tak uważasz? Ok masz prawo. Tylko powiedz mi kto w szkole zajmie się organizacją. W lokalu idziesz zamawiasz Menu i dj lub orkiestrę i w zasadzie tyle no jeszcze opieka w czasie samej studniówki. W szkole ok jest catering ale przygotowanie stołów sali przechowanie jedzenia dania gorące itp . Młodzież oraz rodzice do pracy nie są skorzy płacą i myślą ze na tym koniec. Kiedyś a owszem, ale społeczeństwo było inne. Rodzice wlaczali się robili kanapki pomagali w kuchni. Obecnie nie ma szans. Pisze to jako rodzic o rganizujacy 3 lata temu studniówkę w lokalu. A czemu w Zapiecku bo piękna sala pięknie odtanczony polonez wszystko widać a nie kochanie klas po salkach.
To proszę bardzo - pierwsza z brzegu sprawa: podaj gorące danie 250 osobom naraz. W szkole, gdzie nie ma zaplecza kuchennego. Przechowaj jedzenie dla tyłu osób bez lodówek.
No i najtrudniejsze - zorganizuj 20-30 rodziców do pomocy w czasie studniówki. Niewykonalne. Wiem co mówię, byłam zaangażowana w organizację studniówki u syna. Urwanie głowy mimo że to było w lokalu. Nie wyobrażam sobie jak by to miało być w szkole.
Wypowiadają się osoby, które pojęcia nie mają jak to jest naprawdę.
No jakoś wcześniej się to udawało a teraz problem jest gościu 12:06? Teraz każdy idzie na łatwiznę i później odbija się to w życiu, które już takie łatwe nie jest. Eh, gdzie ta młodzież z tamtych lat chciałoby się rzec...
P.S. Przygotowywanie studniówki, sali, dekoracji i stołów to była prawdziwa frajda.
Przy obecnych przepisach jakie istnieją zorganizowanie studniówki jest praktycznie niemożliwe. Poza tym żaden dyrektor szkoły nie zgodzi się wziąć na siebie tak dużej odpowiedzialności na siebie, bo po jakimkolwiek zdarzeniu, a może wszystko się zdarzyć po prostu straci swoją pracę. Tak nikt inny tylko on, więc zupełnie go rozumiem. W zeszłym roku byłem jednym z rodziców organizującym studniówkę. Też był pomysł, żeby zrobić w szkole, ale w związku powyższym temat umarł. Liczyliśmy jaka różnica wyjdzie finansowo, więc uwaga wyszło, że teoretycznie 17 zł na osobę wyjdzie taniej w szkole, ale to tylko teoria, która wiem już z doświadczenia, że nie miałaby pokrycia w rzeczywistości. Poza tym jest mnóstwo pracy przy zorganizowaniu czegoś takiego. Doświadczyłem to na własnej skórze, a była to impreza w lokalu. Przy szkole byłoby milion razy więcej rzeczy do zorganizowania. Rodzice hmm... większość potrafiła mieć tylko pretensje często nieuzasadnione, a pomoc w organizacji zerowa. Tak na prawdę spadło wszystko tylko na dwoje rodziców. Osobiście powiem, że nigdy więcej nie dam się wkręcić w coś takiego. Pozdrawiam maturzystów
Studniówki w Zapiecku są super miałam w zeszłym roku,czemu tu nikt z młodych sie nie wypowie tylko ludzie co nic wspólnego ze studniówką nie mają eh szkoda gadac
Wypowiadają się głównie rodzice, którzy wiedza co piszą bo organizowali studniowki , byli w Zapiecku i znają temat najlepiej. Nie wiem po co wogole ciagnac ten wątek, bo to i tak nie wpłynie na decyzje osób organizujących taki bal.
Jakoś kiedyś (właściwie to jeszcze nie tak dawno) studniówki były organizowane w szkoła i było OK. Teraz każdy chce być wygodny, lokale się lansują bo w martwym sezonie nie mają zarobku i stąd jest tak a nie inaczej. Również jestem za powrotem balów studniówkowych do szkół.
jaka jest opłata w samym lokalu za osobę czy parę na studniówce, oj, chyba w szkole wyszłoby połowę taniej, czy wszyscy rodzice wyrażają na to zgodę?, jest też utrudnienie z dojazdami na próbę, to już każdy maturzysta w styczniu dysponuje samochodem?.
A dzisiaj która szkoła ma studniówkę
Ja miałam studniówkę kilka lat temu w Gromadzie a drugim razem byłam osobą towarzyszącą na studniówce, która odbyła się w szkole. Może faktycznie więcej problemów z organizacją tego typu imprezy było/jest w szkole, ale klimat nieporównywalnie lepszy. Moim zdaniem żaden lokal nie odda atmosfery tego wydarzenia tak, jak szkolna sala. Poza tym w niedzielę (następnego dnia) były poprawiny. Pierwszy raz spotkałam się z tym.
W Broniewskim były super studniówki, byłam jako rodzic trzykrotnie i widziałam, jak szampańsko bawiła się młodzież i grono pedagogiczne. Rewelacyjny klimat, niezapomniana atmosfera. Wszystko odbywało się na jednej, przestronnej hali gimnastycznej. Moje dzieci też wspominają te bale z rozrzewnieniem.
dzis ma ekonomik
Ludzie w Bałtowie martwy sezon he o czym wy mowicie napewno nie w zime .Gościu z 18.56 chyba nigdy w zimie w Bałtowie na stoku nie byłeś i nie wiedz co wogóle mowisz