to bylo do jednej konkretnej wypowiedzi na tym forum,morze nie zajarzy
"MORZE zglos sie do szkoly,podszkola,naucza o czegos. Do szkoly nr 8 proponuje..... No chyba ze jedziesz nad moze... KOBIETO APELUJE PRZECZYTAJ TRZY OSTATNIE WERSY SWEJ WYPOWIEDZI."
Morze jest na północy kraju :) i nie rób taką ortografią złej sławy szkole w Częstocicach.
"to bylo do jednej konkretnej wypowiedzi na tym forum,morze nie zajarzy" no i lepiej żeby morze nie zaglądało na forum, bo będzie powódź :D
czyli nie są obsadzone wszystkie przedmioty w podstawówce. dziękuje tyle chciałam wiedzieć
Dajcie sobie spokój,szkoła zlikwidowana i nikt i nic tego nie zmieni.Trzeba było myśleć jak istniała ,co zrobić żeby przetrwała, bo była taka możliwość ,ale na szkołę już chętni byli od dawna.Nie patrzą na pracowników a na swoje interesy.
Może czas najwyższy ukrócić te interesy przy wyborach
wie ktoś może jaka jest subwencja na ucznia w takim stowarzyszeniu? Czy to jest taka kwota jak MEN podaje, czyli 5 304,35 na ucznia na rok szkolny?
w rzeczywistości trochę mniej, przy 50 uczniach na których pójdzie subwencja ( klasy I-VI i Klasa "0" na oddział 3-4 latków nie ma subwencji) to wychodzi jakieś 220 - 230 tys na rok, kwotę miesięczną, łatwo policzyć. Pełna pensja dla pracodawcy z minimum socjalnego to koszt około 2200 zŁ
budynek szkoły nr 8 to na jakieś 500 dzieci.Wprawdzie nie ma w stowarzyszeniach karty nauczyciela. ale żeby tra szkoła miała sens to musi być około150-200 dzieci.Według mnie to będzie jeszcze mniej niż było i po roku to padnie.Dziwię się rodzicom że nie chcą do ps3 lub 4 dawać dzieci. a gimnazjum to już porażka
to w takim razie jest sporo dzieci zapisanych do szkoły i na pewno przekroczy 100
a ja tam nie chciałbym żeby moje dziecko uczyła pan nauczycielka, która pracuje za najniższą krajową , tak jak np pani sprzątaczka i przez to jest rozgoryczona sflustrowana że tak nisko opadła jej pozycja zawodowa. wolę aby był to nauczycielka w miarę zadowolona ze swojej pracy i wynagrodzenia.wybieram szkołę publiczną
masz prawo. dzi s zarabiają dobrze a zadowolenia i efektów wielkich nie widać.
Ale majstrują przy tych szkołach. Znowu ktoś widzi tylko kasę, zamiast poziomu nauczania. Rodzice najlepszą szkołą dla waszych dzieci JEST SZKOŁA PUBLICZNA TAK JAK STUDIA NA UCZELNI PAŃSTWOWEJ.
Nie pozwalajcie sobą manipulować.
Daj rodzicom wybrać samodzielnie. Niektórzy chcą żeby nauczyciel zarabiał mniej.
do ósemki nie ma zapianych 100 uczniow - jest ich okolo 50
Po co dziecie narażać na stres!! i tak za rok trzeba będzie przepisywać dziecko od nowa bo już za przysłowiową złotówkę nie będzie najmu budynku tylko pełne opłaty (tak myślę) a tak to dziecko odrazu w nowej szkole i stres tylko jeden a nie co roku serwowany przez rodziców co roku.
To nie jest pewne, ze przetrwa rok. Ja wolę takie szkoły, przynajmniej nauczycieli się tam nie ozłaca. I większość rodziców uważa, ze za dużo zarabiają w publicznych za te kilka h. Poziom gorszy nie będzie nigdzie.
a czego będzie uczyła ta pani nauczycielka-sprzątaczka? 10:17
Zapisz do prywatnej. Tyle samo umie nauczyciel za 1000zł co i za 3000 i nie ubarwiaj rzeczywistości bo nauczycieli z sercem do dzieci coraz mniej. Widać to codziennie w tv.
to prawda