ZEBRANA GRUPA LICZY OK.100 OSÓB NARAZIE ALE BĘDZIE WIĘCEJ JEST JESZCZE TROCHĘ CZASU.
ja bym była chętna ,jestem osobą młodą 30l ale z charyzmą tylko nigdy nie prowadziłam strajku ale napewno dam sobię radę,umię kierować grupą ludzi obmyślimy na spotkaniu co i jak 28 03 2013 przy tesco o godz 16.00 ,chyba że jest inny chętny śmiało.
Tylko Jola chętną była
Jak strajk zrobić obmyśliła
Jak w dym poszli za nią chłopcy
Tak stęsknieni wdzięków obcych
Gdy to władza zobaczyła
To jej order przyczepiła
Nie lubaszki a cytrynki
Takie były jej malinki
Tak do reform zmierzać trzeba
By na kęs zarobić chleba
ten charyzmatyczny lider. to przywódca NIEWOLNIKÓW starożytnego rzymu z serialu "spartakus". szykujmy oręż: topory i miecze. można też popracować w grupie nad atakiem w szyku jak będą podwyżki rachunków ...formacją żółw i grecką falangą ! Dyscyplina najważniejsza.
Miasto nasze!
Potem budujemy fabryki, zakłady pracy likwidujemy z marszu bezrobocie w mieście
Budujemy domy żeby młodzi mieli własne M w innym przeliczniku nie tym płaca 1200 mieszkanie 120000 do remontu
...a nie na garnuszku u rodziców w nieskończoność.
Praca już jest na wyciągnięcie ręki, dach nad głową jest = mniej problemów = mniej patologii alkohol agresja zaniedbane dzieci.
...Młode pokolenie nie wyjedzie za granicę = ZUS nie zbankrutuje = za 20 lat będą emerytury dla każdego
Tyle do szczęścia wystarczy ? Cała filozofia!
Republika Ostrowiecka!
do 18 22 ja będe też jestem młoda 30+ wykształcona //damy radę czekamy na następnych chętnych
Witam
Przeczytałam wszystkie Państwa komentarze. Opiszę przebieg demonstracji, dlatego chciałabym prosić przewodniczącą o kontakt na podany adres: a.da@autograf.pl
Postaram sie byc 28/02 16:00 pod galeria
GDZIE CI MĘŻCZYŻNI,GDZIE LUDZIE CO IM SIĘ KRZYWDA DZIEJE,ODWAGI TROCHĘ KAŻDA OSOBA SIĘ LICZY NIEWAŻNE CZY BIEDNA CZY BOGATA,NAJLEPIEJ NIECH PRZYJDĄ WSZYSCY,CAŁY OSTROWIEC,CI BEZROBOTNI I CI CO PRACUJĄ.WALCZMY O SWOJE BO NIKT ZA NAS TEGO NIE ZROBI.WZYWAMY WSZYSTKICH
Chętnie bym pomógł w organizowaniu strajku ale niestety przebywam aktualnie 'za chlebem' poza granicami kraju. Pomogę jednak proponując nastepujace postulaty strajkowe:
1) Zaprotestujmy przeciwko szalejącemu bezrobociu oraz coraz wyższym kosztom utrzymania
2) Wyraźmy swój sprzeciw przeciwko panującemu kumoterstwu oraz szalonemu nepotyzmowi jaki panuje w mieście.
przyszłość miasta to "...Hej ...Hej ziomek ... cześć poratował byś złotówką bo mnie suszy ...o patrz 80 groszy do piwa brakuje" i tak co 50 metrów na ulicach i pod każdym sklepem.
No i rozkwitają szlaki handlowe między osiedlowymi śmietnikami już co kilkanaście minut są one przeszukiwane.
Będą też krwawe igrzyska - walki emerytów na promocjach w marketach!
Pracy i Płacy , nieudolna Władza do dymisji , gdzie inwestycje? , bez Mieszkańców Miasta nie ma ... za 50 lat zniknie z mapy POlski
Trzeba ten protest "rozreklamować" fb i moze kilka osób się zbierze-przydałby sie jakiś plakat
No to spotkanie w czwartek. A akcja kiedy w końcu? Pierwszego marca?
duzo was do pisania jest glupot zobaczymy ile z was czynnie stanie przeciwko wladzom a ile pojdzie do roboty kulic glowe przed szefem i robic na jego wyzysk
trzeba zaprosić telewizję tvn i ostrowiecką,niech to nagłoszą.niech wszyscy wiedzą co się tu dzieje.
Proszę zaprosić pana Sułka,może założyć osobny wątek z zaproszeniem.Czy ktoś ma jakiś kontakt bo coraz mniej czasu.
To dobrze że są ludzie odważni którzy nie boją się preciwstawić niesprawiedliwości korupcji układów
będzimy z nimi //chcemy pracy poszanowania godnosci człowieka równości
czy jestesmy gorsi?? inni ?? dokąd to wszystko zmierza