Jak tam tegoroczny sprawdzian szóstoklasistów? Znacie wyniki?
z tego co wiem to już są, tylko może nie ma się czym chwalić...
na jakiej stronie można zobaczyć
podajcie wyniki szkół w ostrowcu gdzie szukać
Jak się ma po 13 osób to wiadomo -a jak 120?
W publicznych szkołach też mają sukcesy, chociaż młodzież nie jest tak wyselekcjonowana. U mojej córki w PSP nr 10 mieli średnią 29,8 pkt
Liczebność klasy ma swoje plusy i minusy.W przypadku małej liczby uczniów największy problem jest taki, że każdy jeden uczeń bardzo wpływa na wynik, więc wszyscy muszą napisać naprawdę dobrze, żeby wyszła wysoka średnia.
gdzie można zobaczyć poszczególne szkoły w Ostrowcu
Jaki procent miały poszczególne szkoły w Ostrowcu, które szkoły na poczatku a które na końcu?
Ludzie, szczegółowe wyniki mogą być opublikowane dopiero 18 czerwca .Pani minister zabroniła publikować wczesniej ,poszczególne szkoły dostały info tylko o swoich uczniach. Wiadomo,ze najlepiej wypadła N.S.im. St Konarskiego (34,14 pkt na 40 możliwych ), druga jest PSP nr 10 (29, 8).Wynik Konarskiego jest jednym z najlepszych w kraju i województwie a bardzo możliwe ,ze w województwie w ogóle najlepszy .
To jeszcze lepiej!!!
Jest to wyraźny i niepodważalny argument za zmniejszeniem liczebności klas.
Pozostaje kwestia finansowania większej liczby nauczycieli przy mniejszej liczebności klas.
Może choćby krok po kroku ograniczać np. do 20 osób. Każdy krok w tym kierunku byłby cenny dla dzieci.
Przecież każdy uczeń zdaje sam egzamin,sam się uczy więc gdyby tak każda jednostka poświęciła więcej czasu na naukę a nie głupoty wyniki byłyby lepsze,a tak to z roku na rok będzie coraz gorzej,rosną same matoły
Oczywiscie, ale gdyby to było 10 czy 15 słabych wyników to średnia byłaby też słaba. Ale jasnym jest że dużo lepiej pracuje się w mniejszych grupach .I efekty jak widać też są lepsze,tym bardziej ,ze wynik Konarskiego rok temu też był drugi w województwie.
A dzieciom za taki wynik należą się tylko i wyłącznie gratulacje, nieważne ile ich jest, ważne że wszyscy napisali po prostu świetnie.
Znaczenie ma ilość dzieci w klasie. Gdzie mają takie wysokie wyniki nie ma uczniów z deficytami. Bo nie wiem czy ktoś wie, że uczniowie dostają takie same arkusze. Chyba, że uczeń ma orzeczenie.