Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy jesteś za przeprowadzeniem w Ostrowcu Świętokrzyskim referendum odwołującego prezydenta miasta
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

Studniówki 2016 w Ostrowcu

Ilość postów: 70 | Odsłon: 7867 | Najnowszy post | Post rozpoczynający
                        • Odp.: Studniówki 2016 w Ostrowcu

17:38 goście na weselu płacą za siebie, tzn staramy się oddać za talerzyk a i w szkołach podobno nadal się organizuje gdzieniegdzie w Polsce studniówki. Gdybyś miała wyprawiać wesele na 100 osób i nie dostać prezentó byłoby ok? Wg mnie nie i każdy powinien się poczuć do płacenia za siebie. Takie moje zdanie.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

jeżeli się organizuje w szkołach to jest to niezgodne z przepisami, poza tym uczniowie zapraszają nauczycieli, ale dla nich to marna impreza wśród uczniów , uczniom nikt nie każe nikogo zapraszać , ale chyba zazdrość niektórych zżera że nauczyciele mogą iść na studniówkę ha ha nie wiem skąd ta nienawiść do nauczycieli , trzeba się było uczyć, studiować, parę kierunków zrobić i zostać nauczycielem a nie teraz pluć na nich, plują ci którzy mają kompleksy i taka jest prawda.

Gość_goska
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

20:01 jaka nienawiść? Po prostu być może nie wszystkich stać na opłacanie drogich balów a wyłamać się nie sposób, bo dzieciaka żal. No i są ludzie o wiele lepiej wykształceni.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 64

Odp.: Studniówki 2016 w Ostrowcu

Dajcie spokój.....dziś wróciliśmy o 6 rano ze Studniówki w Zapiecki.Pierwsze LO Staszic.Było BOSKO. ZAPŁACIŁABYM KAŻDE PIENIĄDZE ZA TAKA IMPREZĘ

Gość_ELA..KA
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Zarobiłaś je? do 18:56? Bo łatwo sobie rządzić jak się nie płaci dzieciaku czy nauczycielko.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Nie rozumiem tej jałowej dyskusji.Przecież o udziale dziecka w studniówce decydują rodzice. Jesli nie chcą to dziecko nie idzie.A to na co kto wydaje swoje pieniążki to chyba nikogo nie powinno obchodzić.Wg mnie studniówka to fajna tradycja i warto ją kontynuować.Koszty studniówki są takie na jakie godzą się rodzice.Tylko,że niewielu ma odwagę wyrazić swoje zdanie publicznie,a potem złość wyładowywują na takich forach bezimiennie.

Gość_mama maturzystki
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

22:24 ciężko jest się odezwać, skoro jednak większość chce studniówki w drogim lokalu.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 70

Ale była impreza , będę ją długo pamiętać i nie przeszkodzi mi , że wy się nie cieszycie !!!

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 71

Impreza w Staszku wypaliła na maxa .Zapiecek spiął tyłek i dał z siebie wszystko.Zasługa wielu czynników lokal....zespół.MEGA UKŁON W STRONĘ ORGANIZATORA

Gość_chrzan
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

zobaczymy jak wam MATURA pójdzie na maxa.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Jaki zespół mieliście w Staszicu?

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Fajny

Gość_Gogo
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 79

17:38 a od kiedy to dzieciaki piją alkohol? Nie ma raczej przepisu, że studniówka nie może być w szkole, owszem wesel już na wsiach robić nie wolno, ale nie zabrania się robienia imprez szkolnych w szkole i nie przewiduje się na niej alkoholu. Jeśli masz info sprawdzone to podaj link, może coś się zmieniło przez odtatni rok. Ja mam nadzieję, że lata poświęcone na rozmowy z dzieckiem, czas spędzony z nim i przykład jaki dajemy nie pójdzie na marne i jako 19latka niekoniecznie będzie musiała się upić na studniówce. Mam nadzieję, że mądrze wychowałam moje dziecko, wychowaliśmy...Wychowujmy dzieci a nie będziemy się martwić na zapas, że w studniówkę się upije. Może i dopalacze będą skoro alkohol wiesz, że bedzie na studniówce dziecka. Mamy pewnie o alkohol zadbają...

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Twoje może się nie napije . A zaręczysz za wszystkich innych? Za osoby towarzyszące? Upilnujesz 200 - 300 osób? Życzę powodzenia

Nie dziwię się, że dyrektorzy szkół nie chcą ryzykować utratą pracy.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Inteligentne dzieci umią się bawić dobrze bez alkoholu.Może im stać przed nosem i wcale łapczywie się za niego nie biorą.Mamusie ,które nie nauczą inteligentnego korzystania z alkoholu potem tak rozpaczają,że ich dzieci może się upiją na studniówce.Trochę zaufania do tych młodych ludzi.No chyba,że dziecko akurat urwie się z łańcucha i spije na trupa.To są już dorośli ludzie.Nie trzeba ich pilnować jak 2 letnie dzieci.Edukacja,edukacja,edukacja,edukacja,edukacja się kłania

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Studniówki można nadal robić w szkołach , ale bardzo zaostrzyły się przepisy przeciw pożarowe ; np ilość wejść i wyjść ewakuacyjnych na masowej imprezie i tu jest już problem ; oraz przepisy dotyczące podawania posiłków , a przypominam , że większość szkół nie ma własnych kuchni . No i jest również problem , że zawsze coś się może wydarzyć nieszczęśliwego . Kto poleci za to ? Dyrektor - sorry ja też nie chciałbym stracić pracy . Przerabialiśmy również temat z punktu ekonomicznego i "oszczędność" przy organizacji w szkole wynosiła 23,50 pln na jednego ucznia ; poza tym była potrzebna pomoc i wytężony wysiłek ze strony rodziców przy organizacji wszystkiego w szkole - chętnych do pracy brak - do krytyki i narzekania wszyscy .

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
9 postów w tym wątku zostało wyłączonych z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -