przekażmy dalej w świat, nasi naukowcy odkryli że można jeść sól drogową, okazało się że jest szkodliwa tylko dla karoserii samochodowej i obuwia
pismen - chciałbym zobaczyć jak wcinasz tą nieszkodliwą sól. Trzeba nam więcej takich jak ty "mondrali".
"Specjaliści żywieniowi obliczyli, że przeciętnie człowiek spożywa około 5,5 kg różnych dodatków typu E w ciągu roku. Wiele ludzi, ale także i przemysł spożywczy, zadali sobie pytanie, czy taka ilość chemii nie jest szkodliwa. Wtedy też powstał nowy segment zdrowej żywności (bio), na którego produkty wraz ze wzrostem naszej świadomości rośnie. Zdrowa żywność zwana także ekologiczną jest pozbawiona wszelkich dodatków, dzięki czemu jest zdrowsza. Poniżej znajduje się lista grup dodatków żywieniowych, których przebywa z miesiąca na miesiąc. Obecnie jest ich już ponad tysiąc."
http://www.abcgospodyni.pl/polepszacze.html
http://www.food-info.net/pl/ - pozycja menu "E-numery"
A co jest kilka pieterek wyzej - nie to samo. Super wyniki, tylko nic nie znaczace bez podania norm dopuszczalnosci.