Jak uważacie, czy dostanę się z takimi ocenami do Staszica na prof. europejsko - lingwistyczna bądź dziennikarsko - lingwistyczna ?
Polski 3
Matma 3
Historia 3/4
Wos 5/6
Biologia 4
Chemia 3
Hiszpański 4
Geografia 4
Ang. 5
Fizyka 3/4
Informatyka 4
PO 5
Zaj. art. 5
Czy lepiej iść do norwida na geograficzno - matematyczno - wos ? (trochę kuleje z matmy)
A do którego gimnazjum chodzisz? 5 w jednym gimnazjum, znaczy tyle co 3 w innym.
O ile wiem na profilu dziennikarsko - lingwistycznym trzeba mieć jak najwięcej punktów z testu gimnazjalnego z historii lub geografii. Ja zamierzam iść na ten profil tylko, że geografia poszła mi średnio ;/ a poza tym z matmą u mnie też średnio ;/ mam jednak nadzieję że się dostanę :p
orientuje się ktoś jak jest na bio-chemie w staszicu?? jacy nauczyciele? czy jest bardzo ciężko?
Jeżeli mam dobre oceny ze wszystkich przedmiotów, tzn same piątki i trzy 4, ale poszedł mi bardzo słabo egzamin gimnazjalny z matematyki i przedmiotów przyrodniczych to czy dostane się do staszica na profil lingwistyczno-dziennikarski?
vbncfg
wie ktos cos na temat klasy integracyjnej ?
Gimnazjaliści! Nie idźcie na klasy humanistyczne! Po tym nie ma pracy, lepiej już iść do technikum i przyłożyć się do zawodowych niż przez 3 lata łudzić się, że mając przeciętnie zdaną maturkę z historii dostaniecie się na prawo! Tylko przedmioty ścisłe dają jakiekolwiek perspektywy zatrudnienia, chcąc mieć porządną pracę po humanistycznych musicie być w nich na prawdę BARDZO DOBRZY.
Każdy może się dostać to tego chorego Staszica, ale to beznadziejna szkoła jest. Stracisz niepotrzebnie czas nerwy i zdrowie. Staszic to dno!!!!!!!!!!!!!!!! Ni wiem już lepiej TEN Norwid. Ale klasy z matmą w Norwidzie nie polecam oj nie polecam:)
P.S: Jak już będziesz w tym Norwidzie to pamiętaj strzeż się tej durnej poradni pp. Która znajduje się nieopodal. To straszne miejsce unikaj go!!!