Jesli wesele jest na 200osób to tak ,bo sal na taka ilośc osób w Ostrowcu i w okolicach Ostrowca jest mało ,natomiast do setki osób spokojnie można zorganizować ślub i wesele na 3 miesiące przed .Hoteli i resteuracji jest wystarczająco a samych wesel jest coraz mniej .Obecnie modne sa sluby i przyjęcia zamiast tradycyjnych wesel z poprawinami .Wynika to przede wszystkim z ekonomii i rozsądku młodych -po co wyprawiac wielkie weselisko ,jesli te pieniądze można wydać na jakąs wycieczke albo urzadzenie się .
Zazwyczaj schody zaczynają się na te 3 miesiące przed ze znalezieniem zespołu dobrego i fotografa. Byłam w jednej firemce od zdjęć w której już wpisują na 2015 rok a na pytanie czy dałoby się coś w tym roku dla znajomej to pan się tylko uroczo uśmiechnął i że niestety nie ma szans. Koleżanka też ma już papier na zespół na kwiecień 2015 roku. Także, nie wiem czy te 3 miesiące przed to nie jest tak, że może się i kogoś znajdzie ale kogo to nie wiadomo.
Gościu 15:46 uwierz że tak właśnie jest. Oczywiście niektórzy wariują i zamawiają wszystko z trzyletnim wyprzedzeniem ale nie oznacza to, że w pół roku czy nawet trzy miesiące nie można zorganizować dobrego wesela. Życie przynosi wiele niespodzianek i przez dwa czy trzy lata wiele może się zmienić. Dlatego dla mnie to jest czyste szaleństwo tak wcześnie wszystko zamawiać. Poza tym, tak naprawdę te sale czy zespoły nie różnią się aż tak bardzo między sobą, no chyba że cenowo. Jest jeszcze jedna zasada, im wcześniej zamawiasz, tym więcej płacisz ;)
na 2 lata to się zamawiało zespoł 2-3 lata temu a nie teraz, tak samo jest z salami,ewentualnie na czerwiec ,sierpien może byc gorzej a tak są wolne sale i zespoły kto ci takich głupot naopowiadał chyba niejesteś w temacie,podzwon to zobaczysz jak mają pozajmowane
miał ktoś doczynienia z zespołem Komfort na weselu ?
POLECAM ZAJEBISTY LOKAL "REZYDENCJA SANDOMIERSKA", byłam ostatnio na weselu u znajomych, sala zwaliła mnie z nóg, czegoś tak pięknego nie widziałam nigdy, do tyego wszystko super zorganizowane, jedzonko pycha, fajna sprawa
do anetki: rezydencja sandomierska przed sandomierzem jakieś 5 km jak jedziesz z Ostrowca, wejdz sobie na ich stronkę i tam sprawdz dokładny adres , lokal naprawdę na poziomie, z klasą, a ceny nie są wygórowane, ja też zaklepałam sobie tam swoje weselicho na 2015
polecam kamerzyste Leszka Pietrzykowskiego ladnie robi filmy
Jakie to koszty dla 150 osób? tak około
Młoda Para
sukienka ślubna, plus welon, plus inne dodatki
garnitur ślubny, koszula, krawat, pasek itd.
jakiś komplet wizytowy na poprawiny
drugi garnitur na poprawiny
obuwie po 2 pary dla każdego
Rodzice:
sukienka wizytowa, garnitur, obuwie
Dekoracja Samochodu?
Dekoracja Sali?
Kwiaty dla Młodych i Świadków
Kamerzysta, Fotograf, Zespół/Dj
150 osób
Swojski stół
Barek alkoholowy
Dajcie wstępną wycenę, czy mnie stać :)
Znaczy się kto ma ci to wycenić?Żartujesz sobie?
Na ponad 130 osób wyszło nas ok 45-47 tyś. z poprawinami, liczę wszystko oprócz ubierania rodziców ;)
do Goscia_Maniek: Hahaha....Tylko nie pan Pietrzykowski. Najgorszy kamerzysta!!!