Dokładnie, a ja bym dałą dziecko do takiej szkoły, ale już za duże... Fajnie, ze ktoś chce to robić. Dzieciaki będą może miały lepiej niż w normalnych szkołach, bo będzie ich mniej. Dzieci są najważniejsze a decyzję podejmą rodzice.
nie sądzę, żeby w ogole zarobiła, szczególnie jak zostanie ze 20 dzieciaków
Pani Zawadzki to jest taki cichy karierowicz zrobic swoim zakrapiany Dzien Seniora to jest pestka ciekawe jak tam wygladaja rozliczenia z wyjazdow za granice z Finasowym ale w tym roku sami tego dopilnujemy
Z pośród tych 18 dzieci z Częstocic, żadne nie pójdzie do szkoły w tym roku... Za to za kilka lat pójdą wszystkie, bo jest jeszcze kilka szkół w naszym mieście. Z resztą te 18 dzieci to idealny argument za likwidacją szkół. Jaki jest sens utrzymywać całą szkołę tylko dla 6 klas składających się z 15-20 uczniów, których można wysłać do innych szkół, a na tej 1 zlikwidowanej szkole zaoszczędzić spore pieniądze w budżecie miasta?
klasy w tej szkole, z tego co wiem, to od 8 do 14 (najliczniejsza) uczniów. Do pierwszej klasy w tym roku poszłoby 9 a odchodzi szósta, która ma 11 uczniów.
No to tym bardziej argument za likwidacją takiej szkoły. Płaci się Pełnej kadrze nauczycielskiej za nauczanie niepełnych klas... Najwyższy czas na zlikwidowanie takiej szkoły.
Racja, nie wiem o co ludziom chodzi. Nauczyciele muszą zrozumiec rynek jak inni, przebranżowić się i pracować jak inni. Wiem, że będzie ciężko ale może jakaś część da radę normalnie funkcjonować.
Lenistwo rodziców, nie chce sie dowozić dzieci do normalnych szkół..
Najlepiej otworzyć drzwi, wypuścić dziecko i pić kawkę i palicć papieroska do południa. Ja dowoziłam dzieci i do sp i do pg i nie źałuję. Dzieciom trzeba poświęcać czad.
Ja "czadu" dzieciom nie daję, ale poślę ich do szkoły najbliżej domu. Jeśli to będzie stowarzyszenie to jeszcze lepiej.
Myślę że pan radny się zagubił i teraz pewnie żałuję tych wszystkich rzeczy, ale nie zrezygnuje, bo wtedy co by ludzie powiedzieli. Rodzice są mądrzy i wybiorą dla swoich dzieci najlepsze rozwiązanie. Patrzcie na dzieci, a nie na swoją wygodę.
Pan prezydent powinien go odwołać z funkcji radnego za to całe zamieszanie!
Co będzie jak pieniędzy nie wystarczy na rachunki? Nie będą płacić nauczycielom?tak jak było to w interspidzie...odejdą i kto będzie uczył dzieci. Jak poda konkretne wyliczenia czyli jakie są koszty utrzymania i wydatki, a jaka jest subwencja to ludzie bardziej wiarygodnie będą patrzeć. Nie uśmiecha mi się płacić za dzieci szkołę po kilku miesiącach jak coś nie wyjdzie. Zapisałam dzieci i tak do innej szkoły. Zawsze mogę je przenieść, ale na ta chwilę nie!
Nie wiem czemu nauczyciele tak mącą ?,rodzice za nic nie będą płacić a Wy ponoć macie obiecane miejsca pracy więc o co chodzi ?.
Jeżeli coś pójdzie nie tak dzieci pójdą do przypisanego im rejonu i tyle.
Subwencja w 8 była najwyższa ze wszystkich szkół,jedno co muszę Wam przyznać to jakieś wyliczenia powinny być.
Dzieci mają obowiązek szkolny i czy tu czy tam się będą uczyć. A ja wolę stowarzyszenia, bo nauczyciele nie będą zarabiać tak dużo, nie będzie karty nauczyciela.
A ja to bym wolał, żeby pracowali za darmo. :) Uważasz, że jak będą zarabiali mało to będą sobie żyły wypruwać dla twojego dziecka? Tylko będą patrzeć, jak zwiać do normalnej szkoły.
Nie rozumiem co to znaczy subwencja była najwyższa. Subwencja jest jednakowa na jednego ucznia. Dopłaty z gminy są różne. Im więcej uczniów tym na ucznia mniejsza dopłata.
Będziemy patrzeć na dobro dzieci a nie nauczycieli. Im i tak długo było dobrze. Przyszły teraz ciężkie czasy, bo dzieci nie ma i niech pracują jak inni ludzie, rzetelnie i po 8h dziennie.
Tak się składa, że z wyższym wykształceniem znajdziesz pracę wcześniej czy późńiej, ale cóż. Nauczyciele w ósemce dzieciom serce oddali, tylko znam takich rodziców, którzy wolą dziecko do szkoły na 12 godzin posłać niż nim się zająć i niestety właśnie Ci ludzie piszą te zawistne posty. Jak nic Komitet Wyborczy Pana Zawadzkiego do kampanii ruszył - gratuluje pośpiechu :) Mam dziecko w tej szkole i żal patrzeć w jakie bagno ludzie sami się pchacie ...