To spotkanie to jakaś porażka, sądziłam że to będzie poważne spotkanie
Tylko że w Ósemce nie ma 100 dzieci, na które by poszła subwencja :) zakładając że wszystkie zostaną i żadne nie odejdzie - a już wiem, że zapisały się do Szewny i Chmielowa - jest ich z zerówka na chwilę obecną 80. Takie mam informacje przynajmniej. Natomiast poziom spotkania nie osiągnął nawet piaskownicy - zero konkretów same bzdury.
jaki ma być poziom ,czego wymagacie jak osoba która to zainscenizowała zachowała się niepoważnie wobec poważnych nauczycieli-cyrk ,szkoda słów,istny cyrk i ten pan jest radnym Częstocic-cyrk
Powaliłeś mnie ortografią... Ty to się nadajesz do edukacji ,wróć do szkoły.
Nie przesadzaj i nie czepiaj się rodziców. Można zrezygnować i znaleźć inną pracę, ale na pewno o wiele bardziej absorbującą i nie pozwalającą na przygotowanie świąt, wolnych wakacji, ferii i urlopów zdrowotnych. Z tym, ze niebezpieczna to praca też poleciałeś, wymień jedną bezpieczniejszą.Ilu tych uczniów noże nosi? Mam gimnazjalistę i nie słyszałam o takich rzeczach. Fakt, że mało pracujecie i jak za te godziny zarabiacie dużo. Nikt nie wymaga, żebyście uczyli za darmo, ale przestańcie wreszcie oczerniać rodziców i uczniów a zajmijcie się pracą. W ogóle nie piszemy razem...Pozdrawiam i życzę mniej jadu.
Do pełni obrazu należy dodać, że do Rady dostał się z ramienia PO, z tej partii startował, jak okazało się, że PO przegrało przeszedł do klubu p. Górczynskiego.
Szkoła mu jest potrzebna do organizowania zakrapianych imprez dla seniorów z Częstocic, bo jak zdobędzie potem głosy? zresztą na spotkaniu sam mówił, że szkoła będzie organizowała "fizyczne zajęcia dla seniorów', co poeta miał na myśli nie wiem, tą sprawę znał doskonale, szkoda, że nie było w jego przemowie nic, co świadczyłoby o tym, że chodzi mu o dobro dzieci mieszkających w Częstocicach, bo organizowanie czasu wolnego Seniorom, to jest bardzo marginalna strona działalności szkoły.
11:52 najlepiej rozwalić cały dorobek szkoły 8,jak ktoś chce prowadzić swoją szkołę to niech to robi sam od podstaw-wybudowanie,wyposażenie,zatrudnienie ,a nie kosztem innych.
Z tych stowarzyszeń,prywatnych szkół nic nie będzie, dzieci tam jest co kot napłakał i nie lepiej tę szkołę skoro już zlikwidowana przeznaczyć na lepszy cel,cel niosący pomóc ludziom starszym bo takich u nas przybywa a młodzi nie mają czasu zająć się starszymi-DPS jak już słychać głośno.Może władze zaczną myśleć a nie tylko układy. Szkoła ulegnie zniszczeniu inaczej-piękna szkoła, piękne miejsce tylko wystarczy trochę pomyśleć kochane władze skoro ją już zlikwidowaliście i to był błąd.
I jak zwykle wszystko niszczeje z czasem w Ostrowcu ,to i ta szkoła pójdzie w ruinę,to co wybudowali inni za innych władz obecnie popada w ruinę. Władze zastanówcie się co robicie, bo nie sztuką jest polikwidować wszystko w Ostrowcu i zniszczyć.
moim zdaniem nic się nie zmieni jeśli nawet przejmie to osoba prywatna nauczyciele będę uczyć tak samo a nad placówką też będą czuwać odpowiednie organy w gminie Kunów prowadzi osoba prywatna szkołę i jest dobrze to dlaczego tu od razu zakładacie że będzie źle ?
Ja rozmawiałam z p. Zawadzkim i na początku rozmowy od razu powiedział, że przyszła dyrekcja która miała prowadzić spotkanie pojechała do szpitala na mnie osobiście nie wywarł złego wrażenia.
Jakie to ryzyko? Nauczyciele przecież będą uczyć jak zawsze. Zresztą i tak od dziecka i rodzica zależy ile będzie umiało.
Nie umiesz już wymyśleć głupszej teorii ?
Z pośród tych 18 dzieci z Częstocic, żadne nie pójdzie do szkoły w tym roku... Za to za kilka lat pójdą wszystkie, bo jest jeszcze kilka szkół w naszym mieście. Z resztą te 18 dzieci to idealny argument za likwidacją szkół. Jaki jest sens utrzymywać całą szkołę tylko dla 6 klas składających się z 15-20 uczniów, których można wysłać do innych szkół, a na tej 1 zlikwidowanej szkole zaoszczędzić spore pieniądze w budżecie miasta?
klasy w tej szkole, z tego co wiem, to od 8 do 14 (najliczniejsza) uczniów. Do pierwszej klasy w tym roku poszłoby 9 a odchodzi szósta, która ma 11 uczniów.
Ryzukujesz tym, ze ta szkoła się utrzyma i za rok może jej nie być. Dziecko przeżyje kolejna likwidację swojej szkoły... Warto ? Niestety ekonomia jest nieubłgana
A ja to bym wolał, żeby pracowali za darmo. :) Uważasz, że jak będą zarabiali mało to będą sobie żyły wypruwać dla twojego dziecka? Tylko będą patrzeć, jak zwiać do normalnej szkoły.
Pan Zawadzki za taki szalowy wyskok jak z konopi powinien byac z radnego usuniety wiadomo gdyby byl radnym z PISU to tylko by grzmialo po drugie pan Zawadzki nas jako elektorat PO zrobil w ciula my glosujac na na Po a on egzorcysta wypiol na nas d..ei poszedl do PSLU i tez jego mandat radnego ma miejsce w koszu panie Zawadzki koszula i krawat nie swiadczy o czlowieku
szok i rozczarowanie
nie masz racji gościu z 22:40. Nikt w takiej szkole nie zatrudni nauczycieli na etat to będą zatrudnienia na pojedyncze godziny - tyle ile jest godzin danego przedmiotu w tygodniu - tak wiec umowa zlecenie na przeprowadznie tygodniowo 2 godzin historii daje to 8 godzin miesięcznie czyli 8/40 - to nawet nie jest 1/4 etatu - z 1800 zł- wypłata 450 zł BRUTTO policz sobie jakie kokosy ten człowiek zarobi. Ktoś pisał ze najwiekszą szansę na etat ma polonista to też nie jest prawda polonista dostaie pół etatu czyli do reki 600 zł i tez na umowę zlecenie. To może być praca dorywcza, ale napewno nie utrzymanie. Wiem zaraz wylejecie wiadro pomyj na nauczycieli, ale obiektywnie zastanówcie się czy to jest dobra oferta pracy dla ludzi z wyższym wykształceniem, często ze studiami podyplomowymi. Nikt poważnie do takiej pracy się nie przyłoży - umowa zlecenie na kawałki etatu. Szczególnie, że w mediach pan Zawadzki przedstawia sprawę wręcz w tęczowych barwach. Taką pracą na godziny będą raczej zaiteresowane osoby bardzo młode, którym nikt nie będzie w stanie pokazać, jak naprawdę wygląda warsztat pracy nauczyciela.Ja raczej podziękuję naprawdę wolę wyjechać z tego miasta - a szkoda .... Lejcie dalej pomyje na nasz zawód, to potraficie najlepiej.
Wasze dzieci będa wyedukowane i wychowane, niech upadną wszystkie autorytety- do tego dążmy. Dom, rodzina, szkoła. Niech dzieci chowa ulica, a nauczyciele niech pracują na godziny w szkołach, bo tak naprawdę nie wiecie co my w ramach 40 godzin tak naprawdę robimy - brawo!