że niby z play i tvp, ze niby ZA DARMO, patrze a ja mam na koncie minus 12 złotych!! czy też dostajecie takie oszukańcze sms i czy można gdześ to zgłosić coś z tym zrobić??
Ten pierwszy jest darmowy i zazwyczaj trzeba wysłać stop na niego by zatrzymać karuzele sms-ów które się aktywują po wysłaniu zazwyczaj start na ten darmowy numer .
Ten drugi zawsze był płatny 4 zł + wat ,play średni ma pewnie z tym związek ,a TVP pewnie organizowało jakiś konkurs i łowi jeleni na nagrodę i abonament przy okazji .
i tu się mylisz.. podam Ci dokładna treść smsa z numeru 7408: Ile padnie bramek w dzisiejszym spotkaniu ROSJA - CZECHY? 1 -nie więcej, niz2, 2 - więcej niz 2. Odpisz ZA DARMO: 1 lub 2 pod 8068 sms.tvp.pl Mobiltek no a z konta wcięło.. sprawa nadaje się do prokuratury bo to oszustwo na skalę ogólnokrajową. Niwuewiem tylko czy cwaniaki nie zabezpieczyły się regulaminami ale to mało ważne bo wprowadzają ludzi w błąd pisząc że odpisujesz za darmo a faktycznie płacisz.
nic z tego wysłałam stop i dalej przychodzą sms-y
nie odpisujcie wogule , ja też odpisywałam i wyczyściłam konto. Wszędzie złodzieje , jak się człowiek sam własnym garbem nie dorobi, to nikt mu nie da wygrać
Proponuję Ci jednak przeczytać regulamin i wysłać ten sms jak pisałem ze stop ponieważ SMSy będą Ci przychodzić do momentu aż nie wyślesz smsa lub maila koniec gol .
NIE DAJCIE SIĘ NABRAĆ TO CWANIACZKI PO WYSŁANIU SMS PÓZNIEJ TRZEBA WYBRAĆ NAGRODĘ ,POZNIEJ KOLOR NAGRODY ITD BEZ KONCA OSZUSCI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Stop trzeba wysłać na 8068.
lepiej nic nie wysyłać bo może znowu walnąć 5zł, sprawa zgłoszona do play, w play twierdzą że ktoś się pod nich podszywa, w takim razie niewiem dlaczego nie zgłoszą na policję..
Posluchajcie mialem ten problem i kradlo mi z abonamentu :-) dostawalem platne smsy ok 4 zl okolo 6 sztuk dziennie STOP nie pomagal . Zadzwonilem do operatora , tam mi powiedzieli ze te smsy to naciaganie i mozna sprawe wytoczyc ale nie sadowalem sie o stopare zlotych . Pani z infolini po prostu zdezaktywowala ta usluge i zablokowala smsy z tych numerow i prawie rok mam spokoj. pozdrawiam :-) nie djcie sie lapac :-) i dzwoncie do operatora ja w tej sytuacji jestem zadowolony t-mobile :-)
moze i tylko moja ale nie pisze tego zeby reklamowac siec tylko podalem rozwiazanie problemu o ile sie nie myle infolinia operatora jest darmowa . kurde czlowiek chce pomoc i tez zle ;/
Umiecie czytać ze zrozumieniem ? Pierwszy sms jest darmowy. Tylko trzeba go wysłać na nr 8068 a nie jak większośc z przyzwyczajenia wciska w telefonie odpowiedz i wtedy leci na 7408. Na ten numer każdy sms jest płatny prawie 5 zl. Już kilka razy wysyłałem i zadnej opłaty m,i nie pobiera.
czytaj ze zrozumieniem. Oto cytat z regulaminu: "Koszt wysłania jednej odpłatnej Wiadomości SMS pod numer 8068 i 80074 wynosi 0zł".
Wysłanie nic nikogo nie kosztuje ale wiadomość SMS jest ODPŁATNA!!! Rozumiesz teraz? Przy tak sformuowanej treści regulaminu nabrałem podejrzeń i skasowałem zaproszenie.
dziękuje za rade. Właśnie wysłałam sms pod nr 8068 o treści STOP i przysłali mi wiadomość, że dziekują mi za sms i, że mój numer dot. jakiejś loterii w komunikacji został WSTRZYMANY. Mam nadzieje, że więcej nie dostane platnych sms
Polecam przeczytac http://www.gazetaprawna.pl/wiadomosci/artykuly/482051,krrit_i_uke_ostrzegaja_uwaga_na_sms_owe_konkursy.html