Wstrząsający obraz mobbingu, faworyzowania „swoich” i wykorzystywania publicznych pieniędzy do prywatnych celów – taki scenariusz wyłania się z obszernej skargi, która do władz powiatu ostrowieckiego przekazana została przez Wojewodę Świętokrzyskiego. Podpis: „Pracownicy PCPR w Ostrowcu Świętokrzyskim”. W projekcie uzasadnienia uchwały, nad którą radni pochylą się w piątek, 27 marca, czytamy: „Biorąc pod uwagę powyższe ustalenia, Rada Powiatu Ostrowieckiego, przychylając się do stanowiska Komisji Skarg, Wniosków i Petycji, postanawia pozostawić skargę bez rozpoznania”. Powód? Autorzy nie podali nazwisk, bo – jak zaznaczyli w skardze – boją się zemsty i utraty pracy.
Teraz to róbta co chceta wszędzie i bata nie ma
Dajta 1,5procent podatku na OPP!
Nawet 200% na zabawy dla ostrowieckich elit :D Nowy pomysł na wyciągnięcie kasy od ludzi, ale kto głupi to da się nabrać.
Aktualnie trwa sesja Rady Powiatu:
https://starostwoostrowiec.posiedzenia.pl/?
Bardzo dobre wystąpienie pana radnego Dudy w sprawie likwidacji porodówki w Ostrowcu Św.
W Starachowicach i Sandomierzu porodówki przyjmują ponad 500 porodów rocznie mimo, że sa o połowe mniejsze od Ostrowca. W naszym mieście przyjmuje sie ok. 270 porodów rocznie.
Jaki wniosek? Wniosek taki, że mieszkanki Ostrowca Św. i powiatu jadą rodzić do tych miast.
Co robił ten "wybitny" specjalista od zarządzania, który kierował szpitalem za ponad 1 milion zł na 4 etatach w latach 2023-2025, żeby to ostrowiecki szpital, a nie te w Starachowicach czy Sandomierzu miały lepszą opinie wśród rodzących?
No to sprawdźcie za co bierze pieniądze przewodniczący RP? Kiedy on jest w pracy?
Lepszym pytaniem jest kiedy wszyscy wybrani są w pracy jak zasiadają w dziesiątkach miejsc jednocześnie
Mobbing i dyskryminacja
AKTUALNOŚCI / PROJEKTY - SAS 1/2025
20 stycznia 2025 r. do uzgodnień międzyresortowych oraz konsultacji publicznych skierowany został, opracowany przez Ministerstwo Rodziny, Pracy i Polityki
Społecznej, projekt ustawy o zmianie ustawy – Kodeks pracy (UD183).
Projekt – w zakresie zjawisk niepożądanych w miejscu pracy – przewiduje zmiany Kodeksu pracy, polegające m.in. na:
- ujednoliceniu zdefiniowanych form molestowania (prostego) i jego formy kwalifikowanej (molestowania seksualnego), na wzór obecnie obowiązujących przepisów względem molestowania seksualnego, jako działań występujących fizycznie, werbalnie i pozawerbalnie;
- zdefiniowaniu roszczeń pracowniczych w przypadku naruszenia zasady równego traktowania oraz mobbingu jako kompensacji szkody majątkowej w formie odszkodowania lub krzywdy niematerialnej, jako zadośćuczynienia z jednoczesnym zróżnicowaniem ich wysokości w przypadku spraw dyskryminacyjnych względem tego, czy naruszenie takie miało charakter incydentalny czy wielokrotny; w obecnym stanie prawnym pod pojęciem odszkodowania kryje się zarówno kompensacja szkody majątkowej i niemajątkowej, co kłóci się z językowym i prawnym znaczeniem pojęcia „odszkodowania”;
- ujęciu zasady rozkładu ciężaru dowodu w sprawach dotyczących naruszenia zasady równego traktowania w sposób analogiczny, jak przewidują to przepisy Ustawy Antydyskryminacyjnej, obciążając pracownika obowiązkiem uprawdopodobnienia naruszenia tej zasady, a przy skutecznym wykonywaniu tego obowiązku, nakładając na pracodawcę przeprowadzenie dowodu, iż do naruszenia zasad równego traktowania nie doszło.
https://www.doradcasamorzadu.pl/o-nas/160-sas1-2025/7070-mobbing-i-dyskryminacja.html
Do gościa z 13:21 "(...) Co robił ten "wybitny" specjalista od zarządzania, który kierował szpitalem za ponad 1 milion zł na 4 etatach w latach 2023-2025, żeby to ostrowiecki szpital, a nie te w Starachowicach czy Sandomierzu miały lepszą opinie wśród rodzących?"
-
Tata Dyrektora (parodia „Tata Dilera” – Kazik)
-
Chodził tyle lat, aż wpadł w hejtu ton
Początek zeznania w sprawie, którą znam
Niewiele się zmieniło w Ostrowcu starym
Tyrał na czterech funkcjach pod tym zegarem
-
Wysoki Sądzie! Ja z milionami
Miałem tyle wspólnego, co z bilokacją
Czyli… prawie nic. I nigdy nie uwierzę
Że mój dyrektor nie miał czasu na porodówkę bliżej
-
Od niedawna chodził ubrany lepiej
Niż dyrektorzy z mniejszych miast w okolicy
Ale ja go nie pytałem, ja czasu nie miałem
Bo na dyrektora plus oddziały tyrałem
-
Jego SOR w Zakopanem jak Pan Bóg przykazał
W Ostrowcu kierował wszystkim, czym się dało
Mieszkanki powiatu jadą rodzić gdzie indziej
Nie wierzę, że „wybitny menedżer” nie dbał o pacjentki!
-
Dobry dyrektor był i mało spał
-
To dobry dyrektor był i mało spał
To dobry dyrektor był i mało, mało spał
Dobry dyrektor był…
-
Pod zegarem tym w lecznicy wielospecjalistycznej
Co rok ponad plan normy zarabiał
Teraz trzeba się wypruć, by rodzinę i konto utrzymać
Nie mogłem po pracy jeszcze nad porodówką czuwać
-
Wysoki Sądzie! Powtarzam, nie uwierzę
Że mój dyrektor na etacie dyrektora plus oddziałach
Nie znalazł chwili, żeby Ostrowiec miał lepszą opinię
Przecież zgarnął ponad milion na zarządzaniu!
-
Nie wierzę też, że do Zakopanego zwiał
Przez hejt! Przecież mówił, że kocha Ostrowiec
Oświadczenia nie widziałem, powiedział, że zgubił
Po pracy sił nie miałem, aby z nim pomówić
-
Moja żona bezrobotna, obiady gotuje
Kiedyś za kimś tam głosowała, dziś już nie wiem
Dziś lepiej niż kiedyś było, panie sędzio
Nie wierzę, że mój dyrektor nie dbał o rodzące
-
-
Dobry dyrektor był i mało, mało spał, spał
To dobry dyrektor był…
-
Chodził tyle lat, aż wpadł w niski ton
Początek zeznania w sprawie, którą znam
Niewiele się zmieniło w otoczeniu starym
Tyrał wiele lat pod tym zegarem
-
Working hard for the million now
-
Working hard for the million now, now
Working hard for the million now, now
Dlaczego admin toleruje tego palanta kopiującego długie teksy dla rozmycia tematu?
Gdzie można zobaczyć transmisję z obiad?
*obrad
Chyba retransmisję?
Pewnie w tv ostrowiec
Była już rada powiatu?