oooo sam "ja tu będę Prezesem " (pamiętacie jak powiedział na pierwszy zebraniu pan Z. ) głos zabrał :)
Proponuje się zapoznać z prawem .
"Ordynacja wyborcza wymienia ponadto następujące przyczyny wygaśnięcia mandatu radnego:1) śmierć, 2) zrzeczenie się mandatu, 3) utrata prawa wybieralności lub brak tego prawa w dniu wyborów, 4) prawomocny wyrok sądu orzeczony za przestępstwo umyślne oraz 5) w przypadku zmian w podziale terytorialnym państwa."
to ma byc szkoła prywatna a nie stowarzyszenie.
Również byłam na spotkaniu. Było co najmniej żenujące... 0 przygotowania ze strony organizatora. Dowiedziałam się tylko tyle, że zarobki 1200 zł., "zabawianie seniorów" - nie wiem co to ma do szkoły i nauczania dzieci, ale mniejsza o to. Oddziału przedszkolnego ma nie być, a w gazetach była informacją, że ma być. Planują zatrudnić stażystów z PUP bo to tania siła robocza no i może panią świetliczanke jeśli zajdzie taka potrzeba. Moim zdaniem to wszystko na takich zasadach nie wypali.
nie ma takiego zawodu "Swietliczanka". To jestteż nauczyciel taki sam jak każdy inny.
nauczyciel w świetlicy szkolnej musi mieć tytuł magistra i dyplom ukończenia studiów pedagogicznych , dziwi mnie że tutaj zabierają głos ludzie, którzy nie mają pojęcia o systemie edukacji w Polsce, może warto trochę poczytać na ten temat
Ale nie wiem czy wiecie - beda zatrudniac nauczycieli nie na etaty a na godziny. Czyli umowa zlecenie i ilosc godzin - np muzyk 1 godz.tygodniowo w miesiacu daje 4 , polonista 19 godzin tygodniowo ( ma sznsę na etat) anglista maksymalnie pół etatu i takie to bedą zarobki od 180 zł miesięcznie brutto do 1800 zł miesięcznie dla polonisty , bo polskiego jest najwięcej. Należy to traktować jako pracę dorywczą...
Poprwiam swojego posta - polonista 16 godzin z siatki MEN, bo za całą resztę pracy nikt juz nie zapłaci - gdzie zespoły, koła zainteresowań, praca z uczniem zdolnym? rewalidacja? kompensacja ? wycieczki ? jak kodeks pracy to kodeks pracy ;)
nauczyciele z tej szkoly celowo wprowadzaja zamieszanie w tym poscie zeby dzieci poszly za nimi do czworki bo jak zostanie szkola w czestocicach to oni nie beda mieli pracy. i tyle w tym temacie bedzie wiecej szczegolow to rodzice sami zadecyduja co zrobic a nie nauczyciele z 8 wstyd
Przepraszam bardzo ja na przykład nie uczę w ósemce - a tu się wypowiadam , sądziłem, że dostanę pracę. I nie wstydzę sie tego co myślę. Sądzę, że jeżeli masz problem z tamtymi nauczycielami idź im i to powiedz - zapewne pomoże i Tobie i im.
19:27 piszesz,,sądziłem" a pospisujesz się -chciałam tam pracować-to jesteś facet czy kobieta?
Jak to sie pisze "gender" :D pewnie literówka ale zabawne faktycznie - jedynie zabawna tu rzecz
Po prostu trzeba skrytykować, a czy się prawdę pisze, to już nie ma znaczenia :D
Jak nie będą mieli pracy jak Prezydent gwarantuje pracę wszystkim - o czym Ty mówisz ? Przecież to mówił wielokrotnie i publicznie
No bo to znowu jest kolejne przekłamanie ..... i jak tu wierzyć
Ty myślisz, że nauczycieli nie pozwalniają? Skoro szkół za dużo to i nauczycieli też. Logiczne, prawda?
Z żadnej zlikwidowanej szkoły nauczyciel nie zostanie zwolniony i wyrzucony na siłę.Każdy zostanie zatrudniony.
Ale na takich zasadach jak wszyscy. Kodeks pracy i nie 18h a 40 i niestety za najniższą. Ale cóż, najważniejsze, zeby praca była.