Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy jesteś za przeprowadzeniem w Ostrowcu Świętokrzyskim referendum odwołującego prezydenta miasta
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

Skarga „Pracowników PCPR w Ostrowcu Św.” trafi pod głosowanie radnych. Co wydarzy się 27 marca

Ilość postów: 18 | Odsłon: 3274 | Najnowszy post
  • Skarga „Pracowników PCPR w Ostrowcu Św.” trafi pod głosowanie radnych. Co wydarzy się 27 marca

Wstrząsający obraz mobbingu, faworyzowania „swoich” i wykorzystywania publicznych pieniędzy do prywatnych celów – taki scenariusz wyłania się z obszernej skargi, która do władz powiatu ostrowieckiego przekazana została przez Wojewodę Świętokrzyskiego. Podpis: „Pracownicy PCPR w Ostrowcu Świętokrzyskim”. W projekcie uzasadnienia uchwały, nad którą radni pochylą się w piątek, 27 marca, czytamy: „Biorąc pod uwagę powyższe ustalenia, Rada Powiatu Ostrowieckiego, przychylając się do stanowiska Komisji Skarg, Wniosków i Petycji, postanawia pozostawić skargę bez rozpoznania”. Powód? Autorzy nie podali nazwisk, bo – jak zaznaczyli w skardze – boją się zemsty i utraty pracy.

Gość
    Zgłoś
    Odpowiedz
    • Odp.: Skarga „Pracowników PCPR w Ostrowcu Św.” trafi pod głosowanie radnych. Co wydarzy się 27 marca

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz
      • Odp.: Skarga „Pracowników PCPR w Ostrowcu Św.” trafi pod głosowanie radnych. Co wydarzy się 27 marca

Teraz to róbta co chceta wszędzie i bata nie ma

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz

Dajta 1,5procent podatku na OPP!

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

Nawet 200% na zabawy dla ostrowieckich elit :D Nowy pomysł na wyciągnięcie kasy od ludzi, ale kto głupi to da się nabrać.

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz

Aktualnie trwa sesja Rady Powiatu:

https://starostwoostrowiec.posiedzenia.pl/?

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz

Bardzo dobre wystąpienie pana radnego Dudy w sprawie likwidacji porodówki w Ostrowcu Św.

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz

W Starachowicach i Sandomierzu porodówki przyjmują ponad 500 porodów rocznie mimo, że sa o połowe mniejsze od Ostrowca. W naszym mieście przyjmuje sie ok. 270 porodów rocznie.

Jaki wniosek? Wniosek taki, że mieszkanki Ostrowca Św. i powiatu jadą rodzić do tych miast.

Co robił ten "wybitny" specjalista od zarządzania, który kierował szpitalem za ponad 1 milion zł na 4 etatach w latach 2023-2025, żeby to ostrowiecki szpital, a nie te w Starachowicach czy Sandomierzu miały lepszą opinie wśród rodzących?

Gość
                  Zgłoś
                  Odpowiedz
            • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 7

Odp.: Skarga „Pracowników PCPR w Ostrowcu Św.” trafi pod głosowanie radnych. Co wydarzy się 27 marca

No to sprawdźcie za co bierze pieniądze przewodniczący RP? Kiedy on jest w pracy?

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz

Lepszym pytaniem jest kiedy wszyscy wybrani są w pracy jak zasiadają w dziesiątkach miejsc jednocześnie

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 10

Odp.: Skarga „Pracowników PCPR w Ostrowcu Św.” trafi pod głosowanie radnych. Co wydarzy się 27 marca

Mobbing i dyskryminacja

AKTUALNOŚCI / PROJEKTY - SAS 1/2025

20 stycznia 2025 r. do uzgodnień międzyresortowych oraz konsultacji publicznych skierowany został, opracowany przez Ministerstwo Rodziny, Pracy i Polityki

Społecznej, projekt ustawy o zmianie ustawy – Kodeks pracy (UD183).

Projekt – w zakresie zjawisk niepożądanych w miejscu pracy – przewiduje zmiany Kodeksu pracy, polegające m.in. na:

- ujednoliceniu zdefiniowanych form molestowania (prostego) i jego formy kwalifikowanej (molestowania seksualnego), na wzór obecnie obowiązujących przepisów względem molestowania seksualnego, jako działań występujących fizycznie, werbalnie i pozawerbalnie;

- zdefiniowaniu roszczeń pracowniczych w przypadku naruszenia zasady równego traktowania oraz mobbingu jako kompensacji szkody majątkowej w formie odszkodowania lub krzywdy niematerialnej, jako zadośćuczynienia z jednoczesnym zróżnicowaniem ich wysokości w przypadku spraw dyskryminacyjnych względem tego, czy naruszenie takie miało charakter incydentalny czy wielokrotny; w obecnym stanie prawnym pod pojęciem odszkodowania kryje się zarówno kompensacja szkody majątkowej i niemajątkowej, co kłóci się z językowym i prawnym znaczeniem pojęcia „odszkodowania”;

- ujęciu zasady rozkładu ciężaru dowodu w sprawach dotyczących naruszenia zasady równego traktowania w sposób analogiczny, jak przewidują to przepisy Ustawy Antydyskryminacyjnej, obciążając pracownika obowiązkiem uprawdopodobnienia naruszenia tej zasady, a przy skutecznym wykonywaniu tego obowiązku, nakładając na pracodawcę przeprowadzenie dowodu, iż do naruszenia zasad równego traktowania nie doszło.

https://www.doradcasamorzadu.pl/o-nas/160-sas1-2025/7070-mobbing-i-dyskryminacja.html

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 11

Do gościa z 13:21 "(...) Co robił ten "wybitny" specjalista od zarządzania, który kierował szpitalem za ponad 1 milion zł na 4 etatach w latach 2023-2025, żeby to ostrowiecki szpital, a nie te w Starachowicach czy Sandomierzu miały lepszą opinie wśród rodzących?"

-

Tata Dyrektora (parodia „Tata Dilera” – Kazik)

-

Chodził tyle lat, aż wpadł w hejtu ton

Początek zeznania w sprawie, którą znam

Niewiele się zmieniło w Ostrowcu starym

Tyrał na czterech funkcjach pod tym zegarem

-

Wysoki Sądzie! Ja z milionami

Miałem tyle wspólnego, co z bilokacją

Czyli… prawie nic. I nigdy nie uwierzę

Że mój dyrektor nie miał czasu na porodówkę bliżej

-

Od niedawna chodził ubrany lepiej

Niż dyrektorzy z mniejszych miast w okolicy

Ale ja go nie pytałem, ja czasu nie miałem

Bo na dyrektora plus oddziały tyrałem

-

Jego SOR w Zakopanem jak Pan Bóg przykazał

W Ostrowcu kierował wszystkim, czym się dało

Mieszkanki powiatu jadą rodzić gdzie indziej

Nie wierzę, że „wybitny menedżer” nie dbał o pacjentki!

-

Dobry dyrektor był i mało spał

-

To dobry dyrektor był i mało spał

To dobry dyrektor był i mało, mało spał

Dobry dyrektor był…

-

Pod zegarem tym w lecznicy wielospecjalistycznej

Co rok ponad plan normy zarabiał

Teraz trzeba się wypruć, by rodzinę i konto utrzymać

Nie mogłem po pracy jeszcze nad porodówką czuwać

-

Wysoki Sądzie! Powtarzam, nie uwierzę

Że mój dyrektor na etacie dyrektora plus oddziałach

Nie znalazł chwili, żeby Ostrowiec miał lepszą opinię

Przecież zgarnął ponad milion na zarządzaniu!

-

Nie wierzę też, że do Zakopanego zwiał

Przez hejt! Przecież mówił, że kocha Ostrowiec

Oświadczenia nie widziałem, powiedział, że zgubił

Po pracy sił nie miałem, aby z nim pomówić

-

Moja żona bezrobotna, obiady gotuje

Kiedyś za kimś tam głosowała, dziś już nie wiem

Dziś lepiej niż kiedyś było, panie sędzio

Nie wierzę, że mój dyrektor nie dbał o rodzące

-

-

Dobry dyrektor był i mało, mało spał, spał

To dobry dyrektor był…

-

Chodził tyle lat, aż wpadł w niski ton

Początek zeznania w sprawie, którą znam

Niewiele się zmieniło w otoczeniu starym

Tyrał wiele lat pod tym zegarem

-

Working hard for the million now

-

Working hard for the million now, now

Working hard for the million now, now

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz

Dlaczego admin toleruje tego palanta kopiującego długie teksy dla rozmycia tematu?

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 14

Gdzie można zobaczyć transmisję z obiad?

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz

*obrad

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz

Chyba retransmisję?

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz
        • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 17

Pewnie w tv ostrowiec

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

Była już rada powiatu?

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -