Od kogo tu wymagać? Nawet hymn jest w rytmie disco polo,
kibicowanie za profity,nie będzie profitów w bodzechowskim klubie nie będzie kibiców.Mięliście kiedyś niezły kawałek na hymn ,który pasował do miejskiego klubu. Ten obecny to wiocha.
nawet nie umiesz napisać poprawnie KSZO, dla Ciebie i Tobie podobnych możemy być nawet i srodzechowem - kogo to obchodzi :)
Nie tylko szalikowców denerwuje chamskie określenie przez fanów SSA, Boba i Zbigniewa- Bodzechów. Też bym wolał, by KSZO zaczęło od B-klasy, ale nikt się tego nie podjął i chwała Panu łacie, że mamy w Ostrowcu KSZO 1929.Prawda jest taka, że w Polsce w ten sposób przeniesiono wiele klubów. Przeważnie takie zmiany zachodziły w obrębie jednego województwa, np. Amica Wronki-Lech Poznań, Spartak Suskowola-Motor Lublin,KKP Kielce-Korona Kielce, zespół spod Szczecina -Pogoń Szczecin. Zdarzały się też z różnych części Polski np. Groclin Grodzisk-Polonia Warszawa, Piotrcovia-Pogoń Szczecin. I tylko zawistni kibice mówią na Lecha Amica, czy na Polonię Dyskopolo. W ligach amerykańskich takie zmiany to norma, choćby ostatnio: Atlanta Trashers- Winnipeg Jets, czy Charlotte Hornets- New Orleans Hornets, nawet Lakersi są zespołem przeniesionym z Minnesoty.
Natomiast zgadzam się co do dopingu na meczach piłki ręcznej i siatkówki. Tego brakuje, na piłce nożnej jest ok, ale inne sporty są z niewiadomych przyczyn zaniedbywane. Dziś jest świetna okazja ku zmianie, bezpośrednio po meczu z Wichrem mecz szczypiornistów z zespołem z Tarnowa, który wywalczył awans do wyższej klasy rozgrywkowej. Tym bardziej, ze spodziewany jest przyjazd fanów gości.
Nikt mnie nie zmusi, żebym nagle zaczął się interesować piłką ręczną i siatkówką. Tak samo mnie to interesuje jak grzybobranie. Mam takie prawo? Mam. To teraz bądźcie cicho.
Uczcie się bodzechowioki od Stali Stalowa Wola. Tam po meczach piłki nożnej doping przenosi się na kosza. Ale gdzie Stalówka, a gdzie Bodzechów. Zawsze bici, poniżani z Bodzechowa fani:-)))
Zgadza się, każdy ma prawo kibicować komu chce. Jednak fani innych klubów np. Legii, Wisły, Unii Tarnów, czy Śląska organizują doping również na innych sekcjach.
Widocznie kibice tych klubów lubią także inne dyscypliny sportu. Ich sprawa. Lubią to kibicują.
No tak, najlepiej wymagać od garstki kibiców żeby prowadziła doping na trzech frontach - jak we Wrocławiu, Warszawie i Krakowie...jasne...
To nie jest argument. Jest wiele mniejszych (lub porównywalnych) ekip od KSZO.Podałem też przykład Unii Tarnów ( doping na 3 frontach), doping prowadzą na koszu np. Stalówka, czy Siarka. Ale jak ktoś napisał niżej to są wasze sprawy.
Zastanawia mnie jedno, nazywacie nas "Bodzechowem", a gdy przychodzi mecz Lecha w Kielcach, Lecha na Legii czy potrzebny doping na piłce ręcznej lub siatkówce, to nagle wszyscy zwracają się do nas z wielkimi prośbami, rzucają hasła jakie to "KSZO jest jedno" i deklarują wielkie przywiązanie do KSZO.
Ogarnijcie bajere, bo narażacie się na śmieszność.
A to jakie obierzemy priorytety nie zmienią żadne wypociny anonimowych frustratów na forach internetowych.
Dobrze, że to KSZO 1929 powstało bo przynajmniej mamy rywalizację w zdrowej atmosferze i choć szczebel rozgrywek nie za wysoki, ale przynajmniej można coś tej piłki zobaczyć na żywo. Z czasem może nawet trafi się (jak ślepej kurze ziarno) większy sponsor jak np. w przypadku Niecieczy. Bo przyznacie, że poziom obecnie reprezentujemy podobny jak oni parę lat temu, ale na pewno klub 70-tysięcznego miasta byłby lepszym "kąskiem" niż przytaczany przeze mnie przykład klubu z wioski.
Dużo będzie zależeć od sponsorów i od tego, czy miasto wejdzie w to przedsięwzięcie. Sam Pan Darek ma pieniądze na IV ligę, ale trzeba mu pomóc. Ale to jest temat inną dyskusję.
Otrzyj w końcu te łzy po ssaczach :)
Inwestorów z Izraela nie ma i nie będzie - uwierz mi :)
http://www.ostrowiectv.pl/2,1299-kszo_1929_ostrowiec_sw.-_wicher_miedziana_gora__6%3a1.html