Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy jesteś za przeprowadzeniem w Ostrowcu Świętokrzyskim referendum odwołującego prezydenta miasta
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.
                    • Odp.: Spotkanie w Urzędzie Miasta nauczycieli i pana Zawadzkiego - praca w szkole po PSP nr 8

Dokładnie, a ja bym dałą dziecko do takiej szkoły, ale już za duże... Fajnie, ze ktoś chce to robić. Dzieciaki będą może miały lepiej niż w normalnych szkołach, bo będzie ich mniej. Dzieci są najważniejsze a decyzję podejmą rodzice.

Gość
                      Zgłoś
                      Odpowiedz
                    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 51

Odp.: Spotkanie w Urzędzie Miasta nauczycieli i pana Zawadzkiego - praca w szkole po PSP nr 8

nie sądzę, żeby w ogole zarobiła, szczególnie jak zostanie ze 20 dzieciaków

Gość
                      Zgłoś
                      Odpowiedz
                      • Odp.: Spotkanie w Urzędzie Miasta nauczycieli i pana Zawadzkiego - praca w szkole po PSP nr 8

Pani Zawadzki to jest taki cichy karierowicz zrobic swoim zakrapiany Dzien Seniora to jest pestka ciekawe jak tam wygladaja rozliczenia z wyjazdow za granice z Finasowym ale w tym roku sami tego dopilnujemy

Gość
                        Zgłoś
                        Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 53

Odp.: Spotkanie w Urzędzie Miasta nauczycieli i pana Zawadzkiego - praca w szkole po PSP nr 8

Z pośród tych 18 dzieci z Częstocic, żadne nie pójdzie do szkoły w tym roku... Za to za kilka lat pójdą wszystkie, bo jest jeszcze kilka szkół w naszym mieście. Z resztą te 18 dzieci to idealny argument za likwidacją szkół. Jaki jest sens utrzymywać całą szkołę tylko dla 6 klas składających się z 15-20 uczniów, których można wysłać do innych szkół, a na tej 1 zlikwidowanej szkole zaoszczędzić spore pieniądze w budżecie miasta?

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz

klasy w tej szkole, z tego co wiem, to od 8 do 14 (najliczniejsza) uczniów. Do pierwszej klasy w tym roku poszłoby 9 a odchodzi szósta, która ma 11 uczniów.

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz

No to tym bardziej argument za likwidacją takiej szkoły. Płaci się Pełnej kadrze nauczycielskiej za nauczanie niepełnych klas... Najwyższy czas na zlikwidowanie takiej szkoły.

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

Racja, nie wiem o co ludziom chodzi. Nauczyciele muszą zrozumiec rynek jak inni, przebranżowić się i pracować jak inni. Wiem, że będzie ciężko ale może jakaś część da radę normalnie funkcjonować.

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz
      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 57

Lenistwo rodziców, nie chce sie dowozić dzieci do normalnych szkół..

Najlepiej otworzyć drzwi, wypuścić dziecko i pić kawkę i palicć papieroska do południa. Ja dowoziłam dzieci i do sp i do pg i nie źałuję. Dzieciom trzeba poświęcać czad.

Gość_G
        Zgłoś
        Odpowiedz

Ja "czadu" dzieciom nie daję, ale poślę ich do szkoły najbliżej domu. Jeśli to będzie stowarzyszenie to jeszcze lepiej.

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

Myślę że pan radny się zagubił i teraz pewnie żałuję tych wszystkich rzeczy, ale nie zrezygnuje, bo wtedy co by ludzie powiedzieli. Rodzice są mądrzy i wybiorą dla swoich dzieci najlepsze rozwiązanie. Patrzcie na dzieci, a nie na swoją wygodę.

Pan prezydent powinien go odwołać z funkcji radnego za to całe zamieszanie!

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz

Co będzie jak pieniędzy nie wystarczy na rachunki? Nie będą płacić nauczycielom?tak jak było to w interspidzie...odejdą i kto będzie uczył dzieci. Jak poda konkretne wyliczenia czyli jakie są koszty utrzymania i wydatki, a jaka jest subwencja to ludzie bardziej wiarygodnie będą patrzeć. Nie uśmiecha mi się płacić za dzieci szkołę po kilku miesiącach jak coś nie wyjdzie. Zapisałam dzieci i tak do innej szkoły. Zawsze mogę je przenieść, ale na ta chwilę nie!

Gość_rodzic
              Zgłoś
              Odpowiedz

Nie wiem czemu nauczyciele tak mącą ?,rodzice za nic nie będą płacić a Wy ponoć macie obiecane miejsca pracy więc o co chodzi ?.

Jeżeli coś pójdzie nie tak dzieci pójdą do przypisanego im rejonu i tyle.

Subwencja w 8 była najwyższa ze wszystkich szkół,jedno co muszę Wam przyznać to jakieś wyliczenia powinny być.

Czlowiek
                Zgłoś
                Odpowiedz

Dzieci mają obowiązek szkolny i czy tu czy tam się będą uczyć. A ja wolę stowarzyszenia, bo nauczyciele nie będą zarabiać tak dużo, nie będzie karty nauczyciela.

Gość
                  Zgłoś
                  Odpowiedz

A ja to bym wolał, żeby pracowali za darmo. :) Uważasz, że jak będą zarabiali mało to będą sobie żyły wypruwać dla twojego dziecka? Tylko będą patrzeć, jak zwiać do normalnej szkoły.

Gość
                    Zgłoś
                    Odpowiedz
                • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 68

Nie rozumiem co to znaczy subwencja była najwyższa. Subwencja jest jednakowa na jednego ucznia. Dopłaty z gminy są różne. Im więcej uczniów tym na ucznia mniejsza dopłata.

Gość
                  Zgłoś
                  Odpowiedz

Na ucznia jest jednakowa subwencja ale dochodzą jeszcze wagi,to one spowodowały różnice.

Czlowiek
                    Zgłoś
                    Odpowiedz
            • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 63

Będziemy patrzeć na dobro dzieci a nie nauczycieli. Im i tak długo było dobrze. Przyszły teraz ciężkie czasy, bo dzieci nie ma i niech pracują jak inni ludzie, rzetelnie i po 8h dziennie.

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz

Tak się składa, że z wyższym wykształceniem znajdziesz pracę wcześniej czy późńiej, ale cóż. Nauczyciele w ósemce dzieciom serce oddali, tylko znam takich rodziców, którzy wolą dziecko do szkoły na 12 godzin posłać niż nim się zająć i niestety właśnie Ci ludzie piszą te zawistne posty. Jak nic Komitet Wyborczy Pana Zawadzkiego do kampanii ruszył - gratuluje pośpiechu :) Mam dziecko w tej szkole i żal patrzeć w jakie bagno ludzie sami się pchacie ...

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz
12467 ... 20212223
Przejdź do strony nr
50 postów w tym wątku zostało wyłączonych z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Losowa firma:Dodaj firmę