Jak uważacie, czy dostanę się z takimi ocenami do Staszica na prof. europejsko - lingwistyczna bądź dziennikarsko - lingwistyczna ?
Polski 3
Matma 3
Historia 3/4
Wos 5/6
Biologia 4
Chemia 3
Hiszpański 4
Geografia 4
Ang. 5
Fizyka 3/4
Informatyka 4
PO 5
Zaj. art. 5
Czy lepiej iść do norwida na geograficzno - matematyczno - wos ? (trochę kuleje z matmy)
A do którego gimnazjum chodzisz? 5 w jednym gimnazjum, znaczy tyle co 3 w innym.
z pewnością nie. Nawet nie startuj chyba że lubisz jak ci odmawiają.
Każdy kto chce na pewno się dostanie a nawet jeśli nie to na początku roku bez problemu można się dopisać do klasy. Masz przeciętne oceny, ale jeśli na prawdę chcesz pójść na jakieś dobre studia to polecam Staszica. Ostrzegam tylko, że nie będzie aż tak łatwo jak w Norwidzie, jednak w Staszicu będziesz musiał trochę przyłożyć się do nauki, co nie zmienia faktu, że sobie nie poradzisz. Zapraszam do Staszica ;)
już nie gadajcie, że nic się nie robi w Norwidzie. Ja skonczylam Norwida i studiuję prawo w Warszawie. Trzeba się uczyć jak wszędzie, chociaż przyznaję, że lepiej do matur rozszerzonych przygotują w pozostałych liceach, ale dla chcącego nic trudnego. Jeżeli jesteś słaby z matmy to daruj sb klasę matematyczną, bo Cię uwalą już w pierwszej klasie.
Dlaczego są wreszcie,tak długo czekaliście,kto tam filmował?
Uważam że sobie poradzę w Staszicu, ponieważ u mnie w gimnazjum dużo wymagają więc wiem co to znaczy... Poza tym, gdybym trochę więcej się uczyła niż dotychczas bym miała o wiele lepsze oceny :)
O ile wiem na profilu dziennikarsko - lingwistycznym trzeba mieć jak najwięcej punktów z testu gimnazjalnego z historii lub geografii. Ja zamierzam iść na ten profil tylko, że geografia poszła mi średnio ;/ a poza tym z matmą u mnie też średnio ;/ mam jednak nadzieję że się dostanę :p
orientuje się ktoś jak jest na bio-chemie w staszicu?? jacy nauczyciele? czy jest bardzo ciężko?