Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy jesteś za przeprowadzeniem w Ostrowcu Świętokrzyskim referendum odwołującego prezydenta miasta
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 42

Odp.: Sondaż: zaledwie co piąty Polak chce pójść na wybory 10 maja

21:46-jest zasadnicza różnica pomiędzy Piłsudskim a Kaczyńskim. Piłsudski był bowiem patriotą, a Kaczyński nie myśli o Polsce, tylko o władzy. Za patriotę (rosyjskiego) też się zapewne uważa Putin. :)

maru1
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Odp.: Sondaż: zaledwie co piąty Polak chce pójść na wybory 10 maja

Maru - Piłsudski myślał również o władzy. Uważał, że (podobnie jak Kaczyński) zna jedyną drogę dla Polski. Znam dobrze biografię marszałka i mam do tej postaci stosunek raczej letni (za maj 1926 roku szczególnie) - więc pod niebiosa go nie będę wynosił, ale wiem, że komendant również o własną prywatę nie dbał.

A czy Putin jest rosyjskim patriotą? W punktu widzenia przeciętnego Rosjanina - tak. W Rosji nie da się inaczej rządzić - ten kraj albo jest rządzony silną ręką, albo się rozpada.

A, że robi przy tym dużą kasę? Pewnie tak - tylko, że to nie moje pieniądze i jak Moskale nie mają z tym problemu, to cóż ja mogę powiedzieć?

Ciemniak13
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

22:06-ponoć Putin jest najbogatszym człowiekiem na świecie, a majątek ma na słupy. Oglądałem kiedyś fajny dokument na ten temat.

Wracając do Piłsudskiego - to się z Tobą zgadzam w zakresie przewrotu i sanacji. Ciekawe co by było, gdyby faktycznie Polska dogadała się z Francją i prewencyjnie zaatakowała Niemcy?

Piłsudski wysiadł jednak z tramwaju na odpowiednim przystanku, a Kaczyński rozpędza tramwaj, w którym umieścił cały naród - w dwóch wagonach. Prędzej czy później ten rozpędzony tramwaj się wykolei...

No i Piłsudski za młodu był socjalistą, a Kaczyński niby nie :)

maru1
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Gość_foliarz
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 66

Bieda byla straszna za Pilsudzkiego i tyle starsi ludzie mowili

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

a za CARA to była bieda że ho ho

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

07:34 malo jesz i h wiesz

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Ale rucham więcej niż ty stulejkarzu

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 59

PO DUDACH DO CELU !!!

Gość_Adrian
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

W skrócie ucinając dyskusję; PiS = PZPR + kler

I nic więcej

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 108

Jeśli wybory nie są kontrolowane przez opozycję i różne siły społeczne, to nie można mówić o demokratycznych wyborach, o uczciwym państwie

Gość
                  Zgłoś
                  Odpowiedz
              • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 61

18:55

i co jeszcze?? urnę wyborczą na głowę mają założą?hehe

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz

PO=Oszuści+donosiciele+tusk+merkel

Jeszcze mam wyliczać?

Gość
                  Zgłoś
                  Odpowiedz

poprawka,sorry ale ja jestem 2

Gość
                    Zgłoś
                    Odpowiedz

Tak donoszą że u nas kulawy chce zrobić dyktaturę podobną do tej na Białorusi czy Korei Północnej . I mają w tym moje pełne poparcie

Gość
                      Zgłoś
                      Odpowiedz

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -