Trzeba uważać na biznesmenów prowadzących spółki z o.o. z oszałamiającym kapitałem zakładowym 5000zł. (minimalny do utworzenia spółki). To jest chyba ratunek dla desperatów i bankrutów.
To nie już 50 tys. zł ?
Ale zobacz jaka jest znikoma wiarygodność takiej firmy, niech taki "przedsiębiorca" świadczy usługę i błędnie ją wykona i tu zaczynają się problemy. Omijać takich upadluchów szerokim łukiem.
Właścicielka jednej z firm, która działa m.in w Ostrowcu ma na siebie zarejestrowanych 200 takich spółek, każda założona za 5 tys :)
Np. Verona consulting
Dlaczego wrzucasz wszystkich do jednego worka?
Ooo,odezwała sie hipokrytka która czyni to na okrągło.
Aż śmiech bierze jak widzę firmę tj. sp. z o.o. z kapitałem 5000zł. Wiarygodność takiej firmy w mojej ocenie jest znikoma nie mówiąc już o osobach zarządzających zwanych "prezesami".
Kolejny ,prawny ,,kwiatek" w tym państwie prawa i sprawiedliwości.Tak samo,jak zatrudnianie zdrowych niepełnosprawnych.Cwaniacy śmieją się prosto w oczy dostając dotacje na każdego zatrudnionego.By uciec z kosztów i nie płacić podatków,kupuje się do firmy kolejny,niepotrzebny samochód albo wyposażenie biura na poziomie międzynarodowej korporacji.I najgorsze jest to,że wszyscy o tym wiedzą ale nikt nic nie robi w kierunku zmian chorych ustaw.Najlepiej zająć się babską dupą i wprowadzać w życie kolejną ustawę antyaborcyjną lub przyznawać sobie wypasione premie.To o tych z Wiejskiej.