Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy jesteś za przeprowadzeniem w Ostrowcu Świętokrzyskim referendum odwołującego prezydenta miasta
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

Studia przed 40-tką

Ilość postów: 15 | Odsłon: 1310 | Najnowszy post
  • Studia przed 40-tką

Myślę o tym aby zacząć studia licencjackie. Mam 36 lat i zastanawiam się czy dam radę, czy odnajdę się wsród młodych ludzi itd. Czy ktoś z was ma podobny dylemat? I gdzie ewentualnie zacząć w Ostrowcu czy Kielce. Pozdrawiam

Gość_Marta
    Zgłoś
    Odpowiedz
    • Odp.: Studia przed 40-tką

Oczywiście,że dasz radę.

I jak najbardziej odnajdziesz się wśród młodych ludzi,przecież jesteś młoda.

Ja wybrałabym Kielce.

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 3

Odp.: Studia przed 40-tką

Kobieto ,na naukę nigdy nie jest zbyt późno.Znam 50-latków ,którzy studiują.Ja jestem starsza od ciebie i robię st.podyplomowe.Nauka jest przyjemna,rozwijasz się, poznajesz nowych ludzi ,tylko niestety trzeba za to płacić.

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz

Pieniądze mam więc to nie problem. Dzięki za miłe słowa. Muszę w takim razie wybrać kierunek i naprzód. Pozdrawiam

Gość_Marta
        Zgłoś
        Odpowiedz

Zaczynałam licencjat mając 35 lat , zrobiłam też magistra, a teraz mając 44 lata kończę drugi kierunek podyplomowy. Pozdrawiam i życzę powodzenia na studiach.

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

Ale mnie zmotywowałyście. Biorę się za szukanie szkoły. Szkoda tylko, że w Ostrowcu taki mały wybór kierunków. Pzdr

Gość_Marta
            Zgłoś
            Odpowiedz

Na mojej uczelni prawie 50latka studiuje medycyne. Idz i sie nie zastanawiaj.

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz
        • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 6

Nie zastanawiaj się

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

U mnie na studiach prawniczych jest facet, który ma 40lat ;) uczy sie dobrze, jest koleżeński... wiek to żadna bariera.

Gość_Paulina
            Zgłoś
            Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 8

Dasz!!!!! Nawet się nie zastanawiaj. Miałam 39 jak zaczęłam kolejne studia, 3 lata lic. a potem 2 mgr.Teraz robię podyplomówkę. Zapewniam Cię, że o wiek nie musisz się martwić. Wiele osób się doksztalca, osoby po 40 i 50 roku życia. Bez obaw. Powodzenia.

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz

Pewnie ze dasz rade.Mialam podobny dylemat ale zdecydowałam ze sprobuje najwyżej przerwę i tyle.Ale daje rade jestem na 3 roku Ostrowiec i polecam gorąco gorąco.Cena jaka sie placi to np wolne dni..np 6stycznia zaczyna sie dlugi weekend ale uczelnia 7-8normalnie wiec to jest ten bol.Niestety.

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 12

Mam 40 lat, zacząłem studia na SGGW w 2006 (4+2 mgr). Najgorsze to wykorzystany urlop w tym czasie praktycznie cały bo jeszcze terenówki

Gość_YB
      Zgłoś
      Odpowiedz

a czy warto podejść do matury po 43 czy dać sobie spokój?

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz

22:10. Bardzo warto! A potem warto iść za ciosem i zapisać się na studia.Dasz radę, jestem tego pewna i już dziś zgłaszam ochotę na opijanie Twojego magisterium.Trzymam kciuki obiema rękami.POWODZENIA!!!!

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 15

Oczywiście że dasz radę. Ja kończyłem zaocznie studia i miałem sporo kolegów po czterdziesce w grupie. Dawali sobie radę często gęsto lepiej ode mnie. Jeśli chodzi o to gdzie zacząć to zależy jeśli robisz dla siebie to jak najbliżej, jeśli do pracy to dobra uczelnie.

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -