Powiem jedno odnośnie tych nowych zasad. Jak się wczytałem o myciu opakowań itd to oni powinni dopłacić za tą segregację a nie zgarniać od nas kasę (:
ja będę mył a oni będą kasę zbijali nie doczekanie
Taka jest nowa ustawa o segregacji odpadów.Do kogo macie pretensje do Remondisu.?Trzeba się przestawić ,w miarę możliwości segregować i będzie ok.
No jasne bo Ty jestes inny niż wszyscy.A dlaczego ?
Nie trzeba myć przykład zjeść cały dzem i wyskrobiesz łyżka to wystarczy. Chodzi o to żeby nie wyrzucać opakowań z zawartością. Jest to niefortunnie napisane..
Śmieci posegregowalam (tworzywa sztuczne jeden kosz, papier drugi, szkło trzeci), a Panowie zabierający śmieci segregowane wszystko wrzucili na jeden samochód, więc po co osobne kosze.
Zajrzyj kiedyś na pake to zobaczysz.... Ale dziczyzny...
A gdzie ta nowa segregacja, bo marzec a pojemniki po staremu. Chyba, że bedzie od stycznia 2019.
a papier osobno a oni na tym hajs beda trzepac, u mnie nie dostana, smieci tez nie bede myl niech jaj nie robia
Ja juz drugi raz oddaje osobno w woreczku puszki i troszke metalu i o dziwo zanim przyjedzie smieciarka on znika.
Nie ma się co podniecac.Do tej pory segregowałem.Od chwili ustanowienia dobrej zmiany ze śmieciami,czyli segregacji reżimowej,przestałem się bawic w ekologa.Płacę za niesegregowane i mam swięty spokój.Tylko jeden kosz,żadnych smiesznych kolorowych worków.Brawo ja.
Żal... Nie dziwię się że ludzie uciekają z OC jak tu takie elementy mieszkają co myślą tylko zaspokoić podstawowe potrzeby czyt. Najeść się i schlac.... Zero pomyślunku....
Masz rację gościu 15:45, ale to tak jest od wielu lat, kiedy człowiek żyje od 1 do 1 i wystarcza mu tylko na jedzenie i to nie zawsze to po prostu jest jak jest.
Miejscowe elity to miasto stoczyły na dno. Stając się jednocześnie beneficjentami prywatyzacji, reprywatyzacji i różnych działań gospodarczych.
A przecież byt kształtuje świadomość.
A czy ty uważasz ze gdzie indziej to ludzie inaczej żyją .To miasto narzekaczy to jest przerażajace ,wszystko żle .W innych miastach tez ta ustawa obowiązuje a tu koniec świata bo śmiecie do kolorowych worków trzeba segregować .