Zagłosuje na Prawo i Sprawiedliwość
... oczyścimy i dzięki temu będziemy mieć wolne miejsca pracy dla swoich wypadałoby dodać
Na nikogo, gdzie programy? gdzie spotkania przedwyborcze?? co, powyklejali plakatami całe miasto i mysla ze to wystarczy??? zenada nie polityka
Masz rację ja też głosuję na PiS. Nie będę pracował do śmierci (67) lat i jeszcze jeden dzień dłużej. Chcę być na emeryturze chociaż 3 lata a nie rok, bo średnia życia chłopa to 68 lat.
Widzę że PiS ma "konkretnych" wyborców. Oprócz nienawiści do PO przyciąga ich głównie przywrócenie wieku emerytalnego, co przy pomysłach gospodarczych PiSu i niechęci do likwidacji ZUSu może być naprawdę ciężkie do zrealizowania. Zresztą podejrzewam, że skończy się tak, że będą chcieli zrobić referendum, albo zaczną straszyć ludzi, że jak się to wprowadzi, to emerytury będą marne, wyrabiając w obywatelu przekonanie, że to właśnie jego wina, tak jakby ten nie oddawał dość sporej sumy pieniędzy, przez wystarczająco długi czas.
Troszkę się zapętliłeś... Zrozumiesz czemu jak odpowiesz sobie na pytanie, kto sprawił, że obywatel oddaje te spore sumy pieniędzy, które przez ostatnie 8 lat były coraz wyższe (obecnie to już ponad 50% tego co realnie zarobimy odprowadzamy w formie różnych danin) i kto wydłużył ten czas, który nazwałeś "wystarczająco długim czasem"...
Ja wiem, że PO i PSL są głównymi winnymi tego stanu, ale co robiło PiS, przecież nie zrobili nic co mogło by poprawić sytuacje przeciętnego Polaka. W wielu głosowaniach byli zgodni. A teraz nie maja wcale jakiś specjalnych pomysłów, żeby uzdrowić gospodarkę. Ja też jestem za przywróceniem wieku emerytalnego, ale żeby tego dokonać to potrzebne są naprawdę śmiałe reformy. Przede wszystkim trzeba zlikwidować składkę ZUS. Ja osobiście jestem za emerytura obywatelska. Czyli za tym, żeby każdy dostawał taka sama emeryturę, nie zależnie do tego czy pracował jako sprzątaczka, czy lekarz. Oczywiście, nie finansowane przez ZUS, tylko z innych podatków, głównie konsumpcyjnych i na poziomie minimalnym, w razie gdybyśmy wszystko za życia przetracili, a nic nie odłożyli, mimo niskich podatków.
Ja powiedziałem sobie, że zagłosuje na tego, kto będzie na tyle odważny, żeby w kampanii wprost powiedzieć, że chce zlikwidować urzędy pracy, a co za tym idzie tracąc głosy pracowników tychże placówek. Jak na razie tylko KORWiN coś takiego zaproponował, a myślę, że i prawicowa część Kukiza też by za tym głosowała.
Ludzie dajcie już spokój z tym co było i nic dobrego nie przyniosło. Potrzeba nowych ugrupowań w sejmie, a nie odgrzewane kotlety. Czas skończyć z dzieleniem narodu i pokazać że nie będziemy się bawić w ich gierki.
Leszku a co mogło niby PIS zrobić skoro jest w opozycji. W większości głosowań byli przeciwni ale PO i PSL w obecnym sejmie mogli przegłosować wszystko bo mieli większość. Zganianie teraz winy na opozycję jest jakimś absurdem.
W większości głosowań w sprawach światopoglądowych byli przeciwni PO i PSL, ale jeśli chodzi o sprawy gospodarcze to tu już nie bardzo, a chyba gospodarka jest w tej chwili najważniejsza. Poza tym bycie w sejmie, nie polega tylko na głosowaniu, można wnosić projekty ustaw, a nie przypominam sobie żeby PiS zaproponowało coś co sprawiło by, że więcej pieniędzy zostanie w kieszeni podatnika. Do tego ostatnie głosowania w absurdalnej sprawie delegalizacji śmieciowego jedzenia, pokazuje że PiS tak jak i PO idzie w kierunku zakazów i nakazów, a nie edukacji obywatela, żeby ten sam dokonywał lepszego wyboru.
Powiedzcie mi czym ten PiS Was tak uwodzi? Przecież ich program opiera się na rozdawnictwie. Nie mówią nic o likwidacji absurdalnych urzędów, o obniżaniu podatków, tylko próbują kupić wyborców obiecując że im coś dadzą. Ja nie twierdze że PiS będzie rządziło gorzej od PO, bo trzeba bardzo nie lubić swojego kraju, żeby robić to co PO, ale czy nie czas na jakieś konkretne reformy po których odczujemy, że w kraju żyje się lepiej?
Leszku projekty ustaw lądowały w sejmowej zamrażarce. Jak w takiej sytuacji można było cokolwiek zrobić? Pożyjemy, zobaczymy. Ja dam im szansę bo rządów PO mam już po dziurki w nosie.
Jak raz PO wiele pożytecznych dla kraju reform wprowadziło przy nieustannym sprzeciwie PISu, który żadnej konstruktywnej nie przedstawił. Nawet na finał był przeciwny zmianom w kodeksie drogowym cywilizującym prawo pieszych
Jakieś to reformy, które były takie wielce pożyteczne? I dla kogo one były pożyteczne? Bo raczej nie dla szarego obywatela. Czemu twierdzisz, że obecne prawa pieszych nie są ucywilizowane? Czyżby pieszy musiał według prawa drogowego skakać po drzewach jak małpa?
moze nie będziesz pracował ale umrzesz na głodowej emeryturze. a założe się że itak pis zmieni zdanie co do lat pracy.
Skoro tak platforma mówi o pisie to tylko mnie utwierdzają, że pis ma całkiem niezły program...
PIS oczywiście bo muszą oni spróbować,zobaczymy i wierzymy że to będzie dobry głos zmiany
http://ewybory.eu/sonda-uliczna-w-woj-lubuskim/
sonda przedwyborcza z bastionu PO nawet stefek burczymucha nie pomoze
piękny wynik
Po co marnować dwa lata?