Żadna z pań nauczycielek z 8 nie chciała pracować w tej szkole w stowarzyszeniu bo mają kartę nauczyciela ,a mają najwięcej do powiedzenia.
Miały propozycję .
Trzeba było nie likwidować szkoły w Częstocicach i nie byłoby tego zamieszania, dzieci skołowane, rodzice też a nauczyciela nie mieli nic do powiedzenia, siedzieli cicho. Teraz pan radny walczy o szkołę, za późno....Ludzie niedaleko jest szkoła nr 3, będzie dowóz szkoły nr 4, macie ludzie wybór, ocknijcie się wreszcie, jakich radnych wybieracie
jak za póżno jak stowarzyszenie będzie tak jak chciał
Już wiemy na pewno,że się ockniemy przy wyborach i zaczniemy myśleć zanim wybierzemy,bo ten wybór był fatalny pod każdym względem.Radni dbają o swoje ze swoimi rządzącymi.Przykre,ale prawdziwe.Nie prosty pracownik,nie ważne ,że bez pracy,ale ważne ,że oni dopięli swego. Cóż,,taki mamy klimat".
Czy będzie 6 klasa i gimnazjum
jakie gimnazjum ? dzieci bedzie moze 5 ci co mądrzejsi wybiora normalne gimnazjum - małe ale o pewnym standardzie jakiekolwiek byle nie takie . zreszta ta cala szkoła ... patykiem na wodzie pisana
Oj mój Boże i po co ja było likwidować dla swoich interesów,szkoła po remoncie z pieniędzy unijnych pójdzie na zniszczenie i taką mamy politykę w Ostrowcu.
Będzie gimnazjum
Czy to pan Zawadzki odpowiada na te wszystkie pytania?Taka pewność co do gimnazjum,a skąd dzieci?
a pan radny Zawadzki to jakie ma wykształcenie, że się zajmuje stowarzyszeniem
on będzie prezesem a ludzi ma od pracy z wykształceniem i żonę
tak czytam te Wasze wypowiedzi i mam pytanie. Czy w tym stowarzyszeniu dzieci beda mialy wszystkie przedmioty, bo z tego co wiem nie ma nauczycieli do wszystkich przedmiotów np techniki. Co na to kuratorium ? czy juz wie ze dzieci nie beda uczyly sie wszystkiego ? no i ludzie co wy na to, ze dajecie dzieci do takiej szkoly - mialam tu zapisac dziecko - przeprowadzamy sie , ale z przerazeniem patrze na to wszystko i chyba zrezygnuje. Dzieci do gimnazjum rozumiem ze maja tylko nagonic kase z ministerstwa. jak moje dziecko ma sie uczyc skoro nie ma nauczycieli specjalizujacych sie w swoich przedmiotach. Np pani od przyrody chemii uczyc nie bedzie... w gimnazjum a nauczycieli z wieloma specjalnosciami stowarzyszenie nie zatrudnia itd itd...
mialam tu zapisac dziecko - przeprowadzamy sie , ale z przerazeniem patrze na to wszystko i chyba zrezygnuje. Dzieci do gimnazjum - gościu z 11;59 z tego co piszesz nie mówiąc jak , ty jesteś najlepszy specjalista od szkoły , zgłoś się morze zatrudnią cię w kuratorium , taki bajer to wciskaj swoim najbliższym i nie chachmęć jak wielu innych , takie jest społeczeństwo jeżeli ktoś próbuje coś zrobić dla dobra dzielnicy to od razu na nim psy wieszają , jeżeli nie jesteście mieszkańcami to najlepiej zamilczcie a jeżeli jesteście to sami spróbujcie coś zrobić bo najłatwiejszą rzeczą nieudaczników jest krytyka.
No to moze w takim razie skoro kłamię jasno mi ktos odpowie - czy sa obsadzone wszystkie przedmioty w podstawówce ? ? i kto bedzie uczył i czego w gimnazjum konkretne pytanie, prosze o konkretna odpowiedz i owszem bede mieszkancem dlatego jestem zainteresowana. Wrzesien za pasem I poważnie pytam - jaka jest opinia kuratorium na temat szkoły która ma powstac ?
zapisz dziecko do pg5 - warunki i dobrzy nauczyciele
i szkoła publiczna
popieram
Trzeba było przyjść na spotkanie organizowane przez radnego Zawadzkiego, nauczyciele byli na spotkaniu. Jeżeli chodzi o przedmioty uczone w szkole, to obecnie na większości kierunków studiów nauczycielskich są tzw. przedmioty łączone np. matematyka z techniką lub informatyką, historia z wosem lub historią sztuki lub muzyką, polski z rosyjskim, przyroda z biologią, geografią itp. Teraz nie ma nauczycieli uczących jeden przedmiot, tylko często jedna osoba ma kilka pokrewnych fakultetów (oszczędności kuratorium, by jeden nauczyciel uczy kilka przedmiotów). Tak jest wszędzie i w szkołach publicznych i stowarzyszeniowych i w płatnych prywatnych. A jeżeli szkoła ma zgodę na działanie to MUSI mieć pozwolenie z kuratorium.
MORZE zglos sie do szkoly,podszkola,naucza o czegos. Do szkoly nr 8 proponuje..... No chyba ze jedziesz nad moze... KOBIETO APELUJE PRZECZYTAJ TRZY OSTATNIE WERSY SWEJ WYPOWIEDZI.