To ja mam dla Ciebie propozycję - zrób studniówkę u siebie w domu. Będzie tak jak chcesz, z klimatem.
Racja, to impreza z czymś związana, konkretnie ze szkołą ale dorośli potrafią zniszczyć wszystko żeby się pokazać. Nie jest to jakaś osobista wycieczka, ale kilka lat temu, gdy mojej znajomej córka miała studniówkę to wychowawczyni zaproponowała najdroższy lokal w naszej okolicy i od tych paru lat właśnie tam odbywają się studniówki. Nie było to w ostrowcu ani nawet w świetokrzyskim, ale jednak.
Gościu z 11:00 zgadzam się z Toba w 100%
11:04 też bym miała to gdzieś. Jak są puste mamusie co bywajaw szkole częściej niż ich dziecko to niech się bawią w organizacje balu i pokazówki. Ja nie marnowałabym swojego czasu. Mam ambitniejsze zajęcia niż takie jak Ty droga mama. Ja wolałabym, żeby to się nie kojarzyło z bogactwem, wystrojonymi nauczycielkami, które musimy ugościć a ze szkolną, skromną uroczystością. Ludzie się śmieją już z tych studniówek i mamuś co to aby się pokazać i nic do roboty poza bieganiem po szkołach nie maja. Cóż, jednak bezrobocie bije na głowę ludziom.
Rozumiem, że czas poświęcony swojemu dziecku uważasz za stracony, bo masz ambitniejsze zajęcia. Brawo, ambitna mamusiu.
Nikt z rodziców zajmujących się organizacją studniówki nie robi tego na pokaz i dla zabawy. To mnóstwo pracy i dodatkowo narażenie się na tak denne komentarze jak Twój.
Zacznij się wypowiadać jak sama coś zorganizujesz - wtedy poddaj się ocenie - chętnie skomentujemy Twoje dokonania.
22:36 ja pośwęcam czas dziecku a nie głupotom, balami i pokazówkami jak ty. Nie mam kompleksów i leczyć ich nie muszę a na bal w Zapiecku na pewno bym się nie zgodziła, są tańsze miejsca i mam nadzieję, że klasie moich dzieci są rozsądni rodzice a nie osoby bez żadnego zajęcia.
Taka jesteś zajęta? To co robisz na forum od samego rana do nocy?
Gościu z 7:31 ja nie mam żadnych kompleksów jak to sugerujesz ale jeżeli dla ciebie studniówka twojego dziecka jest głupota i pokazówka to współczuje dziecku
Brawo gościu z 22:36 ...byłam jedna z mam, które organizowały studniówkę i wiem ile to jest pracy ,ale robiłam to dla mojego dziecka i nie tylko mojego ..była w szkole i to miało sens fakt ,ze dużo było załatwieni w różnych urzędach ale wszystko super wyszło .Jestem bardzo zadowolona ,ze to wszystko zrobiłam dla mojego dziecka i ten czas poświęcony dla Niego uważam ,ze był bardzo ważny.Wydac kase jest bardzo łatwo ,ale jaki sens tego???
17.29 - nie musisz gościć nauczycielek, to nauczycielki muszą przyjść na nocną zmianę.
17:29 mogliby nie przychodzić, rodzice by zaoszczędzili. Skoro to nie szkolna impreza to nauczyciel z honorem się na nią nie pcha, bo generuje koszta rodzicom.
Gość 19:33 - jestem pewny, że Twoje dziecko nie ma studniówki. Jakby miało nie wypowiadałbyś/aś się w ten sposób.
19:33 no w tym roku nie ma. Jednak przeraża mnie dzisiejsze parcie na luksus i robienie z fajnej imprezy szkolnej balu jak wesele. Piszecie, że dla nauczycieli to marna impreza wśród dzieci a jednak przychodzą i nie o to nawet chodzi. Nie wiem czy rzeczywiście tak jest z tymi szkołami, że nie można robić tam studniówek. A co do alkoholu to na studniówce nie ma prawa go niby być.
staszic swego czasu tylko w gromadzie organizował, ale widać przerwali tą tradycję albo umowa się skończyła
Broniewski jeszcze 2 lata temu robił na sali gimnastycznej i dziwie się, ze się wyłamał. Najpiekniejsze studniówki własnie tam się odbywały, pełno ludzi przychodzilo z sienkiewicza popatrzec jak nauczyciele ubrani i jak pieknie mlodziez tanczyła poloneza do tej pory mam ciarki. Gdyby bylo w szkole poszłabym popatrzec, przez 10 lat chodziłam i z łezka w oku wychodziłam.
Jak będzie wyglądał powrót ze studiówki? Podobno Staszic ma w cenie imprezy, żółte autobusy.
W szkołach już dawno nie robią bo dyrekcja się nie godzi. Muszą sami organizować w domach weselnych. Na Zapiecku w Bałtowie jest przepięknie. Polecam.
W szkołach nie robią, każdy boi się teraz o pracę. To dyrektor szkoły odpowiada za bezpieczeństwo (chociaż jest ochrona) i przede wszystkim o to żeby nie było alkoholu na terenie szkoły. Kiedyś na alkohol patrzono z przymrużeniem oka na studniówce. Teraz władza tylko czeka, żeby przez takie coś zwolnić dyrektora szkoły.