Pisanie na tym forum zaczyna tracić sens. Jeśli napisze sie krytycznie o aktualnie rządzącym prezydencie to sie nie wyświetla.
Podobna sytuacja ze strefą ekonomiczną jest na podkarpaciu, ale tam wbrew powszechnie przyjętym pozorom dzieje się dużo więcej. I nie mam na myśli Mielca czy nawet Rzeszowa, a np Jasło https://www.ppg24.pl/z-podkarpacia/jaslo/ polecam lekturę, może kogoś zainspiruje.
no to jeszcze tarnobrzeska strefa nas zdołuje, czyli wszyscy wokół nas coś myślą i robią a my w tyyyyyle, przespaliśmy 8 lat !!!!!!
okazuje się że wybór włodarzy często stanowi o życiu lub śmierci miasta... my chyba ostatnimi czasy niezbyt trafnie wybieraliśmy...
starachowice połaniec tarnobrzeg jasło mają nowe miejsca pracy a my.....musimy zamknąć szkoły bo miasto nie ma dzieci i nie ma kasy....
potem upadnie MPK i PKS , bo kto ma jeździć autobusami? skoro młodzieży do szkół nie będzie, ludzie do pracy tez nie będą dojeżdżac bo niby gdzie, a potem padną zakłady usługowe, bo nikt nie będzie do nich chodził...
ktoś wcześniej napisał że Ostrowiec będzie hotelem dla Bałtowa , chyba coś w tym jest...
czy wiecie kto w Starachowicach odpowiada za sprowadzanie inwestorów i rozwój strefy ekonomicznej???
może byśmy go do Ostrowca jakoś ściągnęli???!!! bo u nas chyba nie ma ludzi z z pomysłem na rozwój,
tak z jednej strony Starachowice, z drugiej Tarnobrzeg, z trzeciej Kielce, wszyscy sobie inwestorów do siebie czymś przyciągają a MY ......odpychamy do sąsiadów
Mamy dinozaury i Krzemionki. Proponuję dolną część miasta wysiedlić, zaorać, zasiać las i nastawiać plastikowych badziewi, a na Opatowskiej zrobić stok :]
och nie mamy szczęścia do operatywnych włodarzy, żeby choć coś drgnęło, żeby choć jakieś światełko w tunelu, aaaa tuuuuu niiii, szkoły do zamknięcia zakłady do zamknięcia( wks) a ludzie do wysiedlenia
no to dalej stawiajmy na pięknoustych elokwentnych nienagannych kulturalnych gładkolicych białych kołnierzykach...idealnych
zamiast na ludzi z charyzmą, odważnych , myślących nie tylko o swojej kieszeni ale też o innych kieszonkach, o całym mieście, powiecie,,,,,,
fakt ,ktoś na forum pisał żeby prosić starachowickie MPK o lepsze połączenie z Ostrowcem bo dużo z nas będzie tam szukać pracy, myślę że podobną prośbę trzeba wystosować do tarnobrzeskiego MPK, bo tam też będzie praca....
wiadomo na nasze mpk nie ma co liczyć, a praca daleko
Niestety, ale tak trochę jest. Mam tylko nadzieję, że nie przespaliśmy i że jeszcze nie jest za późno...