Jak to byłeś? przecież strajk miał być 1 marca a nie 28 lutego
Ja też, ale też trudno stwierdzić kto przyszedł na zakupy, a kto na strajk. Ostrowiec pokazał już, że da się zorganizować demonstracje. Ta strona od Gość 23.08 jest dobrym pomysłem. Jak się zgłosi do strajku oficjalnie, to i media się zainteresują i będzie rozgłos... Tylko potrzebne są jakieś dwie, jedna osoba, charyzmatyczna, która mogłaby się przedstawiać swoim nazwiskiem.
Czemu ten temat nie wyświetla się na głównej stronie po dodaniu komentarza?
Jeszcze jest ludziom za dobrze na strajk, dwa auta w co drugiej rodzinie zatankowane chyba do pełna bo korki się robią w miastach a przeciez paliwo po 5,60/litr, i wózki sklepowe widze wypchane po brzegi to gdzie ta bida? poczekajmy jeszcze na wiecej podatkow i fotoradarów z samolotu.
tak sobie przypominam, ze jak był ten strajk przeciwko ACTA to był organizator, jakiś chłopak. Marcin jakiś? Zna go ktoś? Moze znowu by to pociągnął?
O to chodzi kolego, że dzisiaj to nawet nie opłaca się jeździć MPK. Raz, że drogo a dwa, że np.: jak ja na 6:00 do roboty mam to ani jednego nie ma a o weekendach to już nie mówię. Samochód to możesz już nawet za pare tyś kupić. Poza tym to co to za samochody po 10 lat i w górę.
To tylko namiastka tego co za przeciętną robotę ludzie mają za zachodnią granicą.
Temat ze STRAJKIEM dopiero się zawiązuje, nie tak łatwo to zorganizować. Ale i tak wierzę, że dojdzie do skutku bo władza nie tylko tego miasta ale i rządzący Polską śmieją się już ludziom prosto w oczy.
Upadające zakłady ostrowieckie są w takiej sytuacji przez wieloletnie rozkradanie ich przez kolejnych "dobrodzieji" : kolejnych przezesów, dyrektorków z bożej łaski. Wszystko to stare znajome towarzystwo z Huty Ostrowiec.
Racja z tymi autobusami, znam to. A jeśli chodzi o strajk, to potrzebny jest ktoś kto da informacje. Za mało osób czyta forum. Z kolei starsze roczniki niekoniecznie korzystają z internetu.
no i doszło do tego strajku wczoraj???
nIC SIĘ NIE ZMIENI JAK SIE NIE ZOORGANIZUJEMY I NIE WYJDZIEMY NA ULICĘ !!!!
Wszyscy to wiedzą, tylko potrzebny jest jakiś bodziec. Nie wszyscy czytają forum.
16 stron dysputy i przepychanek a wyszło jak zwykle. Zapału starczyło tylko na czcze gadanie. Oj matołki, matołki.
Takie halo na kilka wątków i strajku nie było? ha ha