Witam wszystkich forumowiczów mam pytanie jaki jest mniej więcej koszt ślubu chodzi o organiste ubranie Kościola i Księdzu i jaki koszt wesela mam około 70 osób mieć. Aczkolwiek jeszcze nie jest ustalony termin
Hej. My na jednodniowe wesele dla 100 osob wydalismy 18tys. Organista 300zl, Pani Koscielna chyba 250 ale nie pamietam dokladnie a dla Ksiedza co łaska. Dodam ze mielismy w Kosciele na Ogrodach. Pani Koscielna slicznie przystroila Kosciol a Pan organista zaspiewal piesni ktore razem ustalilismy. Rodzina byla bardzo wzruszona bo Ksiadz pieknie poprowadzil Msze Św.
My na 100 osob w tym roku zaplacilismy 37tys. I nie bralismy rzeczy jedynie z górnej polki. Dla sióstr zakonnych 250 zł i dla Księdza 500zl, przystrojenie mielismy z kwiaciarni koszt okolo 400zl.
Sporo biorą jak za Ślub. Praktycznie to samo co za pogrzeb.Organista 300zł. A niewiecie może czy jest gdzieś wolne miejsce dla organisty w Ostrowcu lub okolicy?
a ile wcześniej termin ustalaliście ? Pozdrawiam
Wiesz że czym później tym tym gorzej z terminem, godziną i może być też i drożej. Jeśli organizujesz jeszcze wesele to pamiętaj źe musisz zgrać termin: wolna sala i wolny termin w kościele+ zespółmuzyczny. Więc nie czekaj tylko możliwie wcześnie zacznij organizację.
Tak tak wiem że najpierw sale wiem wiem ;) nie mam kogo dopytać dlatego pytam na forum
pół roku