Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu


- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy jesteś za przeprowadzeniem w Ostrowcu Świętokrzyskim referendum odwołującego prezydenta miasta
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

Sos mięsny

Ilość postów: 12 | Odsłon: 1220 | Najnowszy post
  • Sos mięsny

    Moi drodzy proszę powiedzcie mi jak robicie sos mięsny i jak go podprawiacie?POMOZCIE

    Gość_Kaja
    Zgłoś
    Odpowiedz
    • Odp.: Sos mięsny

      Najpierw porzadnie rumienie z cebulka dodana na koncu smazenia, podlewam wode, gotuje gotuje gotuje , solę i zaprawiam mąką z wodą.

      Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz
      • Odp.: Sos mięsny

        mąka w sosie FUJ

        Gość_xs
        Zgłoś
        Odpowiedz
      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 4

        Odp.: Sos mięsny

        Także porządnie rumienię mięso i cebulkę na dobrym tłuszczu i obsypuję mąką... rumienię jeszcze chwilkę i dodaję zimnej wody około 1 litr. Zagotowuję i doprawiam w zależności od tego jaki smak sosu chcę otrzymać. Ale na pewno sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie , prawdziwki suszone/ 3 szt./ i odrobinę vegety. Dodaję odrobinę suszonej cebuli...Gotuję na bardzo wolnym ogniu do miękkości mięsa. Jeśli za dużo odparuje to dolewam niewielką ilość wrzątku. I pilnuję, by się nie przypalił. Zdradzam przepis prababci :) Smacznego!

        Sos jest pyszny... Zarówno do klusek śląskich, ziemniaków, jak i do makaronu.

        Gość_dobra kuchareczka
        Zgłoś
        Odpowiedz
      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 5

        Odp.: Sos mięsny

        trzeba porządnie że tak to ujmę przypalić mięso potem zalać wodą i gotować do miękkości

        Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz
        • Odp.: Sos mięsny

          kuchareczko, twoja prababka znała już vegete? :)

          Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz
          • Odp.: Sos mięsny

            Zazdroszczę Wam tych sosów.Mój jest bardzo prosty.Duszę kawałki mięsa do miękka.Dorzucam je do ugotowanego sosu z torebki i gotowe.

            Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz
            • Odp.: Sos mięsny

              ja robie tak samo tylko jeszcze dodaje papryki czasem taki mix kukurydza fasola i doprawiam lubię ostre przyprawy :)

              blondi
              Zgłoś
              Odpowiedz
              • Odp.: Sos mięsny

                Dokładnie tak, bo brązowy kolor sosu zależy od tego jak mocno zrumienimy/przypalimy mięso. Liść laurowy, ziele angielskie to podstawowe przyprawy nadające smaku. Kaja powodzenia :)

                Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz
            • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 11

              Odp.: Sos mięsny

              jak mozna sos z torebki jesc?fuj! jak niemasz czasu sosu zrobic albo nieumiesz to lepiej wcale nierob

              Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz
          • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 10

            Odp.: Sos mięsny

            Do Gość10:19

            Bo tak to jest, jak się podaje przepis o 24 z minutami. Zabrakło kilku objaśnień, ale wszyscy wiemy o co chodzi:) Może być bez vegety! :) i tak go wszyscy z mojej rodziny uwielbiają.

            Gość_dobra kuchareczka
            Zgłoś
            Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 12

      Odp.: Sos mięsny

      I przez Was właśnie sos do kaszy gryczanej gotuje. Już czuje zapach ;-)

      Tennessee
      Zgłoś
      Odpowiedz
1 post w tym wątku został wyłączony z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tym postem.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Losowa firma:
Biuro Rachunkowe "Complex"
Branża: Biura rachunkowe
Dodaj firmę