Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Kto zostanie nowym Prezydentem RP
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

Stacja BP

Ilość postów: 13 | Odsłon: 1743 | Najnowszy post
  • Stacja BP

Co sądzicie o tej stacji benzynowej ?? Warto tankować? słyszałem, ze podobno w te mrozy to ludzie nie polecają tam tankowac

pogiwogiumyjsenogi
    Zgłoś
    Odpowiedz
    • Odp.: Stacja BP

Gdy jest ciepło paliwo mają extra ale gdy temperaura spada poniżej zera pojawiają się kłopoty z odpalenie paliwo przymarza i w dodatku spalanie wzrasta drastycznie w te ostatnie samochód spalił mi dwa razy więcej niż zwykle

Gość_Piotrek
      Zgłoś
      Odpowiedz

Wczoraj kolejka tankujących była duża. Dziwię się tym co tam tankują- marna jakość paliwa, a najdroższe ze wszystkich stacji. Nie tankuję tam mimo, że mam najbliżej.

Gość_~ass
        Zgłoś
        Odpowiedz

kryzys

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz
        • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 7

Odp.: Stacja BP

Wczoraj napisałem posta na ten temat ale został usunięty.Zatankowałem tam w mrozy auto do pełna i rano miałem problemy z odpaleniem rozładowałem akumulator w końcu po godzinie męczenia się i na kable z drugiego auta udało mi się uruchomić, pochodził chwile aby się zagrzał ruszam i może ujechałem ze 100m auto zgasło bo zatkał się filtr parafiną. Drugie auto zatankowałem verwą na orlenie i niema problemu z zatykającym się filtrem czy odpaleniem.Każdemu odradzam tankowania tam ja teraz będę omijał tą stacje mimo że wcześniej tam lubiłem tankować.Jest jakiś sposób prócz rozgrzania paliwa lub wypompowania aby pozbyć się parafiny z paliwa w te mrozy? Mam pełny bak tego szajsu :-/ Czy można w jakiś sposób domagać się odszkodowania od stacji? lub zadość uczynienia?

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

Mowa tu o stacji BP z kunowa

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz
        • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 9

a co wy się dziwicie norma na polskę to -20 C A na bp paliwo zamarza przy -29 a temperatura z piątku na sobotę -27 w mojej miejscowości.

Gość_pogi
          Zgłoś
          Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 5

tankuję tam regularnie od trzech lat, zarówno gaz jak i benzynę, nigdy nie miałem z tego powodu żadnych problemów

Gość_dk79
      Zgłoś
      Odpowiedz

od 5 lat ropę tankuję tylko na BP (głównie na Waryńskiego) i nigdy nie miałem problemów. Teraz w te mrozy również OK. Tylko pokręce rozrusznikiem najwyżej 3 sekundy a nie 1 ale pali OK. Samochód oczywiści na dworze nocuje.

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz

na Waryńskiego tankuję od 2 lat tylko ropę ultimate i nigdy mnie nie zawiodła

Gość_gg
          Zgłoś
          Odpowiedz

ja miałem problem z ropą

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz

Dziś dawałem z buta po mieście bo auta nie odpaliłem . Ciekawe bo spotkałem z rana kilka pojazdów na "krawacie" i też mieli chyba ten sam problem. Zatankowałem auto do pełna ULTIMĄ ( 6,03za litr) dolałem depresatora, filtr paliwa wymieniany był na jesieni w listopadzie tego roku i co i du... jak wstawiłem auto do ciepłego garażu pali od kopa i śmiga aż miło jak postoi pod blokiem to niestety o odpaleniu można zapomnieć. Jakość paliw na stacjach w tym roku jest do bani. Nie pierwszy rok już jeżdżę dieslem i takich kłopotów jeszcze nie miałem. można złożyć skargę ,tylko do kogo? i co to da? a skutki dla naszych aut mogą być opłakane. koszt wymiany Filtra paliwa to dziś około 100PLN , a nie daj Boże wtryski lu pompa... BP- Beznadziejne Paliwo. Mogą mieć jeszcze zapasy z morką wodą mieszane

Gość_marko
              Zgłoś
              Odpowiedz

witam zawsze tankowałem na stacji w pracy z toyota nie miałem żadnych problemów zatankowałem jednego dnia na bp ostrowiec a potem bp kunów po 50zł i świeci mi kontrolka silnika po podłączeniu do komputera wykasuje niski ciśnienie paliwa wyjeździłem paliwo do zera zatankowałem to co wcześniej przed awarią tankowałem wymieniłem filtr paliwa i po 120 km kontrolka zgasła ... wnioski ciekawe z którego bp paliwo jest tak słabe... przed zimą miałem taką samą historię ... tylko tankowałem na większej ilości stacji.... pisze do ukik na obydwie stacje z prośbą o kontrole...

Gość_dd
                Zgłoś
                Odpowiedz
1 post w tym wątku został wyłączony z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tym postem.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -