Witam.Mam pytanie,czy policja może namierzyć telefon który jest wyłączony i nie ma w sobie karty SIM ?
Moim zdaniem jak wyłączony to nie,dopiero jak ktoś go uruchomi i będzie się logował.
Znam przypadek,że znaleziono telefon i po pół roku przyszło wezwanie do komendy gość zapłacił jakąś kare pieniężną bo miał 2 tygodnie na oddanie zguby a potem jest winny przywłaszczenia mienia czy paserstwa (pewności nie mam nie mniej to autentyczny przypadek).Do ludzi doszli po zarejestrowanych numerach .
Człowiek,dokładnie :)
Gdy telefon jest wyłączony nie loguje się,dopiero po uruchomieniu można go namierzyć,ponieważ wtedy następuje logowanie do sieci BTS.
Są różne tel,te nowocześniejsze posiadające kamerke z przodu mają możliwość w systemie Avg antywirusowym chyba,jest opcja ustawienia robienia zdjęć użytkownikowi nowemu po kradzieży bez jego wiedzy i wysyłania na maila ustawionego przez poprzedniego właściciela,nawet po zmianie karty sim,nie mówie już o lokalizacji czy zdalnym blokowaniu poprzez hasło,wtedy tel tylko do kosza się nadaje
Gosc,18:35.
Zgadza sie...ale musisz miec wlaczony telefon.
Mam antywirusa AVG dla smartfonow i korzystam z funkcji "Antirrobo".Rejestrujesz swoje konto "gmail" w Google Maps, ktore pozwala na lokalizacje telefonu.
Lecz jeszcze raz powtorze,telefon musi funkcjonowac !
Mojemu synowi rok temu ukradli nowoczesny tel. z GPS. Oczywiście na policję zgłosił i do dnia dzisiejszego nic. Więc nie wierzę , że oni coś robią w tym kierunku, kazali na własną rękę szukać w komisach i lombardach.
Zgoda że musi funkcjonować,od tego jest,a nikt nie kradnie po to aby leżał w szafie.
Policja nie namierza skradzionych telefonów. Jakby mieli zajmować się każdym skradzionym telefonem, to nie robiliby nic innego.
Policja namierza skradzione telefony tylko wtedy, gdy zostało to zgłoszone na Policje. Teraz każdy telefon ma wbudowany tak jakby nadajnik i po nim można go namierzyć. Innym sposobem jest IMEI. Jeśli masz czas możesz telefonu poszukać na własną rękę. Nie wiem czy zdajesz sobie sprawę, że można każdy telefon, który masz w ręce sprawdzić w programie internetowym tym albo innym - http://kradzionytelefon.pl/., aby go sprawdzić wpisujesz w wyszukiwarkę na tej stronie tylko numer IMEI. Jeśli nie wiesz jak go odczytać to wpisz w komórce kod *#06# (działa w każdym telefonie). Kiedyś telefony można również było sprawdzić poprzez google. Napisz jak zakończyła się Twoja sprawa?