nie przesadzajcie. Byłem dzisiaj kazali kupić worki w Castoramie z napisami papier i szkło. A te pojemniki to 1 śmiecie bez napisu a 2 bd sami naklejać na kosz plastik i metale.
Gdzie można dostać ( kupić)worki?
Ale czy te worki są z napisami bo takich nie mogę znaleźć?
Ponowię swoje pytanie bo w Castoramie można kupić worki tylko w odpowiednim kolorze ale bez napisu. A zgodnie z tym co otrzymaliśmy na harmonogramie z Remondisu i tym co jest napisane na stronie UM: powinny być worki np. ,,w kolorze żółtym z napisem metale i tworzywa sztuczne".
Chciałbym wiedzieć gdzie takie worki mogę dostać ?????
to ze nie ma napisu to nie beda zabierac? niech nie beda smieszni, chyba ze sa daltonistami
To prawda, ze z płaceniem dzierżawy to przesada. Miasto powinno zapewnić odpowiednia ilość pojemników, bo część „roboty” będzie wykonywać mieszkaniec. Z drugiej strony przeraża mnie niska świadomość ekologiczna ludzi. Szkoda, ze poza pieniędzmi większość ludzi nie ma innych wartości....
oni maja kase - bo my im oddajemy cenne surowce pieknie posegregowane, taki .... :) jak tak beda mieli :)
widziałam takie worki na Kilińskiego w hurtowni Signal
Mysle,ze jesli firma Remondis postanowila inaczej segregowac smieci,to powinna zapewnic worki tak,jak pojemniki.Dlaczego mamy biegac do sklepow i szukac odpowiednich workow.Skoro firma nie jest przygotowana do tego juz teraz,powinna poczekac ze zmiana segregacji.
To nie jest wymysł firmy Remondis tylko ustawy która obowiązuje.
Czemu zmienili kolory w segregacji obowiązujące dotychczas ?
Ja korzystam z tej metody=
http://solidnilekarze.pl/przechowywanie-gromadzenie-i-segregowanie/
a ja jeszcze orków nie kupiłem bo niema nigdzie.
Ja kupiłam w Tesco. Nie mają napisów ale są w odpowiednich kolorach. Uczę się segregacji. Jakoś idzie.Ilości pojemników nie zamierzam zwiększać. Będę wystawiać worki.
jak nie wiadomo o co chodzi,to chodzi o pieniądze