A ja tam lubię STRAŻ MIEJSKĄ mimo że dostałam mandat praca jak praca a każdy robi swoje co mu każą
No nie wiem, nie wiem.... czy każą im siedziec podczas służby na zapleczu ....
Z tym 85% to pewnie lekka przesada. Ale osobiście muszę tę straż pochwalić. Wiele razy spotykałem się z SM w Ostrowcu, 99% to była pełna kultura. I straż miejska podjeżdża na interwencje zawsze (jak do tej pory), nawet tam gdzie nie chce policja.
Fakt, przyjeżdżają, fakt -pełna kultura i na tym koniec, bo kończą im się uprawnienia, wiele razy prosiłam o pomoc w pewnej sprawie i nic, nic nie mogą zrobić, To po co są, jak nie mają uprawnień do wielu rzeczy i jedyne co mogą, to karzą do sądu iść. Bez sensu.
Bydło jakich mało ciagle mandaty nawet czasami nieuzasadnione
bydlo to ty jestes panie marcinie ile lat zyje ani policja ani straz mi w drodze nie weszla a ja im.
ogladaliście filmik http://www.youtube.com/watch?v=40nB6QuvqpE cygan elektryk wysokich napiec on w bardzo dosadny sposob mowi o strazy miejskiej i ja sie z nim zgadzam;)
Straż miejska to nowy twór demokracji i jest tak samo potrzebna jak ochrona czy policja.
no policjaznci to raczej się z nich nie smieją bo jak zauważyłem nie raz maja patrole łączone więc czemu mieli by się śmiać z ludzi z którymi pracują??? co do wykształcenia to jak sam skladałem tam papiery to w rozmowie z komendantem powiedzial ze 90% pracowników ma wyzsze wykształcenie..żeby się tam dostac minimum średnie..a potem na miesiąc na szkolenie do szkolki policyjnej i egzamin państwowy przy komendantach wojewódzkich z KPP..więc nie piszmy głupot
Jaki jest miesieczny koszt utrzymania tej formacji w Ostrowcu?
Zupełnie nie adekwatny do wypełnianych obowiązków. Czytaj duży i nie potrzebny, zlikwidować.
Dokładnie tak zlikwidować. W Starachowicach nima za to są autobusy za darmo. Tak się zastanawiam czy my jesteśmy aż tacy źli że potrzeba aż 2ch służb do pilnowania porządku? A co do wykształcenia to sam mam mgr i było wyżej niż 3 w indeksie no 3 z trudnych przedmiotów ale zero poprawek a nic z nich nie umiem bo na ostrowieckiej wszechnicy tak się dało. Dlatego nie robię w zawodzie mimo że w CV mgr bo nic z niej nie umiem. Ale mniejsza. Co do straży to jak mieszkałem w bloku i chciałem im zgłosić jak ktoś hałasował muzyką na cały blok to uznawali takie coś jak "cisza nocna" czego nie ma w art 51kw tylko i za dnia nie można zakłócać porządku czy to muzyką czy darciem japy. I jest w tym przepisie podpunkt o zgorszeniu i jak im to powiedziałem że ta patologiczna muzyka mnie gorszy mało tego obraża służby i namawia do złych rzeczy to powiedzieli że to muzyka o życiu. Za to policjanci zawsze podejmowali interwencje i fakt kończyło się pouczeniem i prośbą o użycie słuchawek ale raz tylko dostał mandat 100 bo było w nocy. A tak to ok a co do nowych tworów demokracji to one są raczej niepotrzebne tak samo jak przepis o nękaniu stworzony bodajże w 2011 przez popis bo wystarczą groźby które i tak policjanci każą blokować bez spisywania albo nazwanie kopiowania kradzieżą w 1994 po transformacji. Lepiej żeby się zajęli faktycznym pilnowaniem porządku bo jeżdżą jak wariaty ludzie giną w wypadkach do tego rozboje pobicia a nawet i zabójstwa. Co do tych ostatnich 26latek zabił bodajże w październiku kolegę nożem na imprezie i sprawa miała finał niedawno dopiero. I ok że grozi mu dożywocie wreszcie kogoś skażą za zbrodnię a nie jak tego od trumny na kółkach czy naszego z Boksyckiej albo tego co zapierdzielał 300 i też rodzinę zabił. A czm te sprawy trwają miesiącami a nawet latami? Ano dlatego że sądy są zawalone pierdołami. Dlatego Bodnar chciał zrobić git kasując art212kk co powinno być kw max jak walenie basem w bloku bo szkodliwość podobna a można dać bana i wykasować jak na elektrodzie a mandat po 10 pouczeniach by styknął to samo zrobić jak w USA wywalić wszelkie znieważenia i zwykłe i określonych grup jak na tle religijnym czy osób publicznych za co jest większa kara i bd ok. Tam można bluzgać do policjantów czy na prezydenta byle nie grozić. Czytałem w AI że to że u nas nima to są uwarunkowania polityczne i historyczne. I to miało niby chronić w Europie przed popieraniem komunizmu a okazało sie zamordyzmem jak za jego panowania. A ludzie nie dorośli i popierają komunizm który był zbrodnią jak faszyzm i grożą za krytykowanie władzy a mamy demokrację. A co do demokracji to obecną powinna zastąpić ta bezpośrednia co jest wykonalne bo za mieszkanie jak sprzedałem mi dziewczyna zapłaciła aplikacją całą kwotę to można to zabezpieczyć i głosować bezpośrednio przez mobywatel. Ale zrób tu referendum jak ludzie tkwią w komunie bo było dobrze bo robota była a co z tego jak sklepy były puste i zamordyzm i cenzura co ludzie nazywają porządkiem. A cały ten porządek jest dla zysku cytując Dezertera.
A co do szkółki policyjnej to pójdzie taki do tej lokalnej wszechnicy na bezpieczeństwo narodowe zrobi mgrkę i go przyjmą i do policji nawet. Co z tego jak skończył wcześniej liceum dla dorosłych. I ma podstawową maturę na 30% ja też mam podstawową ale trochę lepiej a i tak nic nie umiem czy to z lektur czy historii czy ścisłych bo mi to niepotrzebne. Bo to system pruski stworzony do gnębienia ludzi.
To jak większość urzędników w Ostrowcu. Pokończyli WSBiP , żeby mówić - mam wyższe wykształcenie, a gówno umie, a chamstwo tylko i słoma w butach! Jakby ich kto nie znał!
Ja mam i gówno umiem ale studiowałem dla papierka bo w domu kazali i mgr dla renty rodzinnej bo matka zmarła i 2 lata brałem i akurat obrona w 25 urodziny czyli na styk. A nie robię w zawodzie starcza mi to co mam renta tym razem socjalna i najniższa na pół etatu czyli wychodzi tak jakbym miał całą. Na co mi więcej. Niech se koledzy zarabiają po 15k w korpo w dużych miastach i mają super fury wille z basenem i wyjazdy na wyspy na wczasy. Mi styknie to co mam domek po dziadkach pokój kuchnia kibel bus za 1zł i buty za 100parę zł z promocji.
18.08 ty jedyne co skonczyles to kolejna flaszke